وزارت کار آمریکا گزارش داده که طی هفته گذشته ۶.۶ میلیون نفر دیگر متقاضی بیمه بیکاری شدند و اکنون شمار کسانی که خواستار بیمه بیکاری هستند به ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر رسیده است.
این رقم نشان میدهد که در پی شیوع کرونا، از هر ده نفر شاغل، یک نفر در این کشور کار خود را از دست داده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، از نیمه ماه مارس تاکنون نزدیک به ۱۷ میلیون نفر در آمریکا کار خود را از دست داده و متقاضی بیمه بیکاری شدهاند و انتظار میرود در ماه جاری، نرخ بیکاری در آمریکا دو رقمی شود.
این گزارش حاکی است که شمار متقاضیان بیمه بیکاری بیشتر از آن چیزی است که مرکز آمار آمریکا پیشبینی کرده بود و اکنون کنگره در نظر دارد بسته حمایتی دیگری به مبلغ ۳۵۰ میلیارد دلار برای کمک به موسسات تجاری کوچک تصویب کند تا آنها را تشویق به عدم اخراج کارکنانش کند.
بانک مرکزی آمریکا روز ۱۹ فروردین بسته ۲.۳ تریلیون دلاری حمایت مالی از اقتصاد کشور، شرکتها، تجار، شهروندان و دولتهای محلی را تصویب کرد، اما خانم روبِلا فاروقی از کارشناسان ارشد اقتصادی آمریکا میگوید در حالی که بخش بزرگی از اقتصاد کشور تعطیل شده و شرکتها کارمندان بیشتری را تعلیق میکنند، احتمالا نرخ بیکاری و کمکهای مورد نیاز افزایش یابد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز گزارش داده است که احتمالا افراد بیشتری طی روزهای آتی در آمریکا شغل خود را از دست بدهند و نرخ بیکاری به ۱۵ درصد برسد.
تاکنون ابتلای بیش از ۴۳۵ هزار شهروند آمریکایی به کرونا قطعی شده و شمار قربانیان نیز به نزدیک ۱۵ هزار نفر رسیده است.
سازمان تجارت جهانی روز پنجشنبه اعلام کرد در بهترین حالت، اقتصاد کشورهای آمریکای شمالی (ایالات متحده آمریکا، کانادا، مکزیک و غیره) در سال جاری ۳.۳ درصد و در بدترین حالت ۹ درصد کوچکتر شود. صادرات این کشورها نیز در بهترین حالت بیش از ۱۷ درصد و در بدترین حالت نزدیک به ۴۱ درصد کاهش پیدا خواهد کرد.
همزمان غول خدمات مالی آمریکایی و چند ملیتی «پیمکو» با سرمایه در گردش دو تریلیون دلار، پیشبینی کرده است در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ احتمالا تولید ناخالص داخلی آمریکا حدود ۳۰ درصد کاهش یابد و در کل سال، اقتصاد آمریکا احتمالا رشد منفی پنج درصدی را تجربه کند.
این نهاد مالی همچنین میگوید احتمالا نرخ بیکاری در آمریکا تا ۲۰ درصد هم اوج بگیرد.
قبل از شیوع کرونا، نرخ بیکاری در آمریکا تنها ۳.۵ درصد بود.
صندوق بینالمللی پول نیز روز پنجشنبه گزارش داد که بحران جهانی کنونی بدترین بحران از زمان «رکود بزرگ» دهه ۱۹۳۰ است.
اشاره به رکود بزرگ نشان میدهد بحران شیوع کرونا و تبعات اقتصادی آن حتی از جنگ جهانی دوم که یک دهه بعد از رکود بزرگ اتفاق افتاد نیز بیشتر خواهد بود.