سازمان همکاری اسلامی و چند کشور عربی حمله نیروهای اسرائیلی به بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه و «آتش زدن» آن را محکوم کردند؛ اسرائیل گزارشها درباره آتش زدن این بیمارستان را رد کرده است.
به گفته مقامهای درمانی غزه که زیر نظر گروه افراطی حماس فعالیت میکنند، نیروهای اسرائیلی صبح جمعه هفتم دی با حمله به بیمارستان کمال عدوان در بیتلاهیا، «بخشهای زیادی از این بیمارستان را به آتش کشیدند».
حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته میشود.
بیشتر در این باره: مقامهای غزه میگویند نیروهای اسرائیلی بیمارستانی در بیت لاهیا را «آتش زدند»سازمان همکاری اسلامی با صدور بیانیهای «جنایت هولناک آتش زدن بیمارستان کمال عدوان» را به شدت محکوم کرد.
این سازمان حملات اسرائیل به مراکز درمانی را نقض آشکار حقوق بینالملل و کنوانسیونها و قطعنامههای سازمان ملل خوانده و در بیانیه خود از جامعه بینالمللی خواسته است که به مسئولیتهای خود عمل کند.
چندین کشور عربی از جمله اردن، امارات متحده عربی و قطر نیز با صدور بیانیههایی به شدت از «اقدام اسرائیل در آتش زدن این بیمارستان» انتقاد کرده و آن را محکوم کردند.
عربستان سعودی نیز این اقدام را «نقض حقوق بینالملل، قانون جهانی حقوق بشر و بنیادیترین معیارهای انسانی و اخلاقی» خواند.
اسرائیل با تایید «عملیات ضد تروریستی و دقیق در محوطه بیمارستان کمال عدوان»، نقش نیروهای خود در آتش زدن این مرکز درمانی را رد کرده است.
ناداو شوشانی، سخنگوی بینالمللی ارتش اسرائیل، اعلام کرد: هنگامی که نیروهای اسرائیلی در بیمارستان نبودند، آتشسوزی کوچکی در یکی از ساختمانهای خالی در داخل بیمارستان رخ داد و تحت کنترل است.
او در شبکههای اجتماعی نوشت: پس از بررسی های اولیه، هیچ ارتباطی بین فعالیت ارتش اسرائیل با آتشسوزی یافت نشد.
در همین حال سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که بیمارستان کمال عدوان آخرین مرکز بزرگ درمانی در شمال غزه بود و این بیمارستان پس از حمله صبح جمعه از کار افتاد.
این سازمان با استناد به گزارشهای اولیه نوشت که برخی از بخشهای کلیدی بیمارستان در جریان این حمله به شدت سوختند و ویران شدند.
بنابر این گزارش، ۶۰ کادر درمان به همراه ۲۵ بیمار وخیم که برخی از آنها از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده میکردند وادار شدند که به بیمارستان ویران و غیرفعال اندونزی بروند.
این سازمان با تاکید بر اینکه تعطیل شدن سیستماتیک نظام درمانی در غزه در حکم مرگ دهها هزار فلسطینی نیازمند به خدمات درمانی است، خواستار «پایان این وحشت» و برقراری آتشبس شده است.
مذاکرات آتشبس
در دو هفته اخیر آمریکا و اسرائیل درباره دستیابی به توافق آتشبس غزه و آزادی گروگانها خوشبینیهای محتاطانهای ابراز کردند و گروه افراطی حماس نیز گفت توافق هیچ وقت تا این حد نزدیک نبوده است.
با این حال جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، شامگاه جمعه گفت خبر جدیدی درباره مذاکرات ندارد.
او در پاسخ به خبرنگاران گفت به روز رسانی جدیدی در مورد مذاکرات ندارد اما «حماس همچنان مانع اصلی توافق است».
آقای کربی در عین حال تاکید کرد که تلاشهای دولت فعلی آمریکا برای دستیابی به توافق همچنان ادامه مییابد.
بیشتر در این باره: حماس و اسرائیل یکدیگر را به تأخیر در نهایی کردن توافق آتشبس متهم کردنددر همین حال وبسایت اکسیوس به نقل از چند مقام آمریکایی و اسرائیلی گزارش داد که دستیابی به توافق ظرف سه هفتهای که تا آغاز ریاست جمهوری دونالد ترامپ باقی مانده «بسیار اندک است».
با این حال یک منبع آمریکایی مطلع از مذاکرات به اکسیوس گفت احتمال توافق در این مدت هنوز هم وجود دارد.
بحران کنونی پس از آن آغاز شد که گروه افراطی حماس هفتم اکتبر سال گذشته با حمله به جنوب اسرائیل حدود ۱۲۰۰ تن را کشت و نزدیک به ۲۵۰ تن را به گروگان برد.
اسرائیل در واکنش به حمله سال گذشته حماس عملیاتی نظامی را در سراسر نوار غزه آغاز کرد که به گفته مقامهای زیر نظر حماس، تاکنون بیش از ۴۵ هزار کشته برجای گذاشته است.