پیشتازی ائتلاف نوری‌المالکی در دو استان شیعه نشین عراق

اتاق شمارش آرا در بغداد

برپایه نتایج اولیه شمارش آرا در انتخابات پارلمانی عراق، ائتلاف «دولت قانون»، ائتلاف نوری الماکی، در دو استان عمده شیعه‌نشین این کشور از دیگر رقبا پیشی گرفته است.

چهار روز پس از انتخابات سراسری و آنچنانکه که شمارش ۳۰ درصد کل آرا نشان می‌دهد، ائتلاف نوری المالکی، و ائتلاف رقیب وی ایاد علاوی، از سایر احزاب پیشی گرفته‌اند.

برپایه شمارش ۳۰ درصد آرا در استان‌های شیعه‌نشین نجف و بابل، ائتلاف «دولت قانون»، حامی نوری‌ المالکی، در صدر و «ائتلاف ملی عراق»، نزدیک به احمد چلبی، در رتبه دوم قرار دارد و «ائتلاف عراق»، حزب حامی ایاد علاوی، در جایگاه سوم است.

برپایه گزارش‌های منتشر شده، ائتلاف «دولت قانون» نوری ‌المالکی در نجف ۷۰۰۰ رای و در بابل ۱۰۰۰ رای از سایر رقبا جلوتر است.

انتظار می‌رود شمارش کل آرا در ۱۸ مارس به پایان برسد و تا پایان ماه جاری میلادی، نتایج قطعی انتخابات پارلمانی عراق اعلام شود.

با این حال چند گروه عراقی نسبت به دستکاری احتمالی در شمارش آرا ابراز نگرانی کرده‌اند؛ از جمله میسون دمولجی، سخنگوی ایاد ائتلاف علاوی، درباره کم‌ و زیاد شمردن ابراز نگرانی کرده است.

دمولجی مدعی است که چند تن از ناظران این حزب از اتاق شمارش آراء ا بیرون رانده شده‌اند.

همچنین «ائتلاف ملی عراق»، که متشکل چند از گروه شیعه است و در نجف و بابل در جایگاه دوم قرار دارد، با صدور بیانیه‌ای از احتمال تغییر در نتایج ابراز نگرانی کرده است.

برآوردها حاکی از آن است که ائتلاف نوری المالکی در استان‌های شیعه‌‌نشین این کشور، و ائتلاف ایاد علاوی، نخست وزیر سابق، در استان‌های سنی‌نشین عراقی حائز اکثریت آرا شوند.

در همین حال، برپایه گزارش‌های منتشر شده، ائتلاف حزب میهنی و حزب دموکرات کردستان عراق در چند شهر این منطقه، از حزب گوران پیشی گرفته است.

انتخابات روز یکشنبه، دومین انتخابات سراسری عراق از زمان حمله نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۰۳ به این کشور بود.

در انتخابات روز یکشنبه بیش از ۶۰۰۰ نامزد از ۸۶ گروه و حزب سیاسی برای به دست آوردن ۳۲۵ کرسی پارلمانی رقابت کردند.

انتخابات عراق روز یکشنبه درحالی برگزار شد که شورشیان عراقی با حمله به حوزه‌هایی را‌ی‌گیری دست کم ۳۸ نفر را به قتل رساندند؛ این حمله‌ها در حالی صورت گرفت، که این انتخابات در میان تدابیر شدید امنیتی برگزار شد و از جمله مرزهای این کشور و فرودگاه بین‌المللی بغداد بسته شده بود.

پس از برگزاری این انتخابات، آمریکا و اتحادیه اروپا از برگزاری انتخابات عراق ابراز خشنودی کردند و مردم عراق را به خاطر مشارکت در این انتخابات ستودند.