رئیسجمهور سابق ایران بار دیگر ضمن متهم کردن مقامهای قضایی به تلاش برای صدور حکم «از پیش نوشته شده» درباره حمید بقایی، از حمله به سه مدیر خود در آرامگاه عبدالعظیم انتقاد و از آنان به دلیل پایان دادن به «بستنشینی» خود تشکر کرد.
به گزارش وبسایت دولت بهار، محمود احمدینژاد روز یکشنبه ۲۸ آبان، در اطلاعیهای مقامهای قوه قضائیه را متهم کرد که «برخلاف تمام قوانین جاری و اصول مربوط به حقوق قطعی مردم در قانون اساسی، اصرار دارند» که تعدادی از مدیران دولت سابق را «به ناحق و ظالمانه» مجازات کنند.
او با اشاره به درخواست حمید بقایی برای برگزاری علنی دادگاهش اعلام کرد که «ظاهراً قرار است به هر ترتیب، حکم از پیش نوشته شده در پوشش رسیدگی قضایی عملیاتی شود».
آقای احمدینژاد تأکید کرد که «هرگونه اعتراض و شکایت از رفتار مقامات قضایی با برخورد تند وغیرقانونی و تشکیل پروندههای جدید مواجه میشود و ظاهراً راههای قانونی و اداری برای رسیدگی به تظلم مظلومین مسدود است».
محمود احمدینژاد روز چهارشنبه ۲۵ آبان، نیز با حضور در جمع سه مدیر خود در آرامگاه عبدالعظیم در شهرری، ضمن متهم کردن مقامهای قوه قضائیه به «توطئه» علیه او نزدیکانش و تلاش برای محکوم کردن حمید بقایی با انگیزه سیاسی، خطاب به آنان گفته بود که «مردم شما را زمین خواهند زد».
او با ذکر اینکه «ما با برادران لاریجانی مخالفیم»، خطاب به مقامهای قوه قضائیه گفته بود که «یا ایرانی نیستید یا ایران را نمیشناسید».
آقای احمدینژاد همچنین در یک مصاحبه ضمن انتقاد از رفتار قوه قضائیه گفته است که اختیارات این قوه از اختیارات رهبر جمهوری اسلامی «بیشتر است».
حمید بقایی، معاون محمود احمدینژاد در دوره ریاست جمهوری، روز چهارشنبه، ۲۴ آبان، ضمن امتناع از شرکت در دادگاه خود اعلام کرد که به همراه علیاکبر جوانفکر، مشاور آقای احمدینژاد و حبیبالله خراسانی، ذیحساب وقت نهاد ریاست جمهوری، در اعتراض به رفتار قوه قضائیه در آرامگاه عبدالعظیم حسنی «بست» مینشینند.
کانال تلگرامی دولت بهار شامگاه روز شنبه ۲۷ آبان، با انتشار فیلمهایی از «حمله سازماندهی شده نیروهای لباس شخصی» به این سه مدیر دولت آقای احمدی نژاد و حامیان آنها در آرامگاه عبدالعظیم خبر داده بود.
پس از این حمله، این سه مدیر دولت سابق روز یکشنبه ۲۸ آبان، اعلام کردند که به دلیل «اهمیت حفظ حرمت» آرامگاه عبدالعظیم به بستنشینی خود پایان میدهند.
در همین حال آقای احمدینژاد با اشاره به حمله به این سه مدیر خود اعلام کرد که «متأسفانه این حریم قدسی و مورد احترام همگانی نیز از تعرض عدهای از عوامل وابسته به افراد خودخواه، زیادهطلب و دور افتاده از متن انقلاب و مردم مصون نماند».
رئیسجمهور سابق ایران همچنین از مدیران دولت خود به گفته او، «با هوشمندی مانع از ادامه هتک حرمت» به این حرم شدهاند، تشکر کرد.
او تأکید کرد که «حمایت از مظلوم یک تکلیف انسانی و دینی است و با مسدود شدن برخی راهها، متوقف نمیشود و به فضل الهی راه خود را خواهد گشود».
آقایان بقایی، جوانفکر و خراسانی در سومین روز «بستنشینی» خود از رهبر جمهوری اسلامی خواسته بودند که محمود هاشمی شاهرودی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را «مأمور» رسیدگی به پرونده آنان کند. اما تاکنون پاسخی به این درخواست آنان داده نشده است.
حمید بقایی سال ۹۴ به دلیل اتهامهای مالی بازداشت شد و پس از آن افراد نزدیک به آقای احمدینژاد خبر دادند که او با دستور رهبر جمهوری اسلامی آزاد شدهاست.
او در تیر ماه امسال نیز بازداشت و با وثیقه ۲۰ میلیارد تومانی آزاد شد.
آقای بقایی به همراه محمود احمدینژاد برای انتخابات ریاست جمهوری در سال ۹۶ نامزد شده بودند، اما شورای نگهبان صلاحیت هر دوی آنها را رد کرد.
«درخواست پرداخت پاداش جمعاً ۳۰۰ میلیون تومان به ۱۶ تن از اعضای دولت»، «کمک به دانشگاه بینالمللی ایرانیان»، «کمک به سازمان خانه ایرانیان»، «کمک به روزنامه دولتی ایران» و «اتهام تبانی در عقد قرارداد و معاملات پنج شرکت» از جمله اتهامات آقای بقایی است.
با این حال آقای بقایی این اتهامها را رد کرده و گفته که این اتهامات و مستندات پرونده او «غیرقانونی است».
اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر رئیسجمهور سابق ایران، نیز به اتهام «توهین» به رهبری، «تصرف غیرقانونی در اموال دولتی، توهین به مسئولان نظام و نشر اکاذیب» به دادسرا احضار شدهاست.