مستند رادیویی «بختیار» از کیوان حسینی - قسمت پنجم: رابطه با صدام
Your browser doesn’t support HTML5
شاپور بختیار در فاصله چند ماه بعد از انقلاب از ایران خارج شد و از فرانسه مبارزه همهجانبهای را علیه نظام تازه تاسیس «جمهوری اسلامی» در ایران آغاز کرد. اما این مبارزه خرج داشت! و به همین دلیل بختیار تصمیم گرفت که از منابع مالی مختلف برای این کار بهره ببرد.
اول از همه اشرف پهلوی و اسدالله رشیدیان و بعد هم دولتهای خارجی. وقتی گروهی از نظامیان (طراحان کودتای نوژه) با او تماس گرفتند، بختیار یک منبع تمامنشدنی پیدا کرده بود: صدام حسین! حتی وقتی این کودتا نافرجام ماند و بعد از حدود سه ماه صدام به ایران حمله کرد، رابطه مالی بختیار با او قطع نشد. در قسمت پنجم مستند «بختیار» از زبان نزدیکانش میشنویم که ابعاد این رابطه چگونه بود و صدام چقدر به بختیار پول داده. ضمن اینکه استدلال بختیار و احساسات اطرافیانش درباره رابطه با رئیسجمهور بدنام عراق را خواهیم شنید.
اما انتقادها از بختیار به این رابطه مالی خلاصه نمیشود و مهمتر از وابستگی مالی به دولتی که در جنگ تمام عیار با ایران به سر میبرد، شایعاتی درباره بختیار وجود دارد که او در این مدت طرف مشورت عراقیها نیز بوده و حتی برخی معتقدند که مشورت و چه بسا توصیههای او در حمله صدام به ایران بیتاثیر نبوده است. منبع این اتهام کجاست؟ آیا او هرگز به دولت عراق مشورتی هم داده؟ آن مشورت چه بوده؟
در کنار پاسخ به این سئوالات مهم، منبع دقیق این موضوع که بختیار در روز حمله عراق به ایران (۳۱ شهریور ۱۳۵۹) خود شخصا در عراق بوده نیز در این قسمت از مستند «بختیار» نقل شده است.
این آخرین قسمتی است که توسط کیوان حسینی تهیه شده است. فردا در یک قسمت تکمیلی، حمید فاطمی به بررسی ترور بختیار، دادگاه متمهان و سرنوشت آنها خواهد پرداخت.