مدیرکل امور دارویی سازمان غذا و دارو میگوید که ذخایر حدود ۴۰ قلم دارو در کشور بسیار کم است و اگر تا آخر سال ارز مورد نیاز تامین نشود، کمبودهای دارویی به ۴۰۰ تا ۵۰۰ قلم دارو خواهد رسید.
به گزارش ایسنا، حیدر محمدی روز شنبه ۲۷ آذر ماه با اشاره به شرایط نامناسب ذخایر برخی از اقلام دارویی گفت که میزان ذخیره برخی داروها کمتر از سه ماه برآورد میشود.
وی اظهار داشت: «در سه ماه آینده حدود ۱۹۰ تا ۲۰۰ قلم کمبود دارو خواهیم داشت و اگر تا آخر سال ارز مورد نیاز تامین نشود کمبودهای دارویی کشور به ۴۰۰ تا ۵۰۰ قلم دارو خواهد رسید.»
دولت ابراهیم رئیسی در لایحه بودجه سال آینده ارائه ارز ۴۲۰۰ تومانی برای اقلام ضروری کشور را لغو کرده است.
آقای محمدی سهشنبه هفته گذشته نیز به خبرگزاری ایلنا گفته بود با این که برای تهیه دارو در کشور به «حداقل سه میلیارد دلار ارز در سال» شور نیاز بود، برای شش ماه اول سال، ارز ترجیحیِ «اندکی» به این سازمان اختصاص داده شد.
بیشتر در این باره: ارز ۴۲۰۰ تومانی از لایحه بودجه سال آینده دولت حذف شدطی سالهای قبل از تحریم، مهمترین منبع تامین ارز دولت از محل فروش نفت بود، اما در سال ۱۳۹۹ تنها یک چهارم درآمدهای نفتی کشور محقق شد. بر اساس آمارهای دیوان محاسبات، در نیمه ابتدایی امسال نیز تنها ۱۴.۵ درصد از درآمدهای نفتی بودجه محقق شده است.
آقای محمدی میگوید سازمان غذا و دارو هم دغدغه تامین دارو و هم دغدغه قیمت دارو را دارد: «در این بین برای ما مهم تامین دارو است تا کمبود دارویی نداشته باشیم و اگر ارز ترجیحی به وفور در اختیار ما قرار گیرد اقلام دارویی مورد نیاز، تجهیزات و شیر خشکهای رژیمی مورد نیاز را تامین میکنیم.»
علی فاطمی نایب رییس انجمن داروسازان ایران نیز ۲۳ آذر ماه به خبرگزاری ایسنا گفته بود که «در ۲۰ سال اخیر سابقه نداشت که تا این حد کمبود داروهای داخلی داشته باشیم».
فاطمی با بیان اینکه در حال حاضر داروهای متعارف ایرانی به دلیل مشکلات موجود دچار کمبود شدهاند، گفت، مواد اولیه دارو با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد میشود.
برخی مقامات ایران در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی، از جمله محمد جواد ظریف وزیر خارجه وی، آمریکا را به تحریم صادرات «اقلام دارویی» به ایران متهم کرده بودند، اما آمریکا بارها اعلام کرده بود که صادرات دارو به ایران جزو اقلام تحریمی نیست.