شورای امنیت سازمان ملل متحد دوشنبه ۲۰ شهریور در واکنش به ششمین آزمایش هسته ای کره شمالی،تحریم ها علیه پیونگ یانگ رابه اتفاق آرا تشدید کرد. این تحریم ها صادرات منسوجات کره شمالی و واردات نفت خام به این کشور را هدف قرار می دهد.
به گزارش رویترز، این نهمین قطعنامه تحریمی علیه کره شمالی از سال ۲۰۰۶ تاکنون است. کره شمالی طی این سال ها با نادیده گرفتن قطعنامه های شورای امنیت، برنامه هسته ای و موشکی خود را توسعه داده است.
طبق این گزارش آمریکا برای همراه کردن روسیه و چین با پیش نویس این قطعنامه، بخش هایی از آن را تعدیل کرده بود.
رویترز می گوید، صادرات منسوجات کره شمالی پس از زغال سنگ بالاترین رقم را در صادرات این کشور تشکیل می دهد و این کشور در سال ۲۰۱۶ از صادرات منسوجات ۷۵۲ میلیون دلار در آمد داشته است. ۸۰ درصد صادرات منسوجات کره شمالی به چین می رود.
طبق این گزارش بخش اصلی واردات گاز، محصولات پتروشیمی و نفت خام کره شمالی نیز از چین صورت می گیرد.
رویترز می گوید، تحریم ها علیه واردات نفت خام کره شمالی در همان سطح قبلی حفظ می شود.
نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل پس از تصویب قطعنامه تحریمی علیه کره شمالی گفته است، تحریم های تازه، شدیدترین تحریم هایی است که تاکنون علیه پیونگ یانگ تصویب شده است.
خانم هیلی اضافه کرده است: این تحریم ها باعث خواهند شد تا بتوان بهتر درآمدهای حکومت کره شمالی را که صرف پیشبرد برنامه هسته ای و موشکی اش می شوند، هدف قرار داد.
نماینده آمریکا در سازمان ملل تصریح کرده است: قطعنامه تحریمی روز دوشنبه حاصل تلاش جمعی ما برای خارج کردن آینده برنامه هسته ای از دست رهبران کره شمالی است.
نیکی هیلی اضافه کرده است: این تحریم ها بخش اعظم درامدهای حاصل از صادرات پیونگ یانگ را هدف قرار می دهند.
خانم هیلی تصویب این قطعنامه را نتیجه همکاری خوب روسای جمهوری آمریکا و چین دانسته است.
کره شمالی هفته گذشته اعلام کرد، یک «بمب هیدروژنی» را «با موفقیت کامل» آزمایش کرده است.
به دنبال انتشار گزارش ها در خصوص تشدید تحریم های در شورای امنیت علیه پیونگ یانگ، وزارت خارجه کره شمالی روز دوشنبه اعلام کرد که دست به اقداماتی فوری خواهد زد و «شدیدترین عذاب» متوجه آمریکا خواهد شد.
وزارت خارجه کره شمالی همچنین اضافه کرده بود: قطعنامه پیشنهادی آمریکا «غیرقانونی» است و در صورت تصویب آن، واکنش پیونگ یانگ «شدیدتر از هر زمان دیگری» خواهد بود.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل، روز یکشنبه گفته بود: وقایع اخیر، آزمایشهای موشکی و هستهای در کره شمالی، تنشهای شدید لفظی و بحران پیشآمده از آن «جدیترین» بحرانی است که جهان طی سالهای سال با آن روبهرو شدهاست.