لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۰۵

امیدواری وزیر خارجه آمریکا درباره تاثیر کنفرانس ورشو بر «پیشبرد صلح در خاورمیانه»


وزیر خارجه ایالات متحده روز سه‌شنبه ۲۳ بهمن در آستانه کنفرانس دو روزه ورشو نسبت به تاثیر این کنفرانس بر «پیشبرد و ترویج صلح در خاورمیانه» ابراز امیدواری کرد. وزیر خارجه لهستان نیز تاکید داشت که اتحادیه اروپا از قدرت کافی سیاسی برای تاثیر بر خاورمیانه برخوردار نیست و باید با آمریکا همراه باشد.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، که در کنفرانسی خبری با همتای لهستانی خود در ورشو حضور یافته بود، گفت: «چندین هفته برای کنفرانس ورشو برنامه‌ریزی کرده‌ایم. بیش از شصت کشور جهان در این کنفرانس حضور دارند و ما درباره آینده خاورمیانه، توسعه، رفاه و سعادت آن و نیز مقابله مشترک با تروریسم گفت‌وگو می‌کنیم.»

کنفرانس ورشو اعتراض شدید ایران را به دنبال داشته و به تنش در روابط تهران با ورشو منجر شده است. تهران با استناد گفته‌های پیشین مایک پومپئو که گفته بود هدف از کنفرانس ورشو «مقابله با نفوذ منطقه‌ای ایران است»، این کنفرانس را «ضدایرانی» توصیف کرده است.

وزارت خارجه ایران همچنین کاردار سفارت لهستان در تهران را احضار کرد، اما یک مقام آمریکایی اظهار داشت که این کنفرانس نه ضد ایران است و نه در جریان آن تلاشی برای تشکیل یک ائتلاف می‌شود.

یاتسک چاپوتوویچ، وزیر خارجه لهستان، روز سه‌شنبه در کنفرانس خبری مشترک خود با مایک پومپئو گفت که تمرکز این کنفرانس بر روی مشکلات اساسی امروز خاورمیانه نظیر شرایط سوریه و یمن است و انتظار می‌رود که ایده‌هایی برای صلح در خاورمیانه مطرح شود.

آقای چاپوتوویچ همچنین عنوان کرد که یکی دیگر از برنامه‌های این کنفرانس تشکیل کارگروه‌هایی درباره صلح خاورمیانه است که فعالیت خود را پس از نشست ورشو آغاز می‌کنند.

به گفته وی، «ابتکارات صلح خاورمیانه تاکنون ناکام مانده و مناقشات حل نشده‌اند... اما از آنجا که اتحادیه اروپا دارای قدرت سیاسی کافی نیست که بتواند به تنهایی بر خاورمیانه تاثیر مثبت بگذارد باید از همراهی آمریکا بهره ببرد».

وزیر خارجه لهستان سپس اطمینان داد که «اروپا و ایالات متحده درباره خاورمیانه دیدگاه مشترکی دارند و تنها برخی راه‌حل‌های آنها متفاوت است از جمله درباره توافق هسته‌ای با ایران که اروپا آن را بسیار ارزشمند می‌داند، اما آمریکا دیدگاه دیگری دارد».

یاتسک چاپوتوویچ در نهایت گفت که کنفرانس ورشو می‌تواند فرصتی برای گشودن بن‌بست‌های سیاسی در خاورمیانه به دست بدهد و راهی را برای مذاکرات تازه باز کند.

لهستان پیش از این گفته بود که ایران کشورها را به عدم شرکت‌ در نشست ورشو ترغیب می‌کند. ایران در این نشست دعوت نشده است. از سویی اسرائیل با نخست وزیر خود، بنیامین نتانیاهو، در عالی‌ترین سطح در این نشست حضور می‌یابد.

منبع: پخش زنده از صدای آمریکا؛ س.ن
XS
SM
MD
LG