بادکنک‌های نارنجی در «غمگین‌ترین مراسم تولد»؛ نوزاد گروگان حماس یک‌ساله شد

شرکت‌کنندگان در این آیین بادکنک‌های نارنجی به نشانهٔ رنگ موی این نوزاد ربوده‌شده به هوا فرستادند

هزاران تن از مردم اسرائیل در اولین سالروز تولد کفیر بی‌باس، کوچک‌ترین نوزاد ربوده‌شده به دست گروه افراطی حماس در یک آیین جمعی در تل‌آویو شرکت کردند.

آمریکا و اتحادیهٔ اروپا گروه حماس را یک سازمان تروریستی می‌دانند.

رسانه‌های اسرائیل این آیین را که شامگاه پنجشنبه ۲۸ دی در میدانی در تل‌آویو در جریان بود، غمگین‌ترین جشن تولد یک کودک توصیف کردند.

کفیر بی‌باس در روز حمله غافلگیرکنندهٔ گروه حماس به شهرک‌های جنوب اسرائیل هنوز حدود هشت ماه و نیمه بود و همراه با مادرش، شیری، و برادر چهارساله‌اش، آرئیل، ربوده شد.

شرکت‌کنندگان در این آیین بادکنک‌های نارنجی به نشانهٔ رنگ موی این نوزاد ربوده‌شده به هوا فرستادند و سخنرانان، ضمن بیان ضرورت تشدید فشار بر دولتمردان کابینهٔ جنگ اسرائیل، خواهان آن شدند که دولت راهکاری برای بازگشت سریع‌تر گروگان‌های باقی‌‍مانده در اسارت حماس در غزه ارائه کنند.

فیلم دقایق ربودن این مادر و فرزندانش از خانه خود در کیبوتص نیرعوز برای افکار عمومی و دولت اسرائیل به‌شدت تکان دهنده بود.

اعضای مسلح حماس در آن یورش به شهرک مزارع اشتراکی نیرعوز ابتدا یاردن بی‌باس، پدر خانواده، را که برای کمک به همسایگان در جریان حملات حماس به کوچه رفته بود، زخمی کرده و ربوده بودند.

در توافق یک ماه و نیم پیش میان اسرائیل و حماس که با میانجی‌گری قطر، مصر و کوشش آمریکا عملی شد، تمامی مادران ربوده‌شده و فرزندان آن‌ها آزاد شدند به‌جز خانم شیری بی‌باس و دو فرزند او که هنوز آزادی خود را بازنیافته‌اند.

رسانه‌های اسرائیل در آن زمان گفتند که حماس به میانجی‌گران گفته است این مادر و دو طفلش در اسارت گروه‌های دیگری در غزه هستند که حماس به آن‌ها «دسترسی ندارد».

زمان کوتاهی پس از آن، حماس ویدئویی از یاردن بی‌باس منتشر کرد که او در آن با گریه می‌گفت از اعضای حماس خبر گرفته همسر و دو فرزندش در «بمباران‌های اسرائیلی» کشته شده‌اند.

یاردن بی‌باس در آن ویدئو بنیامین نتانیاهو را به «مرگ» همسر و دو فرزندش متهم کرد. با این حال حماس مدرکی در مورد «مرگ» این مادر و فرزندانش منتشر نکرده است.

معلوم نیست که شیری بی‌باس و دو نوزادش هنوز زنده هستند یا نه، اما ارتش اسرائیل گفته پخش این فیلم از پدر این خانواده «ترور روانی ظالمانه» از سوی گروه حماس علیه خانواده‌های گروگان‌های اسرائیلی است.

جیمی میلر، از بستگان نزدیک خانوادهٔ بی‌باس، روز پنجشنبه در آیین سالروز تولد نوزاد اسیر به شبکهٔ سی‌ان‌ان گفت «کفیر بی‌باس دشمن حماس نیست».

آقای میلر تأکید کرد که حماس هر قانونی و حتی قوانین اسلام و قرآن را زیر پا گذاشته، زیرا طبق قرآن نمی‌توان به کودکان آسیب زد.

در حملهٔ ۱۵ مهر حماس ۲۵۳ اسرائیلی و شماری کارگر خارجی ربوده و به غزه برده شدند. در تبادلی که شش هفته پیش انجام شد، حدود۱۱۰ اسرائیلی و چند خارجی آزاد شدند.

طبق داده‌های رسمی اسرائیل، هنوز ۱۳۲ تا ۱۳۶ تن دیگر از شهروندان این کشور در اسارت حماس هستند.

یک گزارش جدید دفتر نخست‌وزیری اسرائیل شمار گروگان‌هایی را که هنوز زنده هستند، ۱۰۵ تن اعلام کرده و افزوده ۲۷ نفر هم افرادی هستند که در اسارت کشته شده‌‌اند و اجساد آن‌ها در دست حماس است.

شماری از مردان سالخورده ازجمله اودِد لیفشیتس ۸۷ ساله، روزنامه‌نگار چپگرا و حامی صلح با فلسطینیان، و رومی گونن، نوهٔ دختری یک مادربزرگ ایرانی، در اسارت حماس هستند.

خانوادهٔ آلون شمریز، گروگان دیگری با ریشه و تبار ایرانی که با شلیک ارتش اسرائیل در غزه کشته شد، این هفته در اعتراض به ارتش اسرائیل از نهادن سنگ قبر بر مزار او خودداری کردند، زیرا ارتش درخواست پدر این جوان کشته‌شده را برای نامیدن او به‌عنوان «مبارز کشته‌شدهٔ ارتش» رد کرد.

آلون شمریز، فرزند آقای آوی شمریز، زادهٔ آبادان، در دورهٔ سربازی خود کوماندوی نیروهای ویژهٔ ارتش اسرائیل بود.

آلون شمریز و دو گروگان دیگر ماه گذشته خود را از اسارت حماس در محلهٔ شجاعیه در غزه نجات دادند و زمانی که درصدد تسلیم خود به نظامیان اسرائیلی در غزه بودند، با شلیک سربازان اسرائیلی کشته شدند.

این رویداد جامعهٔ اسرائیل را تکان داد و ارتش اسرائیل بابت آن ابراز تأسف عمیق کرد و آن را یک اشتباه ناگوار نامید و از خانواده‌های سه گروگان پوزش خواست.

کابینهٔ جنگ و فرماندهان ارتش اسرائیل گفته بودند که یکی از اهداف مهم عملیات جنگی در غزه آزاد کردن گروگان‌های اسرائیلی است. در سه ماه و نیمی که از این جنگ می‌گذرد، ارتش اسرائیل تاکنون تنها یک دختر سرباز را زنده از اسارت آزاد کرده است.

بیشتر در این باره: اسارت در نوار غزه به‌روایت گروگان‌های اسرائیلی آزادشده