یک عضو کمیته رفع حصر در مجلس ایران، از «موافقت ضمنی» رهبر جمهوری اسلامی با رفع حصر رهبران اعتراضهای سال ۸۸ خبر داد و همزمان تعدادی از اعضای این کمیته با انتقاد از عملکرد حسن روحانی، خواستار ورود جدیتر او به این موضوع شدند.
در گفتوگویی با روزنامه شرق که روز یکشنبه اول اردیبهشت منتشر شد، غلامرضا حیدری از اعضای فراکسوین امید و عضو کمیته رفع حصر در مجلس، گفت: «حالا که زمزمهها نشان از موافقت ضمنی رهبری با رفع حصر دارد، بهتر است جناب رئیسجمهور در این زمینه با دقت و سرعت لازم وارد شود تا مسئله به جایی برسد».
او تأکید کرد که «دیگر هیچ عذر و بهانهای از جانب رئیسجمهور پذیرفته نیست».
همزمان محمدرضا تابش نایبرئیس فراکسیون امید مجلس، نیز با اشاره به واگذاری تصمیمگیری درباره رفع حصر به شورای عالی امنیت ملی گفته است که در این زمینه رئیس و دبیر این شورا «تعیینکننده هستند».
عبدالرضا هاشمزایی نماینده تهران در مجلس، نیز گفته است که حسن روحانی به قول و وظیفه قانونیاش به عنوان رئیسجمهور و مجری قانون اساسی برای رفع حصر از زهرا رهنورد، میرحسین موسوی و مهدی کروبی عمل نکرده است.
این نمایندگان مجلس همچنین از اینکه حسن روحانی بر خلاف رؤسای دو قوه دیگر با اعضای کمیته رفع حصر مجلس دیدار نکرده است، انتقاد کردهاند.
از آغاز سال ۹۷ انتقادهای چهرههای اصلاحطلب به پیگیری نشدن موضوع حصر از سوی حسن روحانی افزایش یافته است.
محمد خاتمی رئیسجمهور پیشین ایران، سهشنبه ۲۱ فروردین، گفته بود که «نظام» و رهبر جمهوری اسلامی «میخواهند» موضوع حصر سران جنبش سبز « حل شود».
آقای خاتمی افزوده بود: «تشکیلاتی که باید این مسئله را حل کند یا سستی میکند یا ناتوانی میکند، و اینجاست که خود آقای رئیسجمهور و دوستان دیگر باید فعال شوند و آن را حل کنند».
پس از آن نیز فاطمه کروبی، همسر مهدی کروبی نیز در دیدار با شماری از نمایندگان سابق مجلس، با انتقاد از حسن روحانی گفته که او «برخلاف سوگندش» حقوق محصورین را تأمین نکرده است.
همچنین به گزارش خبرگزاری ایلنا، محمد خاتمی و علیاکبر ناطق نوری در جلسهای با حسن روحانی، از پیگیری نشدن موضوع حصر توسط او «گلایه» کردهاند.
بر اساس گزارشها، این جلسه در خانه حسن روحانی و با حضور محمد خاتمی رئیسجمهور پیشین ایران، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور، و علیاکبر ناطق نوری از حامیان روحانی در انتخابات و رئیس پیشین بازرسی دفتر رهبر جمهوری اسلامی برگزار شده است.
پیشتر علی مطهری، نایب رئیس مجلس بدون اشاره به جزئیات، «اختلاف نظر بین مقامهای قضایی و امنیتی» را از جمله دلایلی ذکر کرده که باعث شده بر خلاف برخی وعدهها، حصر رهبران اعتراضهای سال ۸۸ رفع نشود.
بهروز نعمتی عضو هیئت رئیسه مجلس، نیز روز اول فروردین گفته بود که نامه مهدی کروبی به رهبر جمهوری اسلامی باعث وقفه در روند رفع حصر شده است.
موضوعی که در گفتوگوی محمدتقی کروبی، فرزند مهدی کروبی با «سحامنیوز» نیز تأیید شد و او گفت که «سه عضو دستگاه امنیتی» به مادرش، اعلام کردهاند که نامه مهدی کروبی به رهبر جمهوری اسلامی مانع رفع حصر او شده است.
به گفته محمدتقی کروبی، فاطمه کروبی خطاب به این مقامهای امنیتی گفته که «اگر صداقتی در گفتارتان هست پس به حصر مهندس موسوی و خانم رهنورد که نامهای ننوشتهاند پایان دهید».
مسئولان دولت حسن روحانی بارها وعده داده بودند که پیگیر رفع حصر خواهند بود اما این موضوع که از شعارهای انتخاباتی حسن روحانی نیز بود، تاکنون تحقق پیدا نکرده است.
تنها در ماههای گذشته تغییراتی در وضعیت حصر صورت گرفته و علاوه بر اینکه چند تن از فعالان سیاسی موفق به دیدارهای فردی با آقای کروبی شدهاند، محدودیتهای مربوط به زمانبندی دیدارهای میرحسین موسوی و زهرا رهنورد با دخترانشان نیز برچیده شده است.