لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۳۱

انتقاد کره شمالی از گفته‌های معاون ترامپ: «مذاکرات به آمریکا بستگی دارد»


کیم و ترامپ بر صفحه تلویزیون‌های کره جنوبی
کیم و ترامپ بر صفحه تلویزیون‌های کره جنوبی

کره شمالی با انتقاد از هشدار معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، درباره نشست سران دو کشور، می‌گوید مذاکرات دو طرف «کاملا» به ایالات متحده بستگی دارد. دونالد ترامپ می‌گوید وضعیت دیدار احتمالی با رهبر کره شمالی به‌زودی مشخص می‌شود.

یک مقام ارشد وزارت خارجه کره شمالی از مصاحبه آقای پنس در واپسین روز اردیبهشت ماه به شدت انتقاد کرده است. معاون دونالد ترامپ گفته بود، اگر کیم جونگ‌اون، رهبر کره شمالی، فکر کند می‌تواند ترامپ را به بازی بگیرد، اشتباه بزرگی مرتکب شده است.

در واکنشی که طی هفته‌های اخیر لحن تندتری به‌ خود گرفته، چویی سان‌هوی، معاون وزیر خارجه کره شمالی، گفته‌های آقای پنس را «ابلهانه و ناشی از نادانی» توصیف کرده‌است.

خانم چویی سان‌هوی، سوم خرداد، گفته این اظهارات «شگفتی‌آور» است.

معاون وزیر خارجه کره شمالی در بخشی دیگر از گفت‌وگوی خود با خبرگزاری دولتی کشورش، اظهار داشته «ما نه التماس خواهیم کرد که آمریکا با ما صحبت کند، و نه خودمان را دردسر می‌دهیم تا آن‌ها را متقاعد به مذاکره کنیم».

خانم چویی می‌گوید، اگر آمریکا «حسن نیت» کره شمالی برای انجام مذاکرات را رد کند، او به رهبر آن کشور پیشنهاد می‌کند در مورد دیدار برنامه‌ریزی‌شده با رئیس‌جمهوری آمریکا در ۲۲ خرداد در سنگاپور، تجدیدنظر کند.

از آغاز سال جاری میلادی، پس از سخنرانی سال نوی کیم جونگ‌اون و پینشهاد شرکت در المپیک زمستانی کره جنوبی، دیدارها میان مقام‌های شمال و جنوب و در نهایت دعوت از ترامپ برای گفت‌وگو و پذیرش این دعوت، از شدت حملات لفظی مقام‌های واشینگتن و پیونگ‌یانگ کاسته شده‌است.

با این همه در هفته‌های اخیر سخنانی مطرح شده که برگزاری نشست ترامپ و کیم جونگ‌اون را با تردیدهایی روبه‌رو کرده‌است.

یکی از این مسائل گفته‌های جان بولتون، مشاور امنیت ملی آقای ترامپ، در مورد اجرای «گزینه لیبی» در مورد کره شمالی بود؛ به‌معنی پایان دادن به کلیه فعالیت‌های هسته‌ای در گام اول، برای بهره‌بردن از لغو یا تعلیق تحریم‌ها. این سخنان با انتقاد کره شمالی روبه‌رو شد.

پس از آن بود که مایک پنس در مصاحبه‌ای توضیح داد «بحث‌هایی در خصوص مدل لیبی مطرح شد، همانطور که می‌دانید، رئیس‌جمهوری این (مسئله را) روشن کرده‌است که تنها در صورتی که کیم جونگ‌اون توافق نکند، به الگوی لیبی دچار خواهد شد».

معمر قذافی، دیکتاتور پیشین لیبی در سال ۲۰۰۳ به حذف برنامه هسته‌ای این کشور و نابودی سلاح‌های شیمیایی آن تن داد تا در ازای آن تحریم‌ها علیه لیبی لغو شود. کمتر از یک دهه بعد، قذافی در پی شورش‌های داخلی و نهایتا دخالت «ناتو» سرنگون و در نهایت کشته شد.

ترامپ: هفته آینده معلوم می‌شود

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، دوم خرداد ماه گفته «خواهیم دید [نشست با کیم جونگ‌اون در] سنگاپور به کجا خواهد کشید. خیلی هم احتمال دارد که اتفاق بیافتد».

او سپس افزوده است تا هفته آینده وضعیت مشخص خواهد شد.

رئیس‌جمهوری ایالات متحده اول خرداد گفته بود احتمال دارد که دیدار با کیم جونگ‌اون، «به تعویق» بیافتد.

او روز چهارشنبه در یک برنامه تلویزیونی در شبکه فاکس گفته است اگر دیدار برنامه‌ریزی‌شده برگزار شود «برای کره شمالی و برای جهان، چیز فوق‌العاده‌ای خواهد بود».

روز گذشته شورای امنیت سازمان ملل متحد، تحریم‌ها علیه رهبر کره شمالی و اعضای هیئت همراه او را به‌حال تعلیق درآورد تا آن‌ها بتوانند به سنگاپور سفر کنند.

با استفاده از خبرگزاری فرانسه، رویترز، فاکس|ت.ت|خ.ک
XS
SM
MD
LG