حملات به مواضع شبه نظامیان حوثی
شبکههای خبری از حملات های هوایی امریکا و بریتانیا به مواضع شبه نظامیان حوثی در بندر حدیده خبر دادند.
پیشتر روزنامه تایمز نوشته بود که انتظار میرود بریتانیا به همراه ایالات متحده مواضع شبهنظامیان حوثی در یمن را که از حمایت ایران برخوردارند، هدف حملات هوایی قرار دهند.
شبکه خبری سیانان نیز از آمادگی آمریکا برای حمله به مواضع شبه نظامیان حوثی خبر داده بود.
صدای انفجارهای مهیب در صنعا، صعده، حدیده و ذمار
رسانههای منطقه از شنیده شدن صدای انفجارهای مهیب در صنعا، صعده، حدیده و ذمار خبر دادهاند.
شبکههای العربیه و اسکای نیوز عربی از آغاز عملیات نظامی آمریکایی-بریتانیایی علیه شبه نظامیان حوثی مورد حمایت ایران خبر دادهاند.
سیانان: نیروهای آمریکایی مواضع شبه نظامیان حوثی را در چند نقطه یمن مورد حمله قرار دادند
منابع نظامی آمریکایی به شبکه سیانان گفتند که نیروهای آمریکایی مواضع شبه نظامیان حوثی مورد حمایت ایران را در چند نقطه در غرب یمن مورد حمله قرار دادند.
این شبکه میگوید، مقامات کاخ سفید موضوع حمله به مواضع شبه نظامیان حوثی را به کنگره این کشور اطلاع داده است.
پیشتر در همین روز رهبر حوثیها هشدار داده بود که هرگونه حمله آمریکا به منافع این گروه را بدون پاسخ نخواهد گذاشت.
عبدالمالک الحوثی پنجشنبه ۲۱ دیماه در یک سخنرانی تلویزیونی هشدار داد که واکنش نیروهای تحت امرش به چنین اقداماتی، به مراتب جدیتر و گستردهتر از حمله اخیر این گروه به یک شناور آمریکایی در دریای سرخ خواهد بود.
«۱۲ موضع» شبه نظامیان حوثی در یمن هدف قرار گرفتند
یک مقام آمریکایی به بخش عربی العربیه گفته است که ۱۲ پایگاه و تاسیسات شبه نظامیان حوثی در نقاط مختلف یمن هدف قرار گرفتند.
گزارشها حاکی است که انبارهای موشک های بالستیک و پهپادها و همچنین تاسیسات رادارهای شبه نظامیان حوثی هدف قرار گرفتند.
گزارشها حاکی است که موج اول عملیات نظامی آمریکا و بریتانیا به مواضع شبه نظامیان حوثی پایان رسیده است.
مقامات آمریکا میگویند، نیروهای نظامی این کشور انبار موشک، پهپادها و سایتهای پرتاب حوثیها را هدف قرار دادهاند.
گزارشهای محلی حاکی است که نیروهای شبه نظامی حوثی قبلاً تسلیحات خود را از این پایگاهها تخلیه و جابجا کرده بودند.
حملات آمریکا و بریتانیا به مواضع شبه نظامیان حوثی در یمن
بایدن میگوید که برای دفاع از کشتیرانی بینالمللی تردید نخواهد کرد
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، شامگاه پنجشنبه در بیانیهای اعلام کرد که حمله به مواضع شبه نظامیان حوثی در یمن با دستور او انجام شده است.
رئیس جمهور آمریکا در این بیانیه گفت: «به دستور من نیروهای نظامی ایالات متحده آمریکا همراه با بریتانیا و با حمایت استرالیا، بحرین، کانادا و هلند حملات موفقیتآمیزی علیه چند قرارگاه حوثیها در یمن انجام دادند که از آن برای به خطر انداختن آزادی کشتیرانی در یکی از حیاتیترین آبراههای جهان استفاده میکردند.»
جو بایدن تاکید کرده است این حملات در پاسخ مستقیم به حملات «بیسابقه حوثیها علیه کشتیها در آبهای بینالمللی در دریای سرخ و استفاده از موشکهای بالستیک ضد کشتی برای اولین بار در تاریخ» انجام شد.
رئیس جمهور آمریکا در بیانیه خود تصریح کرد که حملات شبهنظامیان حوثی به دریای سرخ و خلیج عدن، «نیروهای نظامی ایالات متحده، دریانوردان غیرنظامی و شرکای این کشور، تجارت و آزادی دریانوردی را به خطر انداخته است.»
او اضافه کرد که بیش از ۵۰ کشور تحت تاثیر ۲۷ حمله به کشتیرانی تجاری بین المللی قرار گرفتهاند و خدمه بیش از ۲۰ کشور در این اقدامات، تهدید یا به گروگان گرفته شدهاند.
ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، روز پنجشنبه اعلام کرد که شبه نظامیان حوثی از ۲۸ آبان تا کنون ۲۷ حمله به مسیر کشتیرانی بینالمللی انجام دادند.
رئیس جمهور آمریکا در بیانیه خود تصریح کرد که حملات هدفمند انجام شده در بامداد روز جمعه، «پیام روشنی است مبنی بر اینکه ما حملات به نیروهای خود و به خطر افتادن آزادی کشتیرانی را تحمل نخواهیم کرد.»
جو بایدن تاکید کرد: «در صورت لزوم از صدور دستورات بیشتر برای محافظت از نیروهای خود و جریان آزاد تجارت بینالمللی تردید نخواهم کرد.»
پرواز جنگنده بریتانیایی از قبرس برای حمله به مواضع شبهنظامیان حوثی
آمریکا: حوثیها به حملات خود پایان ندهند، هزینههای بیشتری متحمل خواهند شد
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، شامگاه پنجشنبه در بیانیهای اعلام کرد که حمله مشترک نظامی ایالات متحده و بریتانیا به مواضع شبه نظامیان حوثی با هدف «مختل کردن و تضعیف توانایی» آنها انجام شد.
وزیر دفاع آمریکا گفت، در پاسخ به حملات «خطرناک و بیثباتکننده» حوثیهای مورد حمایت ایران علیه کشتیرانی بینالمللی دریای سرخ ، « ارتش ایالات متحده و بریتانیا با حمایت استرالیا، بحرین، کانادا و هلند، حملاتی را علیه اهداف نظامی در مناطق تحت کنترل حوثیها در یمن انجام دادند.»
لوید آستین تصریح کرد: هدف از حملات بامداد جمعه «مختل کردن و تضعیف توانایی حوثیها برای به خطر انداختن دریانوردان و تهدید تجارت جهانی در یکی از حیاتیترین آبراههای جهان است.»
وزیر دفاع آمریکا تاکید کرد حمله مشترک نظامی ائتلاف «پیامی روشنی به حوثیها است که اگر به حملات غیرقانونی خود پایان ندهند، هزینه های بیشتری متحمل خواهند شد. »
لوید آستین در ادامه گفت که در این حملات «پهپادها، شناورهای بدون سرنشین، موشکهای کروز زمینی، و تجهیزات رادار ساحلی و تجسس هوایی حوثیها» مورد حمله قرار گرفتند.
او تصریح کرد: «ایالات متحده حق دفاع خود را برای خود محفوظ میداند و در صورت لزوم، اقدامات بعدی را برای محافظت از نیروهای ایالات متحده انجام» خواهد داد.
گزارش شبکه المسیره از حملات آمریکا و بریتانیا به مواضع حوثیها
شبکه تلویزیونی المسیره، وابسته به حوثیها میگوید٬ آمریکا و بریتانیا بامداد جمعه در حملات هوایی و موشکی خود یک پایگاه نیروی هوایی، یک فرودگاه و یک پایگاه نظامی را هدف قرار دادند.
حسین العزی٬ معاون وزارت خارجه حوثیها٬ نیز گفت: «کشورمان هدف حمله تجاوزگرانه وسیع کشتیها، زیردریایی و جنگندهبمب افکنهای آمریکایی و بریتانیایی قرار گرفت.»
این مقام حوثیها به آمریکا و بریتانیا هشدار داد که آماده پرداخت «هزینه سنگین» این کار باشند.
گزارش ها حاکی است که نیروهای نظامی آمریکا و بریتانیا با موشکهای «کروز توماهاک» و همچنین حملات هوایی بیش از ۱۲ موضع شبه نظامیان حوثی را در مناطق محتلف یمن هدف قرار دادند.
ایران میگوید حملات علیه حوثیها «نقض حاکمیت و تمامیت ارضی یمن» است
خبرگزاری صداوسیما، نخستین واکنش رسمی جمهوری اسلامی به حملات آمریکا و بریتانیا علیه شورشیان حوثی یمن را بازتاب داده که در آن این حملات «نقض حاکمیت و تمامیت ارضی یمن» توصیف شده است.
در نخستین ساعات صبح جمعه ۲۲ دی ماه، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، گفته است جمهوری اسلامی «شدیداً» حملات نظامی آمریکا و انگلیس «به چند شهر یمن» را محکوم میکند.
او این حملات را «اقدامی خودسرانه، نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی یمن و نقض قوانین و مقررات و حقوق بینالملل» توصیف کرده است.
همزمان حزبالله لبنان هم که متحد منطقهای حوثیها به شمار میرود، این حملات را محکوم کرده است.
در این میان روسیه نیز گفته است که برای یک نشست شورای امنیت سازمان ملل در مورد حملات آمریکا و بریتانیا علیه حوثیها درخواست داده است.
حوثیها از زمان تصرف پایتخت یمن در سال ۲۰۱۴ که به جنگ داخلی در این کشور دامن زد، از حمایت همهجانبه جمهوری اسلامی برخوردار بودهاند، گرچه مقامهای جمهوری اسلامی مدعی هستند که حملات اخیر این گروه در دریای سرخ به طور مستقل و بدون هماهنگی با ایران صورت گرفته است.