معاون اول رئیس جمهور ایران بدون اشاره به جزئیات اعلام کرد که شاید برخی از کالاها با سهمیهبندی و به صورت کوپنی توزیع شود.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، اسحاق جهانگیری روز شنبه ۱۴ اردیبهشت گفت که در شرایط پس از تحریمها «احتمالاً نقش دولت پر رنگتر میشود».
وی اضافه کرد: «شاید مجبور شویم در رابطه با برخی کالاها به سمت سهمیهبندی و کوپنی شدن پیش برویم».
آقای جهانگیری گفت که برخی از فعالان اقتصادی با کوپنی شدن کالاها و افزایش دخالت دولت در بازار مخالفند و معتقدند، «در چنین شرایط سختی» آزادسازی اقتصاد باید بیشتر شود.
به گفته او، این فعالان اقتصادی معتقدند که یارانههای پنهان باید حذف و به صورت یارانه مستقیم به مردم پرداخت شود.
نمایندگان مجلس ایران در حین بررسی بودجه سال ۹۸، مصوبهای را تصویب کردند که در صورت تائید از سوی شورای نگهبان، کالاهای اساسی در سال آینده با ارز دولتی وارد و با استفاده از «کالابرگ(کوپن) الکترونیکی» در بین مردم توزیع خواهد شد.
عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی، نیز روز ۲۵ فروردین اعلام کرده بود که نرم افزار کوپن الکترونیکی آماده شده اما زمان اجرای آن «منوط به تصمیم دولت است».
رسانههای ایران از «کالا کارت» با عنوان «کوپن الکترونیکی» نام بردهاند.
این طرح یادآور دوره جنگ ایران و عراق است که در آن هشت سال و تا چند سال پس از آن برخی مواد غذایی از جمله گوشت، برنج و قند به صورت کوپنی در بین مردم توزیع میشد.
سال گذشته نیز دولت با هدف جبران تاثیرات اقتصادی تحریمهای آمریکا، به برخی از گروهها بسته حمایتی پرداخت کرد.
افرادی که این پول را دریافت میکنند، نمیتوانند آن را از حساب خود بردارند و تنها میتوانند «کالای اساسی (مواد غذایی)» را خریداری کنند.
خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریمهای این کشور علیه تهران باعث کمارزش شدن پول ملی و ورشکستگی بسیاری از صنایع ایران طی ماههای گذشته شده و مردم حتی مدتی با نایاب شدن پوشک بچه روبهرو شده بودند.
همچنین همزمان با افزایش قیمت گوشت قرمز و مرغ در ماههای گذشته، گزارشهایی درباره تشکیل صفهای طولانی برای خرید گوشت دولتی و همچنین درگیری در برخی از این صفها منتشر شده است.