لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۴۸

رهبر حوثی‌ها: در صورت توقف حملات، با نظارت سازمان ملل بر بندر حدیده مخالفتی نداریم


گفته می‌شود بخش مهمی از نیازهای غذایی یمن از طریق بندر حدیده وارد می‌شود.
گفته می‌شود بخش مهمی از نیازهای غذایی یمن از طریق بندر حدیده وارد می‌شود.

عبدالملک حوثی، رهبر شبه نظامیان شیعه حوثی یمن گفته است در صورتی که ائتلاف عربی به رهبری عربستان حملات خود را به بندر حدیده متوقف کند، این گروه مخالفتی با نظارت سازمان ملل بر این بندر نخواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری فرانسه عبدالملک حوثی در گفت وگو با نشریه فرانسوی لوفیگارو که سه شنبه ۲۶ تیرماه منتشر شده،اظهار داشت: به مارتین گریفیس، نماینده سازمان ملل در امور یمن گفته‌ایم که با نقش نظارتی و پشتیبانی که سازمان ملل برای بندر حدیده خواهان آن است، مخالفتی نداریم، اما به شرطی که حملات به حدیده متوقف شود.

خبرگزاری فرانسه می گوید، کشور جنگ زده یمن ۹۰ درصد غذای خود را وارد می کند و از این رقم ۷۰ درصد آن از طریق بندر الحدیده وارد این کشور می شود وبا تشدید عملیات نظامی ائتلاف کشورهای عرب به رهبری عربستان علیه مواضع حوثی در بندر حدیده سازمان ملل نسبت به بروز وقوع یک «فاجعه انسانی» در این کشور ابراز نگرانی کرده است.

عبدالملک حوثی در این مصاحبه فرانسه را متهم کرده است با فروش اسلحه به عربستان و امارات در جنگ در یمن مشارکت دارد.

وی همچنین تاکید کرده است که بسیاری از کشورهای غربی به جنگ ها از منظر منافع اقتصادی خود نگاه می کنند و از دیدگاه نقض حقوق بشر به آن توجهی ندارند.

نیروهای حامی دولت یمن، با حمایت ائتلاف به رهبری عربستان سعودی، از اوایل ماه گذشته میلادی عملیات گسترده‌ای را برای تصرف بندر حدیده در ساحل غربی یمن آغاز کرده‌اند. این رویارویی شدید ده‌ها کشته و هزاران آواره برجای گذاشته و سبب شده تا سازمان ملل و شماری از سازمان‌های امدادی، پی‌در‌پی، در مورد وقوع «فاجعه» تازه‌ای در آن کشور هشدار دهند.

طبق آمارهای سازمان ملل متحد بیش از ۶۰۰ هزار نفر در حدیده و اطراف آن زندگی می‌کنند و در بدترین حالت ممکن این نبرد ممکن است تا ۲۵۰ هزار نفر تلفات داشته باشد.

در همین حال گفته می شود مارتین گریفیس در حال مذاکره با شورشیان حوثی و دیگر طرف های درگیر برای پایان دادن به جنگ در بندر حدیده است.

در همین حال، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز سه شنبه گفته است: تهران از بیانیه شماری از شخصیت های سیاسی کشورهای اسلامی برای توقف سه ماهه جنگ در یمن حمایت می کند.

به گزارش ایرنا، بهرام قاسمی گفته است: ایران، از آغاز بحران در یمن ، خواستار توقف سریع جنگ بوده و در این زمینه نیز، از سوی محمد جواد ظریف ، وزیر خارجه، یک راه حل چهار ماده ای ارائه شده است.

آقای قاسمی، آتش بس فوری، ارسال کمک های انساندوستانه، آغاز گفت وگوهای سیاسی و تشکیل دولت فراگیر ملی در یمن را ، راه حل پیشنهادی ایران معرفی کرد.

کشورهای غربی و عرب منطقه ایران را به حمایت تسلیحاتی از شبه نظامیان حوثی متهم می کنند.

مقام‌های جمهوری اسلامی حمایت خود از حوثی‌ها در یمن را پنهان نمی‌کنند، هرچند همواره می‌گویند به آن‌ها سلاح نمی‌دهند. فرمانده سپاه پاسداران ایران اخیرا از «حمایت‌های مستشاری» برای شورشیان سخن گفته بود.

عربستان و امارات متحده عضو ائتلاف منطقه‌ای هستند که از سال ۲۰۱۵ تاکنون سعی می‌کند با تضعیف شورشیان حوثی، دولت یمن را به قدرت بازگرداند.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری فرانسه و رادیو فردا؛خ.ک
XS
SM
MD
LG