«جلوگیری نیروی انتظامی از برگزاری مراسم سالگرد درگذشت شاملو»

گزارش ها رسیده حاکی است که مراسم دهمين سالگرد درگذشت احمد شاملو در امامزاده طاهر کرج در روز شنبه برگزار نشده است.

خبرگزاری « ايلنا» گزارش داد: دوستداران آثار شاملو در دهمين سالروز درگذشت وی، همچون سال‌های پيش در امامزاده طاهر حاضر شدند، اما از همان ساعات نخستين، ماموران انتظامی قصد کنترل و جلوگيری از تجمع علاقمندان به اين شاعر را داشتند و آنان را دعوت به ترک محل می‌کردند.

آيدا شاملو، همسر احمد شاملو، به خبرگزاری ايلنا گفت که او و تعدادی از دوستان و آشنايان، همچون سال‌های گذشته، بر مزار شاملو حاضر شدند، اما از آنها خواسته شد تا محل را ترک کنند.

خانم شاملو افزود حاضران قصد داشتند تا با دعا خواندن و شعرخوانی بر مزار شاملو، روح وی را شاد کنند، اما اجازه داده نشد هيچيک از اين فرصت‌ها حاصل شود و به همين دليل، او در همان دقايق نخست، محل را ترک کرد.

کانون نويسندگان ايران چند روز پيش به مناسبت نهمين سالگرد درگذشت احمد شاملو در اطلاعيه ای گفته بود که اعضای اين کانون و دوستداران احمد شاملوعصر روز دوم مردادماه، بر مزار او در امام زاده طاهر کرج گرد می آيند.

در ساليان گذشته نيز ماموران مانع از برگزاری مراسم سالگرد درگذشت اين شاعر مشهور ايرانی شده بودند. از جمله، در سال گذشته، در هشتمين سالگرد در گذشت احمد شاملو، چند هزار نفر از دوستداران او به دعوت کانون نويسندگان ايران قصد داشتند با حضور در آرامگاه اين شاعر در امامزاده طاهر کرج، يادش را گرامی بدارند که ماموران نيروی انتظامی مانع از برگزاری مراسم شدند.

احمد شاملو؛ شاعر، نويسنده، روزنامه نگار و مترجم ايرانی، که در سال ۱۳۰۴ در تهران به دنيا آمده بود، روز دوم مرداد ۱۳۷۹ در پی يک دوره بيماری طولانی در بيمارستان ايران مهر تهران درگذشت.

او در امامزاده طاهر در مهرشهر کرج، در غرب تهران، به خاک سپرده شد.

احمد شاملو، شعر را متاثر از نيما يوشيج آغاز کرد، اما راهی نو گشود که سرنوشت وزن و عروض را در شعر پارسی برای هميشه دستخوش تحول کرد.

با اين همه، وی فقط شاعر ۱۸ مجموعه شعر نبود. ترجمه ۳۳ رمان و شعر و نمايشنامه به فارسی، تصحيح سه ديوان از متون کهن، چند دهه تاليف فرهنگنامه چند ده جلدی «کتاب کوچه»، تاليف ده اثر برای کودکان و سرانجام، سردبيری دستکم ۱۳ هفته نامه و ماهنامه، از او تصوير متفاوتی ساخته است.

گورستان امامزاده طاهر که پيکر شمار چشمگيری از هنرمندان ايرانی معاصر در آن جا به خاک سپرده شده، در سال های اخير به نام «آرامگاه هنرمندان» شهرت يافته است.