ائتلاف منطقه‌ای به رهبری عربستان: حمله هوایی به اتوبوس در یمن اشتباه بود

مراسم خاکسپاری کشته‌شدگان حمله هوایی به اتوبوسی در منطقه ضحایا، در استان صعده یمن

ائتلاف منطقه‌ای به رهبری عربستان سعودی، اذعان کرد که حمله هوایی ماه گذشته به اتوبوسی در استان صعده یمن که به کشته شدن تعداد زیادی غیرنظامی، از جمله ده‌ها کودک، انجامید، اشتباه بوده و قابل توجیه نیست.

منصور المنصور، سخنگوی بخش نظارت و ارزیابی در این ائتلاف، روز شنبه دهم شهریور در نشستی خبری گفت که متخلفان مجازات خواهند شد.

حمله به اتوبوسی در منطقه ضحیان، در شمال استان صعده یمن، ۱۸ مرداد روی داد و به گفته صلیب سرخ جهانی به کشته شدن ۵۱ تن منجر شد که حدود ۴۰ تن از آنان کودک بودند.

انفجار این اتوبوس در بازار ماهی‌فروشان ۷۹ زخمی نیز برجای گذاشت که ۵۶ تن از آنان کودک بودند.

این حمله انتقادهای شدید بین‌المللی را در پی داشت.

منصور المنصور، از مقام‌های ائتلاف به رهبری عربستان، در نشست خبری‌اش که در ریاض برگزار می‌شد گفت: گزارش‌های اطلاعاتی نشان می‌داد اتوبوس مذکور «حامل شماری از فرماندهان حوثی بود» اما به دلیل توقف اتوبوس در منطقه‌ای غیرنظامی، فرمان توقف صادر شد.

این مقام نظامی سعودی همچنین گفت: «این فرمان دیر به دست عوامل حمله رسید و اشتباه دوم نیز آن بود که سرنشینان اتوبوس تهدیدی فوری محسوب نمی‌شدند.»

در پی وقوع جنگ داخلی در یمن که از سه سال و نیم پیش بین شورشیان حوثی، تحت حمایت ایران، و دولت عبد ربه منصور هادی آغاز شد، عربستان سعودی و متحدانش با تشکیل ائتلافی منطقه‌ای علیه حوثی‌ها، حملاتی را به آن کشور ترتیب داده‌اند.

شماری از نهادهای بین‌المللی از تلفات غیرنظامیان در عملیات این ائتلاف در یمن انتقاد کرده‌اند.

جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا، سه‌شنبه گذشته ضمن تأکید بر حمایت واشینگتن از عربستان و متحدانش در جنگ یمن گفته بود: حمایت آمریکا «نامشروط نیست» و آنها باید «برای پرهیز از جان باختن حتی یک بی‌گناه، هر کاری را که در توان انسان است انجام دهند».

اظهارات ژنرال متیس یک روز پس از آن صورت می‌گرفت که هیأتی از کارشناسان سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد تمامی طرف‌های درگیر در جنگ یمن در طول سه سال و نیم گذشته اقداماتی را مرتکب شده‌اند که احتمالا «جنایت جنگی» به شمار می‌رود.

هدر نائرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، نیز گفت که موارد مطرح شده در این گزارش و احتمال وقوع تخطی از قوانین بین‌المللی، برای دولت آمریکا «بسیار نگران‌کننده است».

سازمان ملل دست‌کم از یک سال و نیم پیش بدین سو بارها گفته است که یمن «بزرگ‌ترین بحران بشری جهان را تجربه می‌کند» و حدود سه‌چهارم از جمعیت ۲۹ میلیونی این کشور به کمک‌ بشردوستانه نیاز دارد.

با استفاده از خبرگزاری‌های فرانسه و آسوشیتدپرس و رادیو فردا / ج/س.ن