لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۵۳

انتقاد سازمان ملل از موج اخراج اجباری پناهندگان افغان از پاکستان


سازمان ملل با انتقاد از موج خروج اجباری پناهندگان افغان از پاکستان، هشدار داد که این موضوع بحران انسانی در افغانستان را تشدید می‌کند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل روز جمعه ۲۶ آبان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که دولت پاکستان حتی افغان‌های دارای مجوز اقامت و پناهندگی رسمی در این کشور را نیز مجبور به بازگشت به افغانستان می‌کند.

این نهاد حقوق بشر حتی با فردی مصاحبه کرده که از ۴۴ سال پیش، در زمان تهاجم اتحادیه جماهیر شوروی به افغانستان، مقیم پاکستان و در کار پارچه‌فروشی بوده، اما با تصمیم جدید دولت پاکستان، مجبور به ترک این کشور شده است.

همچنین دولت پاکستان اجازه همراه داشتن بیش از ۵۰ هزار روپیه (۱۷۳ دلار) به شهروندان افغانی هنگام خروج از کشور را نمی‌دهد؛ موضوعی که باعث می‌شود افغان‌ها نتوانند دارایی‌های مادی خود را به افغانستان منتقل کنند.

پاکستان به یک میلیون و ۷۰۰ هزار مهاجر غیرقانونی افغان تا روز چهارشنبه دهم آبان فرصت داده بود تا خود، از این کشور خارج شوند وگرنه با بازداشت و انتقال به مراکز جدید نگهداری و سپس اخراج اجباری به افغانستان مواجه خواهند شد.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل می‌گوید از آن زمان ۳۵۰ هزار تبعه افغان مجبور شده‌اند به کشورشان بازگردند.

خبرگزاری‌ها با افغان‌هایی گفت‌و‌گو کرده‌اند که در پاکستان متولد شده و تمام زندگی خود را در این کشور طی کرده‌اند، اما مجبور شده‌اند ظرف چند ساعت پاکستان را ترک کند.

پاکستان میزبان ۱.۳ میلیون پناهنده افغان است و ۸۴۰ افغان دیگر نیز کارت شهروندی پاکستان را دارند. ۱.۵ میلیون افغان هم بدون هیچ مدرکی در پاکستان زندگی می‌کنند.

این گزارش می‌افزاید سیل بازگشت افغان‌ها از پاکستان به حدی است که امکان کمک به همه آنها وجود ندارد.

کمیسیون حقوق بشر ملل متحد پیشتر از اسلام‌آباد خواسته بود تصمیم اخراج افغان‌ها را به تعویق بیندازد و ملاله یوسف‌زی، برنده جایزه صلح نوبل، نیز در پیامی خواستار بازنگری پاکستان در این تصمیم شده بود.

دولت طالبان در کابل نیز می‌گوید سیاست اخراج پناهجویان، معادل «آزار و اذیت» شهروندان است.

وضعیت اخراج پناهندگان افغان از ایران نیز شدت گرفته است.

عبدالله قیومی، رئیس امور پناهجویی در گذرگاه مرزی اسلام قلعه در غرب شهر هرات ۱۷ آبان اعلام کرد تعداد مهاجرانی که از ایران به افغانستان بازمی‌گردند طی ماه گذشته دو برابر شده و به گفته مهاجران، فشارها در ایران برای اخراج آن‌ها افزایش یافته است.

او گفت طی چهار روز گذشته فقط در این نقطه حدود ۱۵ هزار مهاجر با عبور از مرز به افغانستان بازگشته‌اند.

با استفاده از گزارش‌های کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل . رادیو فردا؛ د.خ/ب.ب
XS
SM
MD
LG