رئیسجمهور پیشین ایران اذعان کرد که عده زیادی از شخصیتهای سیاسی حاضر نشدهاند در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری که قرار است اسفندماه برگزار شود، ثبت نام کنند. او همچنین به احتمال مشارکت پایین در انتخابات اشاره کرد.
حسن روحانی در جلسهای که ۲۹ آذر تشکیل شده، اما محتوای آن روز شنبه، دوم دیماه، منتشر شد گفت: «با دوستان زیادی گفتوگو کردم تا در انتخابات مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کنند یا در انتخابات مجلس خبرگان ثبتنام کنند، خیلیها حاضر نشدند. تردید آنها این بود که نمیدانیم شورای نگهبان چه میکند و آیا مردم پای صندوق میآیند یا نه؟»
او که خود را برای شرکت در مجلس خبرگان رهبری ثبت نام کرده در بخش دیگری از سخنان خود تأیید کرده که «راضی کردن مردم برای آمدن پای صندوق مشکل است» و در ادامه خواستار «تلاش» برای مشارکت مردم شده است.
آقای روحانی در ادامه گفته است شرایط باید طوری باشد افرادی که پای صندوق میآیند، بتوانند «حداقل به چند نفر رأی بدهند». او همچنین میزان آرای سفید انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۴۰۰ را «کمسابقه» خوانده است.
در آن انتخابات، بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار رأی سفید و باطله به دست آمد که بیش از ۱۳ درصد کل آرا را تشکیل میداد و بعد از ابراهیم رئیسی در مقام دوم قرار گرفت.
رئیس دولتهای یازدهم و دوازدهم جمهوری اسلامی به شکل تلویحی احتمال شرکت تنها «۳۰ تا ۳۵ درصد» از واجدان شرایط در انتخابات اسفند امسال را مطرح کرد و گفت: «در انتخابات ریاستجمهوری ترکیه ۸۸ درصد واجدان شرایط پای صندوق رأی رفتند، حالا چطور ما بخواهیم انتخاباتی برگزار کنیم که مشارکت آن ۳۰ یا ۳۵ درصد باشد؟»
بیشتر در این باره: خامنهای بدون اشاره به ردصلاحیتها خواستار مشارکت گسترده مردم در انتخابات شداین در حالی است که رهبر جمهوری اسلامی روز شنبه بار دیگر با تأکید بر ضرورت شرکت در انتخابات و برگزاری «با شکوه» این دو انتخابات، خطاب به همه کسانی که «مخاطبانی» دارند گفت که آنها «وظیفه دارند مردم را به انتخابات دعوت کنند».
علی خامنهای از مردم ایران و مقامات خواست برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری که حدود دو ماه دیگر برگزار میشود، به «بهترین شکل» آماده باشند.
علی خامنهای در حالی درخواست مشارکت گسترده در انتخابات را مطرح کرده که بعد از سرکوب اعتراضات ۱۴۰۱، در سخنرانیهای خود هیچ اشارهای به اعتراضات و خشونتها علیه شهروندان معترض نداشت و بعد هم از آن با ادبیات معمول حکومت نام برد و همه چیز را به «دشمن» نسبت داد.