پس از اعتراضها به آئیننامه انضباطی جدید دانشجویان، معاون حقوقی رئیس جمهور ایران اعلام کرد که این آئیننامه را بررسی و موارد مغایر در آن با قوانین و منشور حقوق شهروندی را اصلاح خواهد کرد.
تعدادی از فعالان دانشجویی و سیاسی به آئیننامه جدید انضباطی دانشجویان اعتراض کرده و آن را باعث «امنیتی شدن» بیشتر فضای دانشگاهها دانستند.
عبدالله رمضانزاده، سخنگوی دولت محمد خاتمی، بهاره هدایت، ضیا نبوی و سحر مهرابی، فعالان دانشجویی، از جمله افرادی هستند که با نوشتههایی در فضای مجازی به این آئیننامه اعتراض کردند.
آقای رمضانزاده از حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، خواست معاون حقوقی خود را مامور کند تا این آئیننامه را با منشور حقوق شهروندی تطبیق دهد.
در همین حال به گزارش خبرگزاری ایسنا، لعیا جنیدی، معاونت حقوقی رئیس جمهور، روز چهارشنبه، هشتم آبان، اعلام کرد که شیوهنامه انضباطی دانشجویان را بررسی خواهد کرد.
وی وعده داد که موارد مغایر این آئیننامه با قانون اساسی، قوانین عادی مرتبط و منشور حقوق شهروندی را با همکاری نمایندگان تشکلهای دانشجویی و دستگاههای مربوط اصلاح خواهد کرد.
در آئیننامه جدید انضباطی دانشجویان موضوعاتی به عنوان تخلفات اضافه شده که در مقررات انضباطی تاکنون سابقه نداشته است، از جمله «نگهداری محصولات رسانهای غیرمجاز»، «عدم رعایت ضوابط پوشش» و «انتشار موضوعات غیراخلاقی در فضای وب».
در همین زمینه معاون دانشجویی وزارت بهداشت در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا اعلام کرد که اگر دانشجویان در فضای مجازی «اقدام به نشر اکاذیب کنند»، با آنان «طبق قانون برخورد میشود».
سیما سادات لاری گفت: «همه فعالان دانشجویی، انجمنهای علمی، کانونها، تشکلها و نشریات مجوز فعالیت در فضای مجازی دارند و تمامی کانالهایی که توسط آنها راهاندازی شده توسط مرجع مسئول، رسیدگی میشود.»
وی اضافه کرد: «اگر کانالهایی به جز این گروههای مجازی دارای مجوز، توسط فعالان دانشجویی راهاندازی شود و دانشجویان در آن اقدام به نشر اکاذیب کنند در کمیته انضباطی با آنها برخورد قانونی میشود.»
به گفته خانم لاری، برای مثال اگر دانشجویی «مسائل مرتبط با دانشگاه نظیر بودجه آن را نشر داده و فردی نسبت به این موضوع شکایت کند پرونده او رسیدگی میشود.»
به گفته منتقدان، بر اساس آئیننامه قبلی، دبیرخانه کمیته انضباطی موظف بود موضوع تشکیل جلسه را کتباً به دانشجو اطلاع دهد، اما در آئیننامه جدید دبیرخانه کمیته انضباطی فقط باید با دانشجو تماس بگیرد و اگر دانشجو امکان پاسخگویی به تماس را نداشت و از برگزاری جلسه مطلع نشد، حق دفاع حضوریاش منتفی میشود.
همچنین سحر مهرابی، فعال دانشجویی، در توئیتر خود نوشت که در این آئیننامه «اختیار وسیعی به رئیس دانشگاه در تعیین اعضای کمیته انضباطی داده شده است.»
به گفته خانم مهرابی، بر اساس این آئیننامه، احضار به کمیته انضباطی «میتواند به صورت تلفنی انجام شود و دانشجو نمیتواند در جلسه همراه داشته باشد.»
وی همچنین نوشت که در این آئیننامه حتی حق کپیبرداری از اسناد پرونده از دانشجو سلب شده است.
حسن روحانی در رقابتهای انتخاباتی سال ۹۲، وعده بازگرداندن دانشجویان محروم از تحصیل به دانشگاه و از بین بردن «فضای امنیتی» در دانشگاهها را داده بود.
اما گروههای مختلف دانشجویی در سالهای اخیر او را ناتوان از عمل به وعده خود توصیف کرده و بارها به «امنیتی ماندن» فضای دانشگاهها و «ستارهدار شدن» دانشجویان اعتراض کردهاند.