لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۳۷

ظریف: اتهام‌های «بی‌پایه» آمریکا دربارهٔ یمن را در شورای امنیت پیگیری می‌کنیم


محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران

وزیر خارجه ایران می‌گوید اتهام‌های آمریکا علیه ایران دربارهٔ موشک‌های شلیک‌شده از سوی شورشیان یمنی به عربستان «بی‌پایه» است و ایران این اتهام‌ها را از طریق سازمان ملل پیگیری می‌کند.

محمدجواد ظریف روز چهارشنبه (۲۹ آذر) در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا، ضمن بیان این مطلب، افزود که وی روز سه‌شنبه اعتراض ایران در این زمینه را به اطلاع آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد رسانده‌است.

وی که برای شرکت در پنجمین نشست سه‌جانبه وزرای خارجه ایران، جمهوری آذربایجان و ترکیه به باکو سفر کرده، گفت: «پیگیری اتهام بی‌پایه آمریکا را از طریق شورای امنیت سازمان ملل در جلسات آتی نیز دنبال خواهیم کرد.»

عربستان سعودی اعلام کرده که یک موشک بالیستیک «ایرانی‌حوثی» را برفراز ریاض منهدم کرده است. محمد عبدالسلام، سخنگوی حوثی‌ها، در یمن نیز گفته است که این موشک از نوع بُرکان [آتشفشان] اچ ۲ بوده و به سوی کاخ پادشاه عربستان سعودی در ریاض شلیک شده است.

اظهارات محمدجواد ظریف در رد نقش ایران در این قضیه پس از آن بیان می‌شود که سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت سومین موشکی که حوثی‌ها روز سه‌شنبه به عربستان پرتاب کرده‌اند «دربرگیرنده تمامی نشانه‌های مشابه با حملات پیشین به‌وسیله جنگ‌افزارهای ارسالی از طرف ایران» است.

نیکی هیلی چند ساعت پس از پرتاب این موشک، خواستار اقدام شورای امنیت در این رابطه شد و افزود که «باید به‌طور مشترک دست به اقدام بزنیم تا جنایت‌های رژیم تهران مشخص شود… اگر این کار را نکنیم، ایران، جهان را به یک بحران منطقه‌ای عمیق‌تر خواهد کشاند».

این در حالی است که وزیر خارجه ایران روز سه‌شنبه گفت که «این اقدام آمریکایی‌ها یک اقدام تحریک‌آمیز است و یک حرکت هدفدار بسیار خطرناک است.»

ظریف، مقام‌های واشینگتن را متهم کرد که «با طرح اتهام‌ها تلاش می‌کنند حمایت‌های خود را از بمباران مردم بیگناه یمن پوشش بدهند و پنهان کنند.»

به گفته وی، آمریکایی‌ها «با طرح این قبیل اتهام‌ها تلاش می‌کنند سایر اقدامات خطرناک خود را در منطقه از جمله اقدام بسیار خطرناکی که در مورد قدس شریف داشتند و موجب محکومیت جامعه بین‌المللی شده را سرپوش بگذارند.»

همزمان، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز هرگونه «ارتباط تسلیحاتی» با یمن را رد کرد و گفت تهران به اندازه‌ای «شهامت» دارد که در صورت مسلح کردن شیعیان حوثی، این موضوع را «اعلام» کند.

به گزارش روز سه‌شنبه (۲۸ آذر) خبرگزاری ایسنا، بهرام قاسمی این موضوع را در گفت‌وگو با شبکه خبری العالم بیان کرده‌است.

آقای قاسمی گفت: «هیچ‌گونه ارتباط تسلیحاتی با یمن نداریم، یمن در محاصره است و چنین امکانی در کل وجود ندارد.»

وی اضافه کرد که «در غیر این‌صورت ایران به قدری شهامت دارد که چنین اقدام و سیاستی را اگر داشته باشد، اعلام کند.»

سخنگوی وزارت خارجه ایران اضافه کرد که «آنچه امروز در دستان مردم یمن است سلاح‌هایی است که از دولت‌های قبل در پادگان‌ها وجود داشته‌است.»

قاسمی در واکنش به به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، نیز گفت که این اقدام، «گریبان دولت آمریکا را خواهد گرفت و منطقه را با بی‌ثباتی و آشوب‌های جدی مواجه خواهد کرد.»

وی جهان عرب را نیز به دلیل «برخی نقاط ضعف» آنها، متهم کرد که به گفته او «زمینه‌های لازم را برای این نوع گستاخی‌ها و این نوع تعرض‌ها» فراهم کرده‌اند.

قاسمی بدون اینکه به نام عربستان سعودی اشاره کند، ریاض را «به علت ناکارآمدی و عدم درایت» و نیز «گره زدن سرنوشت خود به مصالح صهیونیست‌ها و آمریکا» عامل ضعیف شدن سازمان کنفرانس اسلامی آن معرفی کرده‌است.

در حالی که مقام‌های عربستان سعودی و آمریکا ایران را به دخالت در امور سایر کشورهای منطقه، از جمله یمن معرفی می‌کنند، تهران می‌گوید که در این کشور نیز همچون عراق و عربستان، حضور مستشاری دارد.

از سوی دیگر، عربستان سعودی نیز در پی شورش حوثی‌ها، ائتلافی برای بازگرداندن قدرت به عبدربه منصور هادی، رئیس‌جمهوری یمن، تشکیل داده و یمن را محاصره کرده است. مخاصره شدید یمن با انتقادهایی از سوی شماری از هم‌پیمانان این کشور و نهادهای وابسته به سازمان ملل روبه‌رو است.

با آن‌که ائتلاف به رهبری ریاض می‌گوید برای جلوگیری از انتقال سلاح به شورشیان است که یمن را محاصره کرده‌، سازمان ملل می‌گوید یمن در آستانه بدترین قحطی معاصر و شدیدترین همه‌گیری وبا قرار دارد.

XS
SM
MD
LG