شمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا، کووید ۱۹، در آمریکا روز جمعه هشتم فروردین به ۱۰۱ هزار و ۲۰۰ نفر رسید و تعداد قربانیان ابتلا به این ویروس نیز بیش از یک هزار و ۵۸۸ نفر اعلام شده است.
شمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در آمریکا طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۶ هزار نفر افزایش داشته است. این بالاترین میزان افزایش در طی یک روز از زمان آغاز شیوع این بیماری در آمریکا است.
آمریکا هم اکنون از نظر تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در صدر جهان قرار دارد و کشورهای چین و ایتالیا در رتبههای بعدی هستند.
براساس آمار رویترز، آمریکا از نظر مرگ و میر بر اثر ویروس کرونا در رتبه ششم جهانی قرار دارد.
به گزارش رویترز، پزشکان و مقامهای بیمارستانی در نیویورک، نیواورلئان و دیترویت از کمبود دارو و تجهیزات پزشکی از جمله دستگاههای کمک تنفسی برای مبتلایان به ویروس کرونا ابراز نگرانی کرده اند.
به رغم این که نیویورک همچنان مرکز و کانون اصلی شیوع کرونا در آمریکا است، اما شماری دیگر از ایالتها هم با افزایش تصاعدی شمار مبتلایان به ویروس کرونا مواجه هستند.
طی ۲۴ ساعت گذشته در ایالت نیویورک ۱۳۴ نفر جان خود را بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست داده اند. روز پنجشنبه ۱۰۰ نفر در این ایالت جان خود را بر اثر ابتلا به این ویروس از دست داده بودند.
فرماندار نیویورک طی روزهای اخیر خواستار ارسال تعداد بیشتری از دستگاههای کمک تنفسی شده است و هم اکنون در شهر نیویورک نیز به دلیل کمبود، دو بیمار از یک دستگاه کمک تنفسی استفاده میکنند.
تا عصر روز جمعه شمار مبتلایان در ایالت نیویورک ۴۴ هزار نفر اعلام شده بود. شمار قربانیان نیز به ۵۵۰ نفر رسیده است. به این ترتیب بیش از سوم قربانیان ویروس کرونا در آمریکا از ایالت نیویورک بودهاند.
در همین حال، در ایالتهای دیگر نیز تدابیر شدیدتری برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در نظر گرفته شده است. فرمانداران تگزاس، مریلند و فلوریدا دستور دادند که مسافران از ایالت نیویورک ۱۴ روز قرنطینه شوند.
قانون «تولید در وضعیت جنگی»
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه با امضای قانون «تولید در وضعیت جنگی» به شرکت «جنرال موتورز»، غول خودروسازی ِ آمریکا، دستور داده هر چه سریعتر دستگاههای کمک تنفسی مورد نیاز بیمارستان ها را تولید کند.
قانون «تولید در وضعیت جنگی»، متعلق به دوره آغازین جنگ کره در سال ۱۹۵۰ است که به رئیس جمهوری اجازه میدهد به دلیل وضعیت اضطراری در کشور به شرکتهای خصوصی امریکایی دستور دهد که محصولات مورد نیاز کشور را تولید کنند.
رئیس جمهوری آمریکا میگوید این کشور قادر است در زمان کوتاهی دهها هزار دستگاه کمک تنفسی تولید کند که بیش از نیاز آمریکا در این جریان مقابله با این بیماری همهگیر خواهد بود.