سخنگوی شورای نگهبان میگوید بعد از جلسه با وزارت کشور و با توجه به زمان اندک باقیمانده تا ثبتنام نامزدها، قرار شد «محدودیتی برای داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری ایجاد نکنیم و ثبت نام و دریافت مدارک هم به صورت حضوری باشد».
این در حالی است که کمتر از ۲۴ ساعت پیشتر در جلسه سران قوای جمهوری اسلامی اعلام شد که ثبت نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ از طریق سامانه وزارت کشور و به شکل اینترنتی انجام میشود و فقط افراد «واجد شرایط» برای ثبتنام به شکل حضوری به وزارت کشور مراجعه خواهند کرد.
بیشتر در این باره: ثبت نام اولیه داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری در سامانه وزارت کشور انجام میشودبا این وجود هادی طحاننظیف، سخنگوی شورای نگهبان ظهر یکشنبه ششم خرداد در گفتوگویی تلویزیونی تاکید کرد که در خصوص انتخابات ریاست جمهوری «قانون، ثبتنام را به صورت حضوری پیشبینی کرده» و در ادوار گذاشته نیز ثبتنام به شکل حضوری انجام گرفته است.
ثبتنام اینترنتی داوطلبان در انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال گذشته برای نخستین بار اجرا شد.
بر اساس نخستین اطلاعیه منتشر شده از سوی ستاد انتخابات کشور، ثبتنام برای نامزدی انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری از روز پنجشنبه ۱۰ خرداد آغاز میشود و داوطلبان تا ۱۴ خرداد فرصت دارند با حضور در ستاد انتخابات وزارت کشور مدارک خود را تحویل دهند.
آخرین خبرها از حضور چهرههای سیاسی در انتخابات
خبرگزاری ایسنا روز یکشنبه به نقل از دفتر سعید جلیلی خبر داد که او در انتخابات ریاستجمهوری پیشرو نامزد خواهد شد.
این سیاستمدار تندرو و نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی که عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است، پیش از این دو بار نامزد انتخابات ریاست جمهوری شده است؛ در سال ۹۲ کمی بیش از چهار میلیون رأی آورد و بعد از حسن روحانی و محمدباقر قالیباف سوم شد و در سال ۱۴۰۰ نیز پیش از برگزاری انتخابات انصراف داد.
از سوی دیگر، مسعود پزشکیان، نماینده مجلس، که روز یکشنبه اخباری مبنی بر کاندیداتوری او منتشر شده بود، در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت رسانهها اخبار مرتبط را در «صفحات رسمی» او دنبال کنند.
مرکز رسانه قوه قضائیه نیز با انتشار اطلاعیهای گفت غلامحسین محسنی اژهای، رئیس این قوه، «مطلقاً قصد و اراده ای برای گام نهادن در مسیر انتخاباتی جهت تصدی ریاست دولت را ندارد».
پیش از این، محمود احمدینژاد، رئیس جمهور پیشین ایران، گفته بود که شرایط حضور در انتخابات ریاست جمهوری هشتم تیرماه را بررسی میکند.
صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان تایید میشود و تنها کسانی که از صافی این شورا عبور میکنند میتوانند در این انتخابات شرکت کنند.
انتخابات ریاست جمهوری در ایران در ادوار گذشته همواره با رد صلاحیت گسترده داوطلبان همراه بوده و شمار نامزدهای تایید صلاحیت شده از ۱۰ نفر بیشتر نبوده است.
در انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۴۰۰ میزان مشارکت ۴۸ درصد اعلام شد که کمترین میزان مشارکت در این انتخابات در تاریخ جمهوری اسلامی بود.
همچنین ۱۳ درصد رأیهای ریختهشده به صندوقها «باطله» بود که بیشترین میزان آرای باطله در بیش از چهار دهه به شمار میرفت.