لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۵۴

هشدار رضا پهلوی نسبت به «تحریکات» جمهوری اسلامی برای «دعوت به یک حمله محدود» به ایران


رضا پهلوی در مورد مطرح شدن «امکان درگیری نظامی» در نشست ورشو سخن گفته است
رضا پهلوی در مورد مطرح شدن «امکان درگیری نظامی» در نشست ورشو سخن گفته است

شاهزاده رضا پهلوی در بیانیه‌ای تازه هشدار داده که حکومت جمهوری اسلامی ممکن است به خاطر «استیصال» و برای منحرف کردن افکار از «بی‌کفایتی و فساد» خود، «دست به تحریکات بیشتری برای دعوت به یک حمله محدود» به ایران بزند.

آخرین ولیعهد ایران در این بیانیه خود که روز سه‌شنبه، دوم بهمن، نیز آن را در توئیتر خود منتشر کرده نوشته است که در حال کوشش «در جهت آگاه‌سازی جامعه بین‌المللی» برای پرهیز از حمله به ایران است.

به گفته رضا پهلوی، ادامه تحریکات از سوی حکومت جمهوری اسلامی «امکان درگیری نظامی را بیش از پیش در مذاکرات کشورهای ذی‌نفع در کنفرانس ورشو مطرح می‌کند.»

کنفرانس بین‌المللی درباره آینده خاورمیانه با تمرکز بر ایران که ایالات متحده میزبانش خواهد بود قرار است در روزهای در ۲۴ و ۲۵ بهمن ماه در ورشو لهستان برگزار شود.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، هدف از این اجلاس را «ارتقای ثبات و آزادی در خاورمیانه با تاکید بر مقابله با نفوذ منطقه‌ای ایران» عنوان کرده است.

برگزاری این کنفرانس، ادامه کارزار «فشار حداکثری» بر ایران توصیف شده است و وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده است ده‌ها کشور در اجلاس لهستان شرکت خواهند کرد، کشورهایی که منافع مشترکی برای ایجاد ثبات در خاورمیانه دارند.

یاتسِک چاپوتوویچ، وزیر خارجه لهستان، روز دوشنبه در بروکسل در گفت‌وگو با خبرنگاران لهستانی گفت که جمهوری اسلامی ایران به نشست ورشو دعوت نشده است.

او در این باره توضیح داد: «چون به نظر لهستان، ایران صحبت‌هایی می‌کند و کارهایی می‌کند که در سطوح جامعه بین‌الملل نمی‌گنجد و این روند آرام برگزاری کنفرانس را تهدید می‌کند.»

ایران شدیداً از برگزاری این نشست انتقاد کرده و مناسباتش با لهستان نیز به این خاطر دچار تنش شده است.

رضا پهلوی: تضعیف روحیه هیئت حاکم به خاطر گسترش اعتراضات یک سال گذشته

فرزند آخرین شاه ایران در بیانیه خود نوشته‌ است: «با تیره‌تر شدن روابط ایران با جهان غرب، سخن از تصمیمات شدید از طرف این کشورها برای مقابله و خنثی کردن تحریکات و دخالت‌های غیر ضروری رژیم جمهوری اسلامی در جهان به خصوص در منطقه خاورمیانه است. ادامه چنین روشی از طرف رژیم، امکان درگیری نظامی را بیش از پیش در مذاکرات کشورهای ذی‌نفع در کنفرانس ورشو مطرح می‌کند.»

او افزوده است: «چنین بحران‌هایی ریشه در سیاست‌های نابخردانه جمهوری اسلامی به خاطر دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه به خصوص همسایگان خود دارد که نافی منافع ملی ایران است و در آغاز تأسیس این رژیم نیز منجر به جنگ ضایعه‌بار ۸ساله شد. رژیم در راستای چنین سیاستی، اقدام به پشتیبانی و تدارکات نظامی از گروه‌های تروریستی و تن دادن به جنگ‌های نیابتی در خاورمیانه کرده‌است که غرب را بر آن داشته در برخورد و خنثی کردن چنین تحریکاتی، راه حل نظامی را نیز در کنار راهکارهای دیگر مد نظر قرار دهد.»

به گفته رضا پهلوی «اما در یک سال گذشته گسترش اعتراضات مردم علیه کلیت رژیم جمهوری اسلامی موجب تضعیف روحیه هیئت حاکمه و فهم روشن‌تر آنها از بیچارگی‌شان در حل مشکلات حیاتی مردم شده‌است. در این استیصال ممکن است رژیم دست به تحریکات بیشتری برای دعوت به یک حمله محدود به کشورمان بزند تا افکار را از بی‌کفایتی و فساد خود منحرف و متوجه حمله خارجی کند.»

طی سالی که گذشت و در ماه‌های اخیر بسامد برگزاری تجمعات اعتراضی در ایران بیشتر شده و به‌جز اعتراضات دانشجویی، کارگران، معلمان و کشاورزان نیز دست به اعتراضات متعدد زده‌اند.

به تازگی علی‌محمد نائینی، از مشاوران فرمانده کل سپاه پاسداران، که به مناسبت سال‌روز تظاهرات حکومتی نهم دی‌ماه علیه معترضان به نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸ سخن می‌گفت، پیش‌بینی کرد که در سال ۹۸ «دو التهاب اساسی» در ایران به وقوع بپیوندد.

وی گفت: «در سال آینده «انتخابات مجلس را داریم که باید گفت انتخابات نقش کاتالیزور برای فراهم کردن زمینه نافرمانی مدنی را دارد. از طرف دیگری (دشمنان) بر فشارهای اقتصادی در حوزه‌های صنفی و کارگری تمرکز کرده‌اند».

حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس جمهور ایران نیز گفته است که پتانسیل اعتراض‌های شهری همچنان وجود دارد، چون علل آن برطرف نشده است.

آخرین ولیعهد ایران در پایان پیام تازه خود نوشته است: «حفظ تمامیت ارضی و یکپارچگی کشورمان وظیفه ملی ما است؛ لذا در رفع بحران کنونی که میهن‌مان با آن مواجه است با تکیه به پشتیبانی شما اهتمام من در جهت آگاه‌سازی جامعه بین‌المللی است تا بدانند که تنها راه حل اصولی و عقلانی برای رفع چنین بحران‌هایی نه حمله به ایران، بلکه حمایت تام از جنبش‌های آزادی‌خواهانه مردم ایران است و بس؛ که در چهل سال گذشته تحت این رژیم تاوان سنگینی پرداخته‌اند و هم‌چنان برای دستیابی به آرمان‌های حق‌طلبانه خود در مقابل آن ایستاده‌اند.»

با استفاده از توئیتر و رادیو فردا / پ.پ
XS
SM
MD
LG