کاخ سفید آمریکا در بیانیهای میگوید سران گروه هفت پس از دیدار مجازی، بر لزوم اصلاحات اساسی در سازمان جهانی بهداشت تاکید کردهاند. سران کانادا و آلمان بر نقش این نهاد و لزوم ادامه همکاریها و تعاملات از طریق آن تاکید کردهاند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، سازمان جهانی بهداشت را متهم به «جانبداری از چین»، «فقدان شفافیت»، یا «ارائه اطلاعات نادرست» در مورد ویروس کرونا کرده، حمایتهای مالی کشورش، بزرگترین حامی مالی این نهاد، را معلق کردهاست.
در پی تلهکنفرانس سران هفت اقتصاد بزرگ جهان، در میانه همهگیری ناشی از ویروس، آنها در مورد سازمان جهانی بهداشت نیز گفتوگو کردهاند.
آمریکا، که در سال جاری برگزارکننده مذاکرات گروه هفت است، در بیانیهای گفته «سران یادآوری کردهاند که کمکهای مالی سالیانه گروه هفت به سازمان جهانی بهداشت بیش از یک میلیارد دلار است، و بیشتر گفتوگوها متمرکز بر نبود شفافیت و سوءمدیریت مزمن در جریان همهگیری توسط سازمان بود».
در ادامه بیانیه ۲۸ فروردین ماه کاخ سفید آمده است «سران [گروه هفت] خواستار بازبینی و اصلاحاتی اساسی [در این سازمان] شدهاند».
جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا، در همان روز گفته «در حال حاضر به یک تعامل بینالمللی نیاز داریم، و سازمان جهانی بهداشت بخش مهمی از این همکاری و تعامل است. ما متوجه هستیم که پرسشهایی مطرح شده، اما همزمان واقعا مهم است که برای گذر از وضعیت، تعاملات را از دست ندهیم».
سخنگوی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، نیز گفته او «حمایت کامل خود را از سازمان جهانی بهداشت و شماری دیگر از شرکا اعلام کرده است».
خانم مرکل نیز بر لزوم تعامل و همکاری بین کشورها برای مقابله با همهگیری ویروس کرونای جدید تاکید کردهاست.
طی روزهای گذشته شماری نیز گفتهاند قصد افزایش کمکهای خود به سازمان جهانی بهداشت را دارند؛ از جمله بنیاد متعلق به بیل و ملیندا گیتس که ۱۵۰ میلیون دلار به کمکهای پیشین خود به این سازمان افزوده، یا ایرلند که معاون وزیر خارجهاش در توئیتر گفته کمکهای سالیانه را چهار برابر میکند.
دومنیک راب، که در حال حاضر هدایت دولت بریتانیا را برعهده دارد، از سوی دیگر تاکید کرده پس از پایان این همهگیری هیچ چیز به مانند قبل نخواهد بود و «ما باید پرسشهای سختی را مطرح کنیم: اینکه چگونه به اینجا کشید، و چطور شد که زودتر جلوی آن گرفته نشد».
آقای راب اما در ادامه افزوده است «یک چیز اصلی که کروناویروس به ما آموخت، ارزش و لزوم همکاری بینالمللی است».
ایالات متحده مهمترین حامی مالی سازمان جهانی بهداشت است، سپس چین، ژاپن، آلمان، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا و برزیل قرار دارند.