اضافه شدن روز «امر به معروف و نهی از منکر» به تقویم رسمی ایران با دستور رئیسی

یک نیروی موسوم به «آمر به معروف» در ایستگاه مترو در تهران

ابراهیم رئیسی روز سه‌شنبه، ۱۶ آبان‌ماه، در مقام رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی حکم اضافه شدن ۱۳ مناسبت به تقویم رسمی کشور از جمله روزی به نام «امر به معروف و نهی از منکر» را برای اجرا ابلاغ کرد.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، این حکم که تحت عنوان ماده واحده «تعیین مناسبت‌های جدید برای درج در متن و ضمیمه تقویم رسمی کشور در سال ۱۴۰۳» ابلاغ شده، در میانه مهرماه گذشته به تصویب رسیده و شامل هشت مناسبت برای درج در تقویم رسمی کشور است.

از این هشت مناسبت رسمی می‌توان به روز نثر فارسی در یکم اردیبهشت‌ماه هر سال، روز قهرمان ملی در ۳۰ آبان، و روز «تکریم همسایگان» برای آخرین سه‌شنبه هر سال اشاره کرد.

در این میان روز امر به معروف و نهی از منکر برای دوم محرم، یعنی بر اساس تقویم قمری و نه تقویم شمسی، به ثبت رسیده است. بر اساس روایات شیعه، «قافله امام حسین روز دوم محرم در حالی‌که توسط لشکر حرّ بن یزید ریاحی محاصره شده بود به سرزمین کربلا رسید».

بیشتر در این باره: کارزار «حجاب، بی‌حجاب» در روز حکومتی «حجاب و عفاف» فراگیر شد

حکم دولت ابراهیم رئیسی به گنجاندن چنین روزی در تقویم رسمی کشور در حالی است که در ۱۴ ماه گذشته مسئله حجاب اجباری و امر به معروف و نهی از منکر به یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های جمهوری اسلامی در نزدیک به پنج دهه حکومتش تبدیل شده است.

در پی مرگ مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد در شهریورماه ۱۴۰۱، بسیاری از دختران و زنان پیر و جوان در ایران از رعایت حجاب اجباری دست کشیدند، اقدامی اعتراضی که در موارد متعددی با پاسخ بسیار خشونت‌آمیز نیروهای حکومتی روبه‌رو شده است.

سال گذشته در خبرها آمده بود که روز ۲۱ تیرماه در تقویم جمهوری اسلامی با عنوان روز «حجاب و عفاف» نامیده شده و قرار است نهادها و دستگاه‌های دولتی، به مدت یک هفته، این موضوع را ترویج کنند.

بر اساس حکم جدید رئیس جمهور، پنج مناسبت نیز قرار است به ضمیمه تقویم رسمی کشور اضافه شود که از آن جمله است «روز ورود امام رضا به نیشابور» برای دهم تیرماه و «روز قیام مردم سیستان به خونخواهی شهدای کربلا» برای ۲۵ محرم.