دو روز پیش از برگزاری نشست ورشو، وزیر خارجه ایران این نشست را «محکوم به شکست» خواند و رئیس شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی نیز تهدید کرد که کشورهای شرکتکننده در این نشست «از دید ایران پنهان نمیمانند».
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، روز یکشنبه ۲۱ بهمن، در مصاحبه با وبسایت خانه ملت، وابسته به مجلس، گفت که این نشست «پیش از شروع محکوم به شکست شد» و اهداف اولیه آمریکا از برگزاری آن «به نتیجه نرسیده است».
آقای ظریف در ادامه اینگونه اظهار نظر کرد که «آمریکاییها برای برگزاری نشستی علیه جمهوری اسلامی ایران در لهستان تلاش بسیاری انجام دادند اما از مواضع خود عقبنشینی کردند، به همین جهت عنوان نشست ورشو را تغییر دادند و اعلام کردند که ایران موضوع این نشست نیست».
مقامهای جمهوری اسلامی پیش از این نشست ورشو را نشستی «ضد ایران» نامیدهاند.
این واکنش تهران متوجه اظهارات مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، بود که هدف از نشست ورشو را «ارتقای ثبات و آزادی در خاورمیانه با تاکید بر مقابله با نفوذ منطقهای ایران» عنوان کرده بود.
در نهایت یک مقام ارشد وزارت خارجه ایالات متحده که نخواست نامش فاش شود، اعلام کرد که «نشست ورشو نه ضد ایران است و نه تلاشی برای تشکیل ائتلاف علیه آن»، بلکه به «چالشهای اصلی خاورمیانه» اختصاص خواهد داشت و البته «ایران یکی از موضوعاتی است که مایک پومپئو در سخنرانی خود به آن خواهد پرداخت».
یاتسِک چاپوتوویچ، وزیر خارجه لهستان، روز دوشنبه ۱۵ بهمن، گفته بود که ایران با کشورهای مختلفی تماس گرفته و آنها را به شرکت نکردن در نشست ورشو ، «ترغیب» کرده است.
در همین حال کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران، روز شنبه گفت: «کشورهایی که در حمایت از سیاستهای ضد ایرانی آمریکا در این نشست شرکت خواهند کرد از دید ما پنهان نخواهند ماند».
بنا بر اعلام مقامهای آمریکا و لهستان، دهها کشور برای شرکت در نشست ورشو دعوت شدهاند که به گفته آنها، واکنش مثبت نشان دادهاند اگر چه که هنوز نام کشورها و سطحی که در این نشست شرکت خواهند کرد اعلام نشده است.
نشست ورشو روزهای ۲۴ و ۲۵ بهمن در سطح وزیران خارجه کشورهای مختلف برگزار خواهد شد و هدف از آن نیز «تقویت آینده صلح و امنیت در خاورمیانه» عنوان شده است.