لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۰۳

آمریکا خواستار کاهش وابستگی هند به نفت ایران شد


سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، از نخست‌وزیر هند خواست تا از وابستگی کشور خود به نفت ایران بکاهد، در مقابل واشینگتن نیز روی این مسئله کار خواهد کرد که به دهلی‌نو اجازه دهد تا از یک بندر ایران به عنوان گذرگاهی به افغانستان استفاده کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، نیکی هیلی روز چهارشنبه ۶ تیر پس از دیدار با نارندرا مودی در دهلی ‌نو به خبرنگاران گفت: «تحریم‌ها [علیه ایران] در راهند، و ما آن را پیش می‌بریم، و با توجه به روابط نیرومند ایالات متحده، امیدواریم که آنها وابستگی خود به نفت ایران را کم کنند.»

مقامات ایالات متحده یک روز قبل از این اظهارات خبر داده بودند که واشینگتن به کشورهای مختلف گفته که تا ماه نوامبر واردات نفت از ایران را به پایان برسانند و به هیچ کشوری نیز در این زمینه معافیتی نمی‌دهد. هند یکی از بزرگ‌ترین واردکنندگان نفت ایران است.

خانم هیلی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: «یک خواست سیاسی بین طرفین وجود دارد که چگونه روی این مسئله کار کنیم. نخست وزیر مودی کاملا نسبت به مواضع ما درباره ایران آگاه است و سئوالی در این باره نپرسید. انتقادی هم نداشت. شرایط را فهمید همچنان که می‌داند روابط هند و ایالات متحده قدرتمند است و لازم و شایسته است که به همین شکل باقی بماند.»

آمریکا اواسط اردیبهشت ماه از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد و اعلام کرد که تحریم‌ها علیه این کشور بازخواهد گشت. نیکی هیلی اما درباره جزییات تحریم ایران گفت که این مسئله در نشستی میان وزرای دفاع آمریکا و هند به بحث گذاشته می‌شود.

ژاپن و کره جنوبی نیز که از دیگر واردکنندگان بزرگ نفت ایران به شمار می‌آیند در حال گفت‌وگو با آمریکا درباره تحریم‌ها هستند.

نیکی هیلی همچنین عنوان کرد که با نارندرا مودی درباره بندر چابهار در ایران که هند از توسعه آن حمایت می‌کند گفت‌وگو کرده است. طبق طرح توسعه بندر چابهار، این بندر به گذرگاهی به سوی افغانستان تبدیل می‌شود و می‌تواند زمینه میلیون‌ها دلار تجارت را فراهم آورد و وابستگی افغانستان به کشور همسایه خود، پاکستان را از بین ببرد.

سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت: «ما اطلاع داریم که این اتفاق باید در مورد این بندر رخ دهد و ایالات متحده در این زمینه با هند همکاری می‌کند. می‌دانیم که آنها شریک بزرگی برای ما در افغانستان هستند و واقعا سعی می‌کنند که به ایالات متحده کمک کنند. این بندر نیز در این میان نقشی حیاتی دارد.»

ایران می‌گوید آمریکا وارد جنگ اقتصادی علیه تهران شده و عامل بی‌ثباتی پولی در این کشور است. در روزهای اخیر پول ملی ایران به طور چشم‌گیری ارزش خود را از دست داد و به مرز ۹ هزار تومان در ازای هر دلار آمریکا رسید. مقام‌های آمریکایی می‌گویند تهران به‌جای هزینه دارایی خود برای مردم ایران، آن را در کشورهایی مانند سوریه و یمن هزینه می‌کند.

اتحادیه اروپا همچنان از برجام حمایت می‌کند اگرچه برخی شرکت‌های بزرگ اروپایی نیز اعلام کرده‌اند که روابط تجاری خود با تهران را قطع می‌کنند. ترکیه نیز روز چهارشنبه تاکید کرد که تحریم‌های واشینگتن علیه تهران «الزام‌آور نیست» و آنکارا منافع خودش را در نظر می‌گیرد.

منابع: خبرگزاری‌های رویترز و آلمان؛ س.ن|ت.ت
XS
SM
MD
LG