مصاحبه اختصاصی با قائم‌مقام ب‌ام‌و: خودروهای ما سبز خواهند شد

Your browser doesn’t support HTML5

مصاحبه اختصاصی با قائم‌مقام شرکت ب‌ام‌و

شرکت ب‌ام‌و که در زمینه ساخت موتورهای احتراق داخلی یکی از بهترین‌ها در جهان است، با چرخشی جدید به سمت تولید خودروهای سبز خواهد رفت.

فرانسیس میل، قائم‌مقام شرکت ب‌ام‌و، در گفتگوی اختصاصی با رادیو فردا گفت: «ب‌ام‌و در حال کار روی تمامی گزینه‌های خودروهای پاک است، از جمله خودروهای برقی، هیبریدی و پیل سوختی.

ما در زمینه خودروهای پیل سوختی کارهایی انجام داده‌ایم و این خودرو تازه‌ترین خودرو ما در زمینه فناوری پیل سوختی است. این خودرو نسل جدید خودروهای پیل سوختی ب‌ام‌و است که ایکس پنج هیدروژنی نام دارد.»

فرانسیس میل در حال معرفی ایکس پنج هیدروژنی

آقای میل درباره محصول جدید هیدروژنی جدید این شرکت همچنین توضیح داد: «ایکس پنج هیدروژنی ۱۲۵ کیلو وات توان در واحد پیل سوختی دارد که با موتورهای الکتریکی این خودرو ترکیب می‌شود و قدرت بالایی را ایجاد می‌کند.

در خودروهای پیل سوختی هیدروژن با اکسیژن در واحد پیل سوختی ترکیب می‌شود و آب و الکتریسته تولید می‌کند. الکتریسته تولیدشده در موتورهای الکتریکی استفاده‌ می‌شود.

خودروهای پیل سوختی از نظر پیمایش و زمان سوخت‌گیری نسبت به خودروهای الکتریکی شارژی برتری دارند.

البته این فناوری گران‌قیمت‌تر است و باید کارهایی انجام شود تا امکان عرضه عمومی آن وجود داشته باشد.»

همه شرکت‌های خودروساز آلمانی، که از پیشتازان صنایع خودروسازی جهان هستند، روند جدیدی را در برقی کردن خودروها آغاز کرده‌اند.

قائم‌مقام ب‌ام‌و می‌گوید: «اکنون چالش ما انرژی سبز برای آینده و برای همه است و فکر می‌کنیم خودروهای هیدروژنی یکی از گزینه‌های مناسب برای انرژی سبز باشد.

ما در گذشته استفاده از سوخت هیدروژن در موتورهای احتراق داخلی را تجربه کرده بودیم، اما این ایده را کنار گذاشتیم و به‌نظرمان استفاده از روش پیل سوختی برای سوخت هیدروژن بازده بیشتری خواهد داشت.»

در صنعت خودرو آلمان دو روشِ برقی کردن و هیبریدی کردن با هم پیش می‌رود و استفاده از هیدروژن و پیل سوختی در گام بعدی قرار دارد.

مصاحبه اختصاصی خودرویی که شاه ایران سفارش داده بود، برقی می‌شود

بخشی از صنعت خودرو آلمان به‌دنبال توسعهٔ خودروهای هیبریدی است. در این روش، صنعتگران آلمانی سعی دارند موتورهای درون‌سوز را کوچک‌تر (سه سیلندر) کنند و راندمان آن‌ها را بالاتر ببرند. در این حالت، اگر راندمان یک موتور درون‌سوز به‌طور نسبی از یک نیروگاه حرارتی بیشتر باشد، موتور درون‌سوز با آلودگی کمتر نسبت به نیروگاه برق الکتریسته تولید می‌کند و این الکتریسته در موتورهای برقی استفاده می‌شود. با این روش مشکل پیمایش کم با باتری هم حل می‌شود و خودرو هم با برق و هم با بنزین کار می‌کند.

صنایع خودروسازی در آلمان فعلاً به‌صوت موازی در حال توسعهٔ هر دو فناوری هستند. تقریباً تمامی شرکت‌های خودروساز در آلمان مانند فولکس‌واگن، مرسدس‌بنز و ب‌ام‌و سعی دارند طی یک دههٔ آینده نیمی از خودروهای خود را برقی کنند و نیمی دیگر را با موتورهای کم‌حجم اما پرقدرت با راندمان بالای درون‌سوز و ترکیب با موتورهای الکتریکی وارد بازار کنند.

البته برخی معتقدند هیدروژن سوخت آینده است و از سال ۲۰۵۰ به بعد این سوخت همه‌گیر خواهد شد.

هیدروژن یکی از فراوان‌ترین عناصر در طبیعت است. با سوختن هیدروژن هم تنها آب تولید می‌شود. نکته سخت اما ذخیره‌سازی هیدروژن است. هیدروژن در دمای منفی ۲۵۲ درجه سانتیگراد در فشار سطح دریا به جوش می‌آید، پس مایع‌سازی هیدروژن بسیار پیچیده و پرخرج است. فشرده‌سازی هم فناوری بسیار پیچیده‌ای دارد

یکی از روش‌های عملی برای این کار ذخیره هیدروژن به وسیله هیدرید است. این روش امیدهای زیادی را برای استفاده در خودروهای آینده پیش روی مهندسان قرار داده است.

خودروهای پیل سوختی مشکل زمان‌بر بودن شارژ خودروهای الکتریکی را ندارند، اما در برابر خودروهای برقی هم گران‌تر تمام می‌شوند و هم خطرناک‌تر هستند.

دنیای خودرو

ایمن‌ترین خودروهای اروپا کدام‌اند؟صنعت خودرو در سال ۲۰۲۱؛ خیز بلند برای خودروهای برقی تمام خودروهای هیوندایی در اروپا برقی می‌شوندخودرو ارزان برقی با قابلیت تعویض باتریغافلگیری بزرگ تویوتا برای دنیای خودروهاگفت‌وگوی اختصاصی با سرطراح ب‌ام‌ودست‌پخت جدید نادر برای صنعت خودرو