جو بایدن، رئیس جمهور فعلی، و دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا، با دستیابی به نمایندگان نیابتی (دلگیت) مورد نیاز، نامزدی از جانب حزب خود در انتخابات ریاست جمهوری را قطعی کردند.
به این ترتیب آمریکا پس از حدود ۷۰ سال بار دیگر شاهد تکرار رقابت دو نامزد در دو دوره انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود.
انتخابات مقدماتی هر یک از دو حزب دموکرات و جمهوریخواه روز سهشنبه ۲۲ اسفند در چهار ایالت برگزار شد؛ جمهوریخواهان در جورجیا، میسیسیپی، واشینگتن و هاوایی، و دموکراتها در جورجیا، میسیسیپی، واشینگتن و جزایر ماریانای شمالی.
بیشتر در این باره: آیا رأی «عدم تعهد» در میشیگان خبر خوبی برای ترامپ است؟آقای بایدن برای پیروزی حزب دموکرات به ۱۹۶۸ نماینده نیابتی نیاز داشت و طبق برآورد آسوشیتدپرس، در پایان سهشنبه تعداد دلگیتهای او از مرز ۲۱۰۰ نفر فراتر رفت.
آقای ترامپ نیز برای پیروزی در حزب جمهوریخواه به دستکم ۱۲۱۵ نماینده نیابتی نیاز داشت و بر اساس برآورد آسوشیتدپرس، تعداد دلگیتهای او اکنون از این رقم عبور کرده است.
البته نامزدی رسمی هر یک از این دو در همایش حزبی تیرماه سال آینده اعلام خواهد شد اما تقریبا قطعی است که انتخابات ریاست جمهوری در ۱۵ آبان سال آینده همچون چهار سال پیش بار دیگر صحنه رویارویی جو بایدن و دونالد ترامپ خواهد بود.
جو بایدن که ۸۱ سال دارد در انتخابات مقدماتی رقیب جدی نداشت و به آسانی به حد نصاب لازم دلگیتها رسید.
دونالد ترامپ ۷۷ ساله نیز به سرعت رقبای اولیهاش را از دور خارج کرد و آخرین رقیب باقیمانده او در انتخابات، نیکی هیلی، پس از رویداد معروف به سهشنبه بزرگ اعلام کنارهگیری کرد.
جو بایدن شامگاه سهشنبه در بیانیهای به شدت به دیدگاههای دونالد ترامپ تاخت و کارزار انتخاباتی او را «کارزار خشم و انتقامجویی که بنیان اندیشه آمریکا را تهدید میکند» خواند.
او همچنین از دستاوردهای اقتصادی دولت خود دفاع کرد.
بیشتر در این باره: دربارۀ پروندههای کیفری ترامپ و نتیجۀ احتمالی آنها چه میدانیم؟دونالد ترامپ نیز بارها ریاست جمهوری جو بایدن را «ضعیفترین دوره تاریخ آمریکا» خوانده و انتقادهای تندی از او بر زبان رانده است.
او تمرکز کارزار انتخاباتی خود را بر اِعمال سیاستهای سختگیرانه در زمینه مهاجرت، از جمله تشدید امنیت مرزی و اخراج «مهاجران غیرقانونی» متمرکز کرده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، دونالد ترامپ در حال حاضر با ۹۱ اتهام در چهار پرونده کیفری، از جمله در ارتباط با «نگهداری غیرقانونی اسناد طبقهبندی شده» و «تلاش برای تغییر نتایج انتخابات ۲۰۲۰»، روبهرو است.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ س.ن/ک.ر - ح.ج