«صد اثر، صد هنرمند» در گفت‌وگو با لیلی گلستان

لیلی گلستان، مترجم ایرانی و صاحب گالری گلستان در تهران

هفدهمین نمایشگاه تابستانی گالری گلستان با عنوان «صد اثر، صد هنرمند» با حضور تعداد زیادی از هنرمندان و علاقه‌مندان جمعه شانزدهم مرداد ماه افتتاح شد. نمایشگاه «صد اثر، صد هنرمند» تنها نمایشگاه گروهی است که گالری گلستان هر سال در تابستان بر پا می‌کند.

از ویژگی‌های این نمایشگاه، نمایش آثار هنرمندان سرشناسی چون سهراب سپهری و رضا مافی و آثار نقاشان و مجسمه‌سازان مطرح چندین دهه اخیر در کنار تابلوها و مجسمه‌های جوانان تازه‌کار و شناخته نشده است.

لیلی گلستان، مدیر گالری گلستان، در گفت‌وگو با رادیو فردا به جزئیات بیشتری از برگزاری نمایشگاه امسال اشاره کرده است.

رادیو فردا: خانم گلستان، ممکن است از چند و چون نمایشگاه تابستانی که سال‌هاست با عنوان «صد اثر از صد هنرمند» برگزار می‌کنید، بگویید؟

لیلی گلستان: این نمایشگاه امسال هفدهمین سالش را شروع می‌کند. جمعه شب افتتاح داشتیم. جای همه‌تان خالی، خیلی استقبال شد. در شرایطی که اوضاع کسب و کار و مخاطب داشتن در گالری‌ها رکود پیدا کرده، ولی جمعه شب به نظر من دریچه امیدی باز شد.

به دلیل اینکه از این نمایشگاه خیلی استقبال شد. مخاطبین تازه‌ای پیدا کردیم. خیلی‌ها آمده بودند که من اولین بار در گالری می‌دیدمشان. خیلی هم از این نمایشگاه خوششان آمد. برای اینکه امسال ما جوان‌های به اصطلاح تازه‌کاری داشتیم که کیفیت کارهایشان بالا بود و چون تازه‌کار بودند و معروف نبودند، قیمت‌هایشان هم مناسب بود. بنابراین بیشتر فروش جمعه شب را، جوان‌ها کردند. خیلی شب خوبی بود.

وجه تمایز نمایشگاه «صد اثر از صد هنرمند» با دیگر نمایشگاه‌های گروهی چیست؟

من این نمایشگاه را سالی یک بار در مردادماه می‌گذارم، و الان هفده سال است که این کار را می‌کنم. تمایزش این است جوان‌ها خیلی در این نمایشگاه شرکت می‌کنند. بسیاری از جوانان صاحب‌نام امروز، از این نمایشگاه بیرون آمده‌اند. اینها کارهای‌شان را آورده‌اند، من دیده‌ام و خوشم آمده و در نمایشگاه گذاشته‌ام، مخاطب هم خوشش آمده و خریداری شده و برایش نمایشگاه انفرادی گذاشته‌اند و همینطور تدریجاً پله پله آمده بالا و الان معروف شده است.

بسیاری از نقاشان جوان صاحب‌نام ما از این نمایشگاه در آمده‌اند و از این نمایشگاه شناخته شده‌اند. تمایزش این است که آدم‌های خیلی معروف مثل آقای احصایی، آقای کلانتری، آقای زنده‌رودی، آقای شباهنگی، آقای جعفری و خیلی‌های دیگر هیچ دلچرکین نیستند از اینکه آنها را در کنار جوان‌ها گذاشتیم. خیلی هم خوشحالند و همیشه از دعوت من استقبال می‌کنند.

این برای من مهم است که آدم‌های صاحب‌نام حاضرند اسمشان در کنار جوان‌ها بیاید و این افتخار را به جوان‌ها داده‌اند که در یک کارت دعوت اسمشان کنار آدم‌های ناشناس و ناشناخته بیاید.