«شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران» که تحصنهای اخیر معلمان را ترتیب داده و خبرهای آن را پوشش میدهد روز پنجشنبه، ۲۴ آبان، گزارش کرد که از روز یکشنبه تاکنون دستکم ۱۲ معلم بازداشت شدهاند.
بنابر اطلاعیه این شورا، «روند سرکوب و احضار فعالان صنفی» که از مهرماه آغاز شده بود در روزهای اخیر تشدید شده و در «تمام استانهای فعال در تحصن» روند احضار معلمان به نهادهای امنیتی از قبیل اداره اطلاعات، اطلاعات سپاه، حراستها و پلیس امنیت ادامه داشته است.
شماری از معلمان ایران ماه گذشته در شمار زیادی از شهرها تحصنی دوروزه برگزار کردند و دور دوم این اعتصاب نیز روزهای سهشنبه و چهارشنبه، ۲۲ و ۲۳ آبان، در دفتر مدارس انجام گرفت.
هدف از این تحصنها اعتراض به روند سرکوب فعالان صنفی و همچنین اعتراض به پولیسازی آموزش اعلام شده است.
به گفته شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، در روزهای اخیر علاوه بر بازداشت ۱۲ معلم و فعال صنفی، دستکم ۳۰ نفر احضار و بازجویی شدهاند و بیش از ۵۰ نفر نیز پیامهای تهدیدآمیز دریافت کردهاند.
به گفته این نهاد صنفی، در استان خراسان شمالی پنج تن از اعضای هیأت مدیره انجمن صنفی معلمان در روزهای اخیر بازداشت شدهاند.
محمدرضا رمضانزاده، دبیر این انجمن که بعد از تحصن مهرماه بازداشت و بتازگی آزاد شده بود، و همچنین چهار نفر از اعضای هیأت مدیره این انجمن، به نامهای سعید حقپرست، علی فروتن، حمیدرضا رجایی و حسین رمضانپور در روزهای اخیر دستگیر شدهاند.
در استان خوزستان نیز دو فعال صنفی به نامهای پیروز نامی و علی کروشات توسط نهادهای امنیتی بازداشت شدهاند و «نیروهای امنیتی پس از دسترسی به گوشی آقای نامی، اقدام به ارسال پیام جعلی مبنی بر لغو تحصن نمودند».
بنابر همین گزارش، در شهرستان شیروان نیز محمد رباطی، خانم واعظی و حسن جوهری از فعالان صنفی بازداشت شده هستند.
محمدعلی زحمتکش، از شیراز، و همچنین محمد کرد و فاطمه بهمنی، از اراک، از دیگر افراد بازداشتی اعلام شدهاند.
مقامهای جمهوری اسلامی هنوز واکنشی به خبر این بازداشتها نشان ندادهاند.
اهداف تحصنهای دو روزه «تأمین و تضمین بودجه عادلانه برای اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری، رفع تبعیض علیه فرهنگیان شاغل و بازنشسته و اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی، یعنی آموزش رایگان» ذکر شده است.
در نخستین روز از تحصن دوروزه اخیر، نهادهای صنفی با انشتار تصاویری در شبکههای اجتماعی اعلام کردند که معلمان صدها مدرسه در شهرهای مختلف، از جمله در ۵۰ شهر و دهها روستا، در این تحصن شرکت کردهاند.
به گفته کانون صنفی معلمان، حرکت اعتراضی اخیر به ویژه در استانهای کردستان، کرمانشاه، فارس، مازندران، تهران، اصفهان، اردبیل، آذربایجان شرقی، یزد، گیلان، همدان ، البرز و قزوین نمود بیشتری داشت.
به نوشته کانون صنفی معلمان، «کسانی که وضعیت فلاکتبار امروز را رقم زدهاند» در روزهای پیش از این تحصن کوشیدند «با موج شدید احضارها و تهدیدات توسط حراست آموزش و پرورش بر تحصن تاثیر منفی بگذارند».