دولت ایالات متحده روز جمعه ۱۰ اسفند تحریمهای جدیدی را علیه حکومت نیکلاس مادورو در ونزوئلا وضع کرد که شامل ۶ نفر از مقامات عالی امنیتی این کشور میشود.
این ۶ نفر مقاماتی در پلیس و گارد ملی ونزوئلا هستند که آمریکا آنها را به واسطه نقشی که در ممانعت از ورود کمکهای انساندوستانه خارجی به ونزوئلا داشتهاند، تحریم کرده است.
بر اساس اعلام وزارت خزانهداری آمریکا، تحریمها اموال و داراییهای احتمالی این افراد در آمریکا را هدف قرار میدهد و آمریکاییها را از رابطه تجاری با آنها منع میکند.
این وزارتخانه همچنین ویزای ۴۹ نفر از مقامات ونزوئلایی همسو با نیکلاس مادورو و خانوادههای آنان را لغو کرد.
ونزوئلا با یک ابر بحران اقتصادی دست و پنجه نرم میکند که میلیونها نفر را در این کشور به فقر و فلاکت کشانده است. نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا که مشروعیتش به چالش کشیده شده است، این بحران را انکار میکند و مرزهای کشور را به روی کمکهای انساندوستانه آمریکا بسته است.
آمریکا این کمکها را به درخواست خوان گوایدو، رهبر اپوزیسیون در ونزوئلا، ارسال کرده، اما آقای مادورو میگوید که این امر زمینه دخالت نظامی ایالات متحده در کشورش را فراهم میآورد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، پیش از این گفته بود که واشینگتن تمام گزینهها را در رابطه با ونزوئلا در نظر دارد. روز جمعه الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا، نیز همین اظهارات را در میان خبرنگران تکرار کرد.
با این حال آقای آبرامز اضافه کرد که اگر به سیاستهای ایالات متحده در قبال ونزوئلا دقت کرده باشید، نتیجه نمیگیرید که آمریکا قصد مداخله نظامی دارد.
دولت ترامپ اقدامات خود علیه حکومت نیکلاس مادورو را افزایش داده تا او را وادار به استعفا سازد.از جمله این اقدامات، تحریم شرکت دولتی نفت ونزوئلا است.
ایالات متحده و بیش از ۵۰ کشور دیگر، از جمله متحدان اروپایی آمریکا، خوان گوایدو را بهعنوان رئیسجمهوری موقت ونزوئلا پذیرفتهاند و خواستار برگزاری انتخابات آزاد در این کشور شدهاند.
منابع: خبرگزاری آسوشیتدپرس، روزنامه نیویورک تایمز؛ س.ن