لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۱۹

شروع کارآزمایی بالینی يکی از واکسن‌های کرونا با مشارکت ۳۰ هزار داوطلب


نخستین مرحله کار آزمایی بالینی واکسن کرونا در سیاتل (عکس از آرشیو)
نخستین مرحله کار آزمایی بالینی واکسن کرونا در سیاتل (عکس از آرشیو)

گسترده‌ترین آزمایش بالينی یکی از واکسن‌های کرونا روز دوشنبه ۶ مرداد با شروع تزریق آن به ۳۰ هزار داوطلب آغاز شد. این واکسن محصول همکاری موسسه ملی سلامت آمریکا و شرکت داروسازی «مدرنا» است.

به گزارش خبرگزای آسوشیتدپرس پژوهشگران بدون اطلاع داوطلبان به نیمی از آنها واکسن واقعی و به گروه دیگر یک مایع بی‌اثر تزریق خواهند کرد.

پس از تزریق دو دوز میزان عفونت ناشی از ویروس در بدن آنها بررسی خواهد شد. داوطلبان در این مدت به زندگی عادی خود ادامه خواهند داد، به خصوص در مناطقی که شیوع ویروس هنوز کنترل نشده است.

دکتر آنتونی فاوچی، رییس موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا اخیرا به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت:«متاسفانه ما در آمریکا تعداد زیادی مبتلا به ویروس داریم که برای انجام چنین آزمایش هایی کافی است.»

شرکت «مدرنا» گفت اولین بخش ازکارآزمایی بالينی واکسن در ایالت جورجیا و پس از آن در هفت نقطه دیگر در نقاط مختلف آمریکا انجام خواهد شد.

کارآزمایی بالینی گسترده واکسن‌های دیگری که توسط موسسات چینی و يا دانشگاه آکسفورد تولید شده از چندی پیش در برزیل و کشورهای دیگری که آمار مبتلایان بالاست آغاز شده است.

ولی دولت آمریکا می خواهد واکسن خود را در داخل کشور تهیه کند و علاوه بر مورد فعلی قرار است در ماه‌های پاییز هر ماه یک واکسن تجربی متفاوت در مورد ۳۰ هزار داوطلب دیگر آزمایش شود.

هدف این آزمایش‌های گسترده سنجش میزان کارایی و در عین حال ایمنی واکسن‌های تجربی است. در پایان این آزمایش‌ها نهادهای ناظر بر کیفیت دارو قادر خواهند بود صدور جواز مصرف هر یک از واکسن‌ها را بررسی کنند.

در ماه اوت نیز آزمایش بالینی گسترده در مورد واکسن محصول دانشگاه آکسفورد در آمریکا شروع خواهد شد. آزمایش گسترده واکسن محصول شرکت داروسازی «جانسون و جانسون» در ماه سپتامبر و واکسن محصول شرکت «نوواوکس» نیز در ماه اکتبر آغاز می شود.

شرکت داروسازی «فایزر» نیز در نظر دارد در تابستان آزمایش بالینی واکسن خود را شروع کند.

با احتساب تعداد واکسن‌های تجربی چند صد هزار نفر دواطلب باید در این آزمایش‌ها شرکت کنند. دکتر لری کوری، یکی از ویروس شناس‌های موسسه تحقیقاتی فرد هاچینسون در سیاتل و یکی از مدیران ارشد این تحقیقات گفت تاکنون حدود ۱۵۰ هزار نفر از مردم اعلام آمادگی کرده اند.

دکتر لری کوری، هفته گذشته در یک نشست علمی گفت:«این آزمایش‌های بالینی باید در مورد گروههای سنی و نژادی گوناگون انجام شود که به خوبی بازتاب ترکیب متنوع جمعیتی کشور باشد.» او تاکید کرد که شرکت تعداد کافی داوطلبان سیاهپوست و لاتین تبار در این تحقیقات بسیار مهم است چون این گروههای جمعیتی بیش از سایرین به بیماری کووید- ۱۹ مبتلا شده اند.

تولید یک واکسن جدید معمولا چند سال طول می کشد ولی در مورد تولید واکسن کرونا پژوهشگران با سرعتی بی‌سابقه مشغول کار هستند و واکسن موثر ممکن است تا ماه ژانویه ۲۰۲۱ یعنی حدود ۱۳ ماه پس از شناسایی اولین موارد ابتلا در ووهان چین در دسترس قرار بگیرد.

دولت‌های جهان از هم اکنون تلاش می کنند خرید میلیونها دوز از واکسن‌های تجربی را تضمین کنند تا به محض تایید آن‌ها از سوی نهادهای ناظر بر کیفیت دارو تجویز آن آغاز شود. ولی قاعدتا اولین محصولات سهمیه بندی خواهد شد تا در اختیار افراد آسیب پذیر قرار بگیرد.

مدیر شرکت داروسازی «مدرنا» هفته گذشته به یکی از کمیته‌های مجلس نمایندگان آمریکا گفت:«ما محتاطانه امیدواریم که تا پایان سال جاری میلادی اطلاعات لازم برای بررسی کارایی واکسن کرونا و تایید جواز مصرف آن تهيه شود.»

منبع: آسوشیتدپرس؛ ش.ر
XS
SM
MD
LG