در ادامه واکنشها به گزارش خبرگزاری رویترز از کشته شدن «۱۵۰۰ نفر» در سرکوب اعتراضات آبانماه، سخنگوی دولت روحانی روز چهارشنبه ضمن تکذیب این آمار اذعان کرد که «شاید اشکال از ماست که باید به سرعت آمار تفکیکشده و اسامی را اعلام کنیم».
علی ربیعی، سخنگوی دولت حسن روحانی، در ادامه با وجود اظهار بیخبری از آمار مربوط به تعداد قربانیان سرکوب آبان، رویترز را به «دروغگویی» متهم کرد و گفت که آمار رویترز را «بهشدت تکذیب» میکند.
همزمان محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور ایران، نیز تعداد ۱۵۰۰ کشته در خبرگزاری رویترز را «اغراقآمیز» خواند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، آقای ربیعی که روز چهارشنبه، چهارم دیماه، در حاشیه جلسه هیئت دولت سخن میگفت افزود: «شاید اشکال از ماست که باید به سرعت آمار تفکیکشده و اسامی را اعلام کنیم.»
وی در پاسخ به این پرسش خبرنگاران که «آیا در اعلام این آمار تأخیر بیش از حدی انجام نشده است؟» تصریح کرد: «من در جریان تفکیک آمار نیستم و نمیدانم چه مشکلی وجود دارد.»
او در ادامه خبرگزاری رویترز را یکی از «سازمانهای شناختهشده و دروغگو» دانست که به گفته او «به انتشار این دروغها عادت دارند و به انسانها نگاه فلهای میکنند.»
رویتز یک خبرگزاری بینالمللی است که ۱۶۸ سال پیش تأسیس شده و مقر آن در لندن است.
این خبرگزاری روز دوم دیماه، در گزارشی اختصاصی از قول «سه منبع نزدیک به حلقه اطرافیان» آیتالله علی خامنهای «و یک مقام چهارم» نوشت که علی خامنهای که چند روز پس از آغاز اعتراضات آبان «بیقرار شده بود» با جمع کردن مقامات ارشد امنیتی و دولتی خود، دستور داد «هر کاری که لازم است برای متوقف کردن آن انجام دهید.»
به نوشته رویترز، «این دستور خونینترین سرکوب معترضان را از زمان انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ به راه انداخت» و بر اساس اطلاعاتی که رویترز، ازجمله از سه مقام وزارت کشور ایران، دریافت کرده «در حدود کمتر از دو هفته ناآرامی حدود ۱۵۰۰ نفر کشته شدند.»
بهرغم گذشت بیش از چهل روز از این حوادث هنوز هیچ مرجع رسمی در ایران حاضر نشده است آماری در این زمینه ارائه کند و علی ربیعی هم روز چهارشنبه گفت: «شاید اشکال از ماست که باید به سرعت آمار تفکیک شده و اسامی را اعلام کنیم. این کار در حال انجام است اما باید با دقت باشد. این آمار اعلام خواهد شد.»
سخنگوی دولت جمهوری اسلامی در ادامه مدعی شد که «ما دولتی نیستیم که مسائل داخلی خود را کتمان کنیم» و افزود که «جاری شدن خون از بینی حتی یک ایرانی درد همه ماست.»
در روزهای اخیر مسئولان مختلف جمهوری اسلامی به گزارش رویترز تاختهاند و از جمله دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ایران گزارش این خبرگزاری را «کاملاً بیارزش» و «خبرسازیهای جعلی» دانسته است.
یک روز پس از انتشار گزارش خبرگزاری رویترز نیز باشگاه خبرنگاران جوان ایران به نقل از یک «منبع آگاه نزدیک به» دفتر آقای خامنهای نوشت که «هیچ جلسه مشترکی» میان آیتالله خامنهای، رئیس جمهور و اعضای کابینه دولت در «روز ۲۶ آبان، و حتی پس از آن در مورد آشوبها تشکیل نشده است».
تلویزیون حکومتی ایران نیز شامگاه سهشنبه سوم دی با پخش گزارشی مدعی شد که مخالفان نظام جمهوری اسلامی ایران با کشتهشدگان حوادث آبانماه اقدام به «نمادسازی» میکنند تا به گفته آن، «اغتشاشات اخير» را زنده نگهدارند.
در این گزارش از «مسئولان مربوطه» خواسته شده که شمار کشتهشدگان این اعتراضات را هرچه سریعتر اعلام کنند تا از «سوءاستفاده» در این زمینه جلوگیری شود.
محمدجعفر منتظری، دادستان کل ایران، روز ۹ آذر گفته بود: «خوشبختانه افرادی که خارج از کشور هستند هیچ دسترسی به اطلاعات و آمار ندارند؛ آمارهای مختلفی میدهند و هیچ کدام از آنها اعتبار ندارد.»
شاهزاده رضا پهلوی، از چهرههای مخالف جمهوری اسلامی، در واکنش به گزارش تازه رویترز در مورد اعتراضات ایران، و خطاب به اعضای اروپایی شورای امنیت، خواستار گشودن پروندهای در دیوان کیفری بینالمللی شده است.