درخواست خانواده‌های دادخواه از دیپلمات‌های خارجی: در مراسم ۲۲ بهمن شرکت نکنید

شماری از خانواده‌های کشته‌شدگان اعتراضات ایران با استفاده از هشتگ «BoycottIRIDay»، از دیپلمات‌های خارجی حاضر در تهران خواستند از شرکت در مراسم سالگرد انقلاب ۱۳۵۷ در روز ۲۲ بهمن خودداری کنند.

درخواست تحریم مراسم حکومتی ۲۲ بهمن که هر ساله از با حضور نمایندگی‌های دیپلماتیک کشورهای خارجی در ایران برگزار می‌شود، در حالی مطرح شده که باتوجه به اعتراضات گسترده ماه‌های اخیر، حاکمیت، مانور گسترده‌ای بر ضرورت برگزاری «باشکوه» این مراسم می‌دهد.

مجلس خبرگان رهبری در بیانیه‌ای که چهارشنبه، ۱۹ بهمن منتشر کرده، نوشته «اطمینان دارد که آحاد مردم عزیز کشورمان با قدم‌های استوار و شرکت یکپارچه در راهپیمایی ۲۲ بهمن...از نظام مقدس جمهوری اسلامی و آرمان‌های آن دست نخواهد کشید.»

این در حالی است که در آستانه برگزاری این مراسم، بنرها و تبلیغات حکومتی برای روزهای پیروزی انقلاب و به ویژه روز ۲۲ بهمن، در شهرهای مختلف ایران به آتش کشیده شده است.

حساب کاربری «۱۵۰۰ تصویر» که اخبار مربوط به اعتراضات را پوشش می‌دهد، در توئیتی اسامی شماری از خانواده‌های کشته‌شدگان که این درخواست را از نمایندگی‌های دیپلماتیک در ایران مطرح کرده‌اند، اعلام کرده است.

بر اساس این گزارش، «خانواده‌‌های نیکا شاکرمی، نوید افکاری، مینو مجیدی، محمدحسن ترکمان، محمدجواد زاهدی، مهرگان زحمتکش، رضا شهپرنیا، محمدرضا اسکندری، اصغر نحوی‌پور، محمدرسول مومنی، علی سیدی، محسن محمدی، امید مویدی، آمنه شهبازی‌فرد، علی روزبهانی، بهاره کرمی‌مقدم، ابوالفضل مهدی‌پور، پوریا ناصری‌خواه»، از کشته‌شدگان اعتراضات اخیر، این درخواست را مطرح کرده‌اند.

بیشتر در این باره: عفو بین‌الملل: جشن شرم‌آور تأسیس جمهوری اسلامی در میان دهه‌ها کشتار و پنهانکاری


از میان خانواده‌هایی که در سال‌های گذشته، اعضای خانواده آنها توسط جمهوری اسلامی کشته شدند نیز «۱۵۰۰ تصویر» نام خانواده‌های «میلاد زارع، محمد مختاری، جواد رضایی، رحیم امین آبادی و نگار برقعی» را به عنوان حامیان تحریم مراسم ۲۲ بهمن مطرح کرده است.

برخی از خانواده‌های کشته‌شدگان هواپیمای اوکراینی با شلیک موشک‌های سپاه نیز از حامیان تحریم مراسم حکومتی ۲۲ بهمن هستند.

از جمله البرز صادقی که چهار عضو خانواده خود را در جریان سرنگونی این هواپیما از دست داده، این درخواست را مطرح کرده است.

شماری از کاربران هم خود را خانواده محمد حسینی، جوانی که جمهوری اسلامی، وی را اعدام کرد و اعلام شد که خانواده‌ای ندارد تا پیکر او را تحویل بگیرد، معرفی کرده‌اند.

همزمان کاربران عادی نیز با استفاده از هشتگ BoycottIRIDay از مقامات کشورهای مختلف خواسته‌اند مراسم سالگرد روی کار آمدن جمهوری اسلامی که ۲۰ بهمن در تهران برگزار می‌شود را تحریم کنند.

ماهی مختاری، خواهر محمد مختاری که در جریان اعتراضات ۱۳۸۸ کشته شد، در توییتی نوشت: «ما، خانواده‌ محمد_مختاری که به دست همین حکومت به قتل رسید، از نمایندگان تمام کشورها می‌خواهیم با شرکت در سور و سات قاتل‌ها آبروی خود را حراج نکنند. چرا که روز آزادی نزدیک است و ما آن روز، کسانی را که به مردم ایران پشت کردند، نه می‌بخشیم، نه فراموش می‌کنیم.»

سعید افکاری برادر نوید افکاری، کشتی‌گیر جوانی که جمهوری اسلامی وی را اعدام کرد نیز به صورت فعال در توئیتر فارسی از کاربران خواسته با همراهی از خانواده‌های دادخواه، از کشورهای مختلف بخواهند جشن مراسم ۲۲ بهمن امسال را تحریم کنند.

او نوشته: «مقامات کشورهای مختلف قرار است ۲۰ بهمن در جشن روی کار آمدن جمهوری‌اسلامی شرکت کنند. ۴۴ سال فقر و خفقان و داغ مردم ایران مبارکتان باشد! اما فراموش نکنید چند صباحی بیشتر از عمر این حکومت باقی نمانده. قدرت میلیون‌ها‌ آزادی‌خواه ایرانی را با کاخ فرسوده‌ی این حکومت معاوضه نکنید.»

آتنا دائمی نیز با استفاده از هشتگ تحریم مراسم ۲۲ بهمن، در توئیتی نوشته:‌ «مردم ۴۳سال است که داغدار جوانانی هستند که به دست ج.ا کشته و اعدام شدند! جوانانی که در زندان های ج.ا پیر شدند و زندگی آنها برای همیشه مختل شد! حالا ج.ا میخواهد جشنی برای ۴۳ سال جنایت برگزار کند!»

حامد اسماعیلیون، نازنین بنیادی، مسیح علینژاد، اشکان خطیبی در کنار تعداد دیگری از زندانیان سابق سیاسی، فعالان سیاسی-مدنی و نیز کاربران عادی، این درخواست را مطرح کرده‌اند.

نام و تصویر تعدادی سفرا و نمایندگان کشورهای خارجی در ایران همراه با حساب کاربری آنها نیز در پیام‌های خانواده‌های دادخواه درج شده است.

کاربرانی نوشته‌اند از آنجا که جمهوری اسلامی در کنار روسیه به کنفرانس امنیتی مونیخ دعوت نشده، پاسخ دولت‌های خارجی و به ویژه اروپا به درخواست تحریم مراسم ۲۲ بهمن، می‌تواند «پیام مهمی» برای حرکت اعتراضی «زن زندگی آزادی» باشد.

این درخواست در شرایطی مطرح شده که علی خامنه‌ای، روز چهارشنبه، ۱۹ بهمن در دیدار با شماری از فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش، گفت: «به توفیق الهی ۲۲ بهمن امسال مظهر اتحاد و اعتماد ملی خواهد شد و مردم این پیام را به طور صریح به همه بدخواهان خواهند رساند که تلاش آنها برای ایجاد بی‌اعتمادی و از بین بردن اتحاد ملی، خنثی شده است.»

پیش از این سخنرانی و نزدیک‌شدن مراسم ۲۲ بهمن نیز رسانه‌های رسمی از آنچه «عفو پدرانه» خامنه‌ای توصیف کردند، خبر داده و اعلام کردند که به دستور وی، شمار زیادی از معترضان بازداشت‌شده آزاد خواهند شد.

این اقدام از سوی کاربران شبکه‌های اجتماعی به عنوان اقدامی «ریاکارانه» برای «ترمیم» چهره رهبر جمهوری اسلامی که از آغاز اعتراضات، هدف اصلی انتقادهای معترضان بوده، ارزیابی شده است.