مراکز رأیگیری چند ایالت آمریکا «تهدیدات نامعتبر بمبگذاری» دریافت کردند
اداره تحقیقات فدرال آمریکا، افبیآی، از اخلال در مراکز رأیگیری چندین ایالت آمریکا در پی دریافت تهدید به بمبگذاری خبر داد.
در بیانیه افبیآی آمده که به نظر میرسد منشاء پیامهای نامعتبر تهدید، ایمیلهایی با دامنههای روسی باشد.
افبیآی میگوید دستکم دو مرکز رأیگیری در ایالت جورجیا در پی دریافت تهدید بمبگذاری برای ۳۰ دقیقه تخلیه شدند و مقامات محلی در پی حکم دادگاه برای تمدید زمان رأیگیری برای جبران آن هستند.
برد رفنسپرگر، وزیر داخله ایالت جورجیا، نیز اعلام کرده روسیه پشت تهدیدات ساختگی بمبگذاری است.
او گفت که روسیه چشم دیدن یک انتخابات عادلانه، دقیق و شفاف در آمریکا را ندارد و پیروزی خود را در ایجاد تفرقه میان آمریکاییها میبیند.
افبیآی میگوید تنها ایالت جورجیا در روز سهشنبه دهها تماس تلفنی در رابطه با بمبگذاری دریافت کرده که هیچ کدام از آنها معتبر نبودند.
اداره تحقیقات فدرال آمریکا ساعاتی پیش نیز اعلام کرد ویدئوی منسوب به این سازمان که به لزوم عدم حضور شهروندان در مراکز رأیگیری به علت تهدیدات تروریستی اشاره دارد، ساختگی است.
ایالات متحده طی دو هفته گذشته روسیه را به راهاندازی کارزار انتشار اطلاعات گمراهکننده از طریق ویدئوها و پیامهای اینترنتی در رابطه با انتخابات ریاستجمهوری آمریکا متهم کرده است.
ترامپ: مجبور نیستم به طرفدارانم بگویم نتیجه انتخابات را بپذیرند
دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه انتخابات آمریکا، روز سهشنبه درباره احتمال اعمال خشونت طرفدارانش در صورت شکست او، گفت که طرفدارانش خشونتطلب نیستند. او در عین حال تأکید کرد که مجبور نیست به طرفدارانش بگوید باید نتایج انتخابات را بپذیرند و نباید خشونت به خرج داد.
آقای ترامپ همچنین صبح سهشنبه در حالی که همراه با همسرش ملانیا در پالمبیچ رأی خود را به صندوق انداخت به سوال یک خبرنگار درباره احتمال تاخیر در اعلام نتایج انتخابات اعلام کرد که او نیز چنین اخباری شنیده است.
نامزد جمهوریخواهان در ادامه گفت: «شنیدهام در برخی ایالتها خیلی جلو هستم، اما آنها نتایج را فورا اعلام نخواهند کرد.»
از سوی دیگر، شبکه سیانان از رایزنی پشت پرده مسئولان ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ درباره نحوه برگزاری مراسم شب انتخابات ریاستجمهوری در پالمبیچ فلوریدا خبر داد.
منابع آگاه به این شبکه تلویزیونی آمریکا گفتهاند رایزنیها همچنین شامل این موضوع است که آیا آقای ترامپ در شب انتخابات اقامتگاه مارالاگو خود را برای دیدار با خبرنگاران در پالمبیچ ترک کند یا نه.
این منابع اذعان داشتهاند که ستاد انتخاباتی ترامپ بر این عقیده است که احتمالاً نتیجه نهایی انتخابات سهشنبه شب به وقت آمریکا اعلام نخواهد شد، اما شاید برخی از ایالتهای کلیدی تا قبل از پایان شب نتایج را اعلام کنند و این موضوع میتواند دید بهتری نسبت به شکلگیری نتیجه انتخابات به ستاد ترامپ بدهد.
در انتخابات ریاستجمهوری قبلی بعد از اعلام شکست دونالد ترامپ، شماری از طرفداران او شش ژانویه ۲۰۲۱ به ساختمان کنگره حمله کردند. در جریان این حمله پنج نفر کشته و دهها مامور پلیس مجروح شدند.
هریس نتایج انتخابات را از دانشگاه هاوارد دنبال خواهد کرد
کامالا هریس، نامزد دموکرات انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، میگوید نتایج آرای انتخاباتی را در مهمانی دانشگاه هاوارد در شهر واشینگتن دنبال خواهد کرد و قبل از آن، روز خود را با بسیج رأیدهندگان ایالتی با مصاحبههای رادیویی، همچنین یک شام خانوادگی که آن را یک سنت نامید، سپری خواهد کرد.
خانم هریس روز سهشنبه در گفتوگو با یک برنامه رادیویی در شهر پیتزبورگ گفت: «من در دانشگاه خودم، هاوارد خواهم بود».
او در ادامه گفت، قبل از رفتن به دانشگاه هاوارد، طبق سنت، با خانواده شام خواهم خورد و قبل از آن نیز کل روز را با گفتوگو با مردم و گوشزد کردن لزوم مشارکت آنها در رأیدهی خواهم گذراند.
او شهروندان پیتزبورگ را به مشارکت در رأی دادن فراخواند و گفت: «به هر کسی گوشزد میکنم که به خاطر داشته باشد در دموکراسی ما، مردم تصمیم میگیرند و رأی شما، قدرت شماست».
افبیای ویدئوی هشدار منسوب به این سازمان را ساختگی خواند
اداره تحقیقات فدرال آمریکا، افبیآی، میگوید ویدئوی منسوب به این سازمان که به لزوم عدم حضور شهروندان در مراکز رأیگیری به علت تهدیدات تروریستی اشاره دارد، ساختگی است.
یک کلیپ خبری با این ادعا که از طرف افبیآی ارسال شده، به رأیدهندگان هشدار داده است که باید از راه دور رأی دهند، زیرا در مراکز رأیگیری تهدیدات تروریستی زیادی وجود دارد.
اداره تحقیقات فدرال آمریکا با رد این ویدئو گفته است محتوای آن بازتابدهنده نگرانی این نهاد از امنیت مراکز رأیدهی نیست.
افبیای همچنین یک بیانیه منتسب به این نهاد را که مدعی تبانی مدیریت زندانها در چندین ایالت کلیدی با یکی از احزاب سیاسی در رایگیری از زندانیان شده را ساختگی خواند و رد کرد.
اداره تحقیقات فدرال آمریکا اعلام نکرد چه کسانی احتمالا پشت انتشار این اطلاعات نادرست هستند، اما طی دو هفته گذشته ایالات متحده، روسیه را به راهاندازی کارزار انتشار اطلاعات گمراهکننده از طریق ویدئوها و پیامهای اینترنتی در رابطه با انتخابات ریاستجمهوری آمریکا متهم کرده است.
استقبال از انتخابات آمریکا بهرغم سرما و هوای بارانی برخی ایالتها
گزارش رسانهها و شبکههای اجتماعی حاکی از آن است که بهرغم هوای بارانی و احتمال وقوع طوفان در تعدادی از ایالتهای مرکزی آمریکا، افراد زیادی مقابل مراکز رأیگیری جمع شدهاند.
تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی صف بستن رأیدهندگان در میشیگان را نشان میدهد که با چتر و لباسهای گرم حاضر شدهاند. از ایالت ویسکانسین نیز تصاویر مشابهی منتشر شده است.
این دو ایالت چرخشی، نقش مهمی در انتخاب رئیسجمهور بعدی آمریکا خواهند داشت.
در هیوستون نیز شبکههای تلویزیونی محلی افرادی را به تصویر کشیدند که زیر چترها فشرده شدهاند و منتظر ورود به مراکز رأیگیری هستند.
هواشناسی آمریکا برای برخی نقاط ایالتهای کلرادو و مونتانا بارش برف پیشبینی کرده است.
در میسوری نیز بارش شدید باران و سیل باعث قطع برق در برخی شعبههای رأیگیری شده است.
کرملین و شهروندان روسیه کدام نامزد را ترجیح میدهند؟
کرملین مدعی است که نتایج انتخابات ریاستجمهوری آمریکا روابط پرتنش روسیه و آمریکا را تغییر نخواهد داد به گفتهٔ سخنگوی رئیسجمهور روسیه، «انتخابات ریاستجمهوری آمریکا تنها مربوط به مردم این کشور است».
این در حالی است که واشینگتن پیشتر در مورد مداخلهٔ مسکو در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا هشدار داده و از برخی گزارشها نیز چنین برمیآید که بهرغم بیتفاوتی ظاهری مقامات رسمی، کرملین مشخصاً دونالد ترامپ را ترجیح میدهد.
نتایج نظرسنجیها نیز نشان میدهد که شمار شهروندان روسیه که به نامزد جمهوریخواهان علاقه دارند، بسیار بیشتر از کسانی است که نامزد دموکراتها را ترجیح میدهند.
گزارش کامل را در لینک زیر بخوانید:
صفهای طولانی رأیدهندگان در کارولینای شمالی
با آغاز رایگیری در کارولینای شمالی از ساعت ششونیم بامداد به وقت محلی، گزارشگران از تشکیل صفهای طولانی در حوزهها خبر میدهند.
کارولینای شمالی یکی از هفت ایالت چرخشی آمریکا است.
شمار آرای الکترال کارولینای شمالی که شارلوت مرکز آن است، ۱۶ نفر است که معادل تعداد دو سناتور به اضافه ۱۴ عضو مجلس نمایندگان این ایالت در کنگره است.
شمار آرای الکترال در تمامی ایالتها معادل تعداد کرسیهای آن ایالت در مجلسین سنا و نمایندگان است.
دونالد ترامپ چهار سال پیش با ۴۹.۹۳ درصد آرا که حدود ۱.۴ درصد بیشتر از جو بایدن بود، برنده انتخابات در ایالت کارولینای شمالی شده بود.
در این میان، در ایالتهای دلور (محل زندگی جو بایدن)، فلوریدا، جورجیا، ایلینوی، کانزاس، مریلند، ماساچوست، میشیگان، میسوری، پنسیلوانیا، رودآیلند، کارولینای جنوبی و همچنین در منطقه مستقل واشینگتن دیسی رأیگیری از ساعت هفت بامداد به وقت محلی آغاز شد.
آرای یهودیان آمریکا به سبد کدام نامزد خواهد رفت؟
آرای یهودیان آمریکایی و شهروندان دو تابعیتی آمریکایی- اسرائیلی در انتخابات روز سهشنبه ایالات متحده از موضوعات مورد توجه رسانههای این کشور است.
بر اساس گزارشها، حدود نیم میلیون رأیدهنده دارای تابعیت آمریکایی- اسرائیلی هستند و شمار یهودیان آمریکایی نیز شش میلیون نفر برآورد میشود.
آرای این اقلیت متنفذ از آن رو مورد توجه قرار دارد که آیا آنها همچنان بهطور سنتی به دموکراتها وفادار خواهند بود یا به سود جمهوریخواهان رأی میدهند.
حدود ۷۰ درصد از یهودیان آمریکا بهطور سنتی حامی حزب دموکرات بودهاند. جمعیت واجد حق رأی آنها ۲.۴ درصد از ۲۴۴ میلیون آمریکایی دارای حق رأی است.
شبکه کان اسرائیل روز دوشنبه گزارش داد که حدود ۳۰۰ هزار تن از دوتابعیتیهای آمریکایی- اسرائیلی پیشاپیش از طریق پست رأی دادهاند.
به گزارش این شبکه، به نظر میرسد در این دوره تا حدودی از میزان حمایت یهودیان یا آمریکایی- اسرائیلیها از حزب دموکرات کاسته شده باشد اما ظاهراً این حزب هنوز اکثریت خود را از دست نداده است.
با این حال، در پایان انتخابات مشخص خواهد شد که رأی این اقلیت به کدام نامزد بوده است.
دونالد ترامپ بارها در دوره اخیر ابراز شگفتی کرده که در حالی که اسرائیل مورد حمله گروههای نیابتی ایران قرار گرفته و برای بقای خود مبارزه میکند، چگونه هنوز کسانی از یهودیان آمریکایی حاضر به رأی دادن به دموکراتها هستند.
او به حمایتهای گسترده خود از اسرائیل مانند انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم و به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر ارتفاعات جولان تاکید کرده است.
با این حال، حق سفر آزادانه اسرائیلیها به آمریکا بدون نیاز به روادید در دوران ریاستجمهوری جو بایدن و پس از دهها سال تلاش دولتهای اسرائیل امکانپذیر شد.
آقای ترامپ مدعی شده که اگر به کاخ سفید بازنگردد، اسرائیل تا دو سال دیگر وجود نخواهد داشت، و گفته امیدوار است که این پیشبینیاش درست از آب درنیاید.
کارزار آقای ترامپ روز دوشنبه در محلههای یهودینشین در ایالت حساس و چرخشی پنسیلوانیا ترانههای «ییدیش» (زبان خاص یهودیان اروپایی اشکنازیتبار) پخش میکرد.
با این حال، او مانند خانم هریس برای جلب آرای مسلمانان در پنسیلوانیا و میشیگان تا آخرین لحظه به مبارزه ادامه داد.