آمریکا روز پنجشنبه ۱۶ اسفند ایران را به دلیل پرتاب دو ماهواره و همچنین یک موشک بالستیک به نقض قطعنامه شورای امنیت متهم کرد و خواستار «بازگرداندن محدودیتهای شدید بین المللی» علیه تهران شد.
به گزارش رویترز، جاناتان کوهن، سرپرست نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد، در نامهای به شورای امنیت گفته است، ایران یک موشک میان برد بالستیک در اول دسامبر (۱۰ آذر) آزمایش کرد و کوشید در ۱۵ ژانویه( ۲۵ دیماه) و پنجم فوریه (۱۶ بهمن) ماهوارههایی را در مدار زمین قرار دهد.
سرپرست نمایندگی آمریکا تصریح کرده است: ایران با انجام این سه آزمایش موشکی خواست شورای امنیت مصرح در قطعنامه این شورا را نقض کرده است و چنین اقدام تحریک آمیزی موجب تداوم بی ثباتی در کل خاورمیانه شده است.
قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که در تایید توافق هستهای شش قدرت جهانی با ایران صادر شد، از ایران خواسته است که از که از هر گونه فعالیت مرتبط با توسعه موشکهای بالستیک که «با قابلیت حمل سلاح هستهای» طراحی شده باشد، خودداری کند.
رویترز میگوید، برخی از کشورهای عضو شورای امنیت معتقدند «لحن» این قطعنامه به نحویی است که آن را الزام آور نمیکند.
جاناتان کوهن در ادامه نامه خود خطاب به شورای امنیت نوشته است: «در راستای تحمیل پیامدهای واقعی به ایران به دلیل سرپیچی آشکار این کشور از خواستههای شورای امنیت به ما بپیوندید و محدودیتهای شدید بین المللی را برای مقابله با برنامه موشکی ایران بازگردانید. »
علیرضا میریوسفی، سخنگوی نمایندگی ایران در سازمان ملل در واکنش به نامه نمایندگی آمریکا به شورای امنیت به رویترز گفته است: ایران موشکهای بالستیک با قابلیت حمل سلاح هستهای ندارد. در نتیجه آزمایش های موشکی بالستیک ایران طبق این قطعنامه بلامانع است.
این در حالی است که مایک پومپئو وزیر امور خارجه آمریکا روز سه شنبه ۲۵ دی گفته بود، پرتاپ ماهواره توسط ایران نشان میدهد که این کشور به دنبال دستیابی به قابلیت موشکی تهدید کننده است.
سخنگوی وزارت خارجه فرانسه دیماه از ایران خواست تا بلافاصله تمام فعالیتهای مرتبط با برنامه موشکهای بالیستیک را که امکان حمل کلاهک هستهای دارند، متوقف کند.
اگنس فون مول تاکید کرد که برنامه موشکی ایران با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل «مطابقت ندارد».
دهم آذرماه امسال نیز برای نخستین بار وزیر خارجه آمریکا آزمایش یک موشک میانبرد ایران را فاش کرد و این اقدام را نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل دانست.