آفریقای جنوبی از دادگاه عالی سازمان ملل متحد درخواست کرد که با صدور حکم دیگری از اسرائیل بخواهد اجازه ورود کمکهای بشردوستانه بیشتری را به نوار غزه بدهد و نسبت به «قحطی گسترده» در این منطقه محاصرهشده هشدار داد.
بخش اعظم نوار غزه در پی پنج ماه جنگ، به کلی ویران شده است. جامعه جهانی در این حال فشارهای خود به اسرائیل و گروه افراطی حماس را برای دستیابی به توافق بر سر آتشبس و آزادی باقیمانده گروگانهای اسرائیلی که حماس در اختیار دارد، افزایش داده است.
بیشتر در این باره: واکنشهای جهانی به تصمیم دیوان لاهه برای رد مختومهکردن پرونده «نسلکشی» در غزهآفریقای جنوبی با استناد به حکم روز ۲۷ ژانویه دیوان بینالمللی دادگستری که اسرائیل را موظف به جلوگیری از کشته شدن بیشتر غیرنظامیان و تخریب نوار غزه میکند، دولت اسرائیل را متهم به سرپیچی از این حکم کرده است.
ریاست جمهوری آفریقای جنوبی روز چهارشنبه با صدور بیانیهای هشدار داد که مردم غزه بیش از این نمیتوانند منتظر بمانند.
این بیانیه میگوید: «تهدید قحطی همه جانبه اکنون به وقوع پیوسته است. دادگاه عالی باید هماکنون برای توقف این تراژدی قریبالوقوع دست به عمل بزند و اطمینان یابد که حقوقی که بر اساس کنوانسیون نسلکشی مورد تهدید واقع شدهاند، تحت حفاظت قرار خواهند گرفت.»
گروههای امدادی میگویند محاصره کامل غزه توسط اسرائیل و حملات مداوم به این منطقه، ارسال کمکهای بشردوستانه را در غزه تقریباً غیرممکن کرده است.
بر اساس گزارشها، هنوز حدود ۳۰۰ هزار نفر در شمال غزه زندگی میکنند که اکثر آنها برای زنده ماندن ناگزیر از خوردن علوفه حیوانات شدهاند.
آمار وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل گروه افراطی حماس است حکایت از آن دارد که شمار تلفات فلسطینیها در این جنگ بالع بر ۳۰ هزار و ۷۰۰ نفر شده است. این آمار شبهنظامیان را از غیرنظامیان تفکیک نمیکند، اما میگوید که زنان و کودکان دو سوم این آمار را شامل میشوند.
ایالات متحده و بسیاری از دیگر کشورهای غربی، حماس را سازمانی تروریستی میدانند.