لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۴۱

اعتراض شرکت ردیابی نفتکش‌ها به استفاده «غلط» پومپئو از گزارش‌های این شرکت


تنکرترکرز، یک شرکت آمریکایی ردیابی نفتکش‌ها، روز چهارشنبه به نحوه استفاده «ناصحیح و غلط» وزیر خارجه آمریکا از اطلاعات این شرکت اعتراض کرد.

در ادامه این اعتراض، ساعتی بعد این شرکت اعلام کرد که از این پس گزارش‌های خود از آدریان دریا را دیگر در اختیار عموم قرار نخواهد داد.


این شرکت روز سه‌شنبه گزارش داده بود نفتکش «جاسمین» ایران با ۳۵۰ هزار بشکه ظرفیت در کنار نفتکش «آدریان دریا ۱» پهلوگیری کرده و نحوه ایستادن آنها حالت تخلیه نفت از یک کشتی به کشتی دیگر را دارد.

با این حال این شرکت اضافه کرد که هنوز اثری از تخلیه نفت از «آدریان دریا ۱» به «جاسمین» مشاهده نمی‌شود.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، ضمن به اشتراک گذاشتن این گزارش در توییتر نوشت: «به رغم قول (محمدجواد) ظریف (وزیر خارجه ایران) به بریتانیا که نفتکش آدریان دریا نفت خود را تحویل سوریه نخواهد داد، این نفتکش هم اکنون در حال انتقال نفت در سواحل سوریه است. اگر این نفت به سوریه تحویل داده شود، آیا جهان از ایران بازخواست خواهد کرد؟»


تنکرترکرز با اعتراض به توییت پومپئو در چند پیام توییتری، وی را به استفاده «ناصحیح، نادرست و غیردقیق» از گزارش این شرکت متهم کرده و گفت که از این پس دیگر اطلاعات مربوط به نفتکش ایرانی را در فضای عمومی منتشر نخواهد کرد و تنها مشتریان این شرکت به اطلاعات «آدریان دریا ۱» دسترسی خواهند داشت.

هنوز معلوم نیست این نفتکش بار خود را تخلیه می‌کند و اگر چنین کاری می‌کند برای تحویل به سوریه است یا نه، چرا که برای بازگشتن از تنگه سوئز نیز این نفتکش باید ۷۰۰ یا ۱ میلیون بشکه از نفت خود را تخلیه کند.

این نفتکش با ۲.۱ میلیون بشکه نفت به ارزش حدود ۱۲۰ میلیون دلار به حدی بزرگ است که همچنین نمی‌تواند مستقیما در بنادر سوریه بار خود را تخلیه کند و یک نفتکش کوچک دیگر مانند جاسمین لازم است تا بار آن را در چندین مرحله تخلیه کند.

نفتکش «گریس ۱» که بعدا به «آدریان دریا ۱» تغییر نام داد، از سیزدهم تیر امسال به مدت ۴۵ روز در آب‌های جبل‌الطارق به ظن حمل نفت به سوریه در توقیف بود. ایران همان زمان اعلام کرد که مقصد نفتکش سوریه نیست.

این نفتکش ۲۷ مرداد جبل‌الطارق را ترک کرد و چندین بار مسیر خود را در دریا تغییر داد و نهایتا در نزدیکی بندر بانیاس سوریه لنگر انداخت.

بعد از آزادی نفتکش، ایران مدعی شد که نفت آن فروخته شده و صاحب محموله نفتی خود درباره آن تصمیم خواهد گرفت، موضوعی که با واکنش آمریکا مواجه شد و ایران را به «فریبکاری» متهم کرد.

منابع: توییتر،‌ رادیوفردا/ ف. ق./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG