آمریکا می‌گوید حملات به رفح نباید تأثیری بر مذاکرات آزادی گروگان‌ها داشته باشد

دود ناشی از حمله هوایی اسرائیل به رفح، بامداد سه‌شنبه ۲۴ بهمن

در آستانه نشست مقام‌های اطلاعاتی آمریکا، اسرائیل، قطر و مصر برای مذاکره درباره توافق مربوط به گروگان‌ها، یک مقام آمریکایی گفت حمله اسرائیل به رفح نباید بر این مذاکرات تأثیر داشته باشد.

به گزارش رویترز، انتظار می‌رود نشست مقام‌های ارشد این چهار کشور روز سه‌شنبه ۲۴ بهمن در قاهره برگزار شود.

بنابر این گزارش، در روزهای اخیر و با مطرح شدن احتمال آغاز حملات زمینی اسرائیل به رفح در جنوب نوار غزه، این نگرانی پدید آمد که مذاکرات مربوط به وقفه در جنگ و آزادی گروگان‌ها از مسیر خود خارج شود.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در نشست خبری شامگاه دوشنبه خود در پاسخ به پرسش‌های متعدد خبرنگاران گفت که حملات نظامی اسرائیل به رفح «نباید به هیچ وجه» روی مذاکرات تاثیر بگذارد.

آقای میلر در عین حال افزود: «اسرائیل یک کارزار نظامی مداوم داشته است، بنابر این نمی‌دانم چرا باید حملات جدید ماهیت مذاکرات را تغییر بدهد».

بیشتر در این باره: جو بایدن: عملیات اسرائیل در رفح بدون تضمین امنیت ساکنان نباید آغاز شود

او حاضر به ارائه جزئیات درباره دور جدید مذاکرات، از جمله زمان و شرکت‌کنندگان در آن نشد و تنها گفت: «ما معتقدیم که این گفت‌وگوها مهم هستند».

رسانه‌های بین‌المللی گزارش داده‌اند که نشست قاهره روز سه‌شنبه برگزار می‌شود و حضور ویلیام برنز رئیس سی‌آی‌ای، محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست وزیر قطر، و عباس کامل رئیس سازمان اطلاعات مصر در آن قطعی است.

با رسیدن ویلیام برنز به قاهره، رسانه‌های اسرائیل نیز خبر دادند بنیامین نتانیاهو برخلاف تصمیم پیشین دولت خود، هیئت ارشدی را راهی این مذاکرات می‌کند.

هیئت اسرائیلی شامل داوید برنئا، رئیس موساد، رونن بار، رئیس شباک سازمان امنیت داخلی اسرائیلی و شمار دیگری از چهره‌های اطلاعاتی، نظامی و سیاسی اسرائیل در حالی راهی قاهره شده که شماری از وزیران ارشد دولت اسرائیل، از جناح راست متحد دولت با این امر به طرزی قاطع و آشکار مخالفت کرده‌اند.

هر پنج عضو کابینه جنگ اسرائیل خود هفته گذشته درخواست‎‌های حماس را به اتفاق آرا رد کردند.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، هئیت اعزامی این کشور به قاهره، طرح جدیدی را در مذاکرات با ویلیام برنز، عباس کامل، رئیس سازمان اطلاعات و امنیت مصر و هیئت قطری به ریاست نخست‌وزیر آن کشور در میان خواهد گذاشت.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع مطلع گزارش داده که محور مذاکرات قاهره ادامه بحث بر سر چارچوب توافق سه مرحله‌ای است که هدف از آن آزادی گروگان‌ها و وقفه‌ای طولانی‌تر در جنگ است.

چارچوب این توافق در نشست ماه گذشته این مقام‌ها در پاریس تدوین شد.

اسرائیل پاسخ حماس به این چارچوب توافق را «توهم‌آمیز» خواند و آن را رد کرد؛ اما آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا که به منطقه سفر کرده بود گفت به رغم برخی موارد مطرح شده در پاسخ حماس، همچنان فضا برای دستیابی به توافق وجود دارد.

حماس از سوی آمریکا، اتحادیه اروپا، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها تروریستی شناخته می‌شود.

بر اساس گزارش‌ها، پیش‌نویس توافقی که آمریکا، قطر و مصر تدوین کرده‌اند شامل چند مرحله است.

در مرحله نخست این توافق پیشنهادی، وقفه‌ای به مدت شش هفته در عملیات نظامی اسرائیل ایجاد می‌شود و در جریان آن ضمن تبادل گروگان‌ها و زندانیان، کمک‌های امدادی به نوار غزه ارسال خواهد شد.

بیشتر در این باره: رئیس‌جمهور و وزیر خارجه آمریکا از دریافت پاسخ حماس به پیشنهاد وقفه در جنگ غزه و بررسی آن خبر دادند

نیروهای حماس در جریان یورش ۱۵ مهرماه به خاک اسرائیل نزدیک به ۱۲۰۰ تن را کشتند و حدود ۲۴۰ نفر را گروگان گرفتند.

در پاسخ به این یورش، اسرائیل عملیات نظامی گسترده‌ای را در سراسر نوار غزه آغاز کرده است که به گفته‌های مقام‌های تحت کنترل حماس، تاکنون بیش از ۲۸ هزار کشته برجا گذاشته است.