برایان هوک، مسئول ویژه رسیدگی به امور ایران در وزارت امور خارجه آمریکا جمعه ۲۵ مرداد با اشاره به تشکیل «گروه اقدام ایران» گفته است، هدف کارزار فشار حداکثری اقتصادی علیه ایران این است که دسترسی این کشور به منابع مالی خود برای تامین هزینه های تروریسم و برنامه موشکی اش را قطع کند.
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا روز گذشته از تشکیل یک کارگروه ویژه برای رسیدگی به مسایل ایران در وزارت امور خارجه این کشور خبر داد و گفت برایان هوک مسئولیت هدایت این گروه را به عهده خواهد داشت.
در همین حال برایان هوک روز جمعه در گفت وگو باشبکه خبری فاکس نیوز گفته است، «گروه اقدام ایران» کار هماهنگ کردن اقدامات در قبال ایران در کلیه وزارتخانه ها و نهادهای زیر مجموعه دولت آمریکا را به عهده خواهد داشت.
آقای هوک در پاسخ به پرسشی در خصوص کارکرد این کارگروه گفت: ایران، مسئلهای است که در عرصه های مختلف نقش (بسیار فراگیری) دارد،از جمله در مسائلی مانند تروریسم، تأمین مالی تروریسم، اقدامات تهاجمی در دریا، گسترش تسلیحات موشکی، نقض حقوق بشر و میتوان خیلی از موارد دیگر به این فهرست اضافه کرد.
وی اضافه کرد: هدف استراتژی جدید و جامع رئیس جمهوری آمریکا در قبال ایران این است که به تمامی تهدیدهای ایران برای صلح و ثبات و برای آمریکا و همپیمانانش در سراسر جهان پاسخ داد و در همین راستا وزیر امور خارجه پومپئو کار گروه جدید را ایجاد کرده اقداماتی که در سراسر قوه مجریه می بایست انجام شود را هماهنگ کند.
دونالد ترامپ روز ۱۸ اردیبهشت امسال تصمیم خود برای خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد و گفت که تحریمهای واشینگتن علیه تهران را باز میگرداند. مرحله اول این تحریمها ۱۵ مرداد با فرمان اجرایی رئیس جمهوری آمریکا بار دیگر اجرایی شد.
با این حال، دونالد ترامپ تصریح کرده است که «هر کس با ایران دادوستد کند، با ایالات متحده معاملهای نخواهد داشت.»
قطع منابع مالی
برایان هوک همچنین در خصوص فشار اقتصادی بر ایران گفته است: ایران بخشی مهم از درآمدهای تجاری خود را صرف حمایت مالی از تروریسم در سراسر جهان می کند و کارزار ما برای فشار اقتصادی حداکثری این است که دسترسی ایران به پول برای تامین منابع مالی تروریسم، برنامه موشکی اش و دیگر اقدامات را قطع کنیم، اقداماتی که باعث بی ثباتی و افزایش خشونت در خاورمیانه می شود.
مسئول امور ایران در وزارت خارجه آمریکا اضافه کرده است: رئیسجمهوری دونالد ترامپ، این پیشنهاد را هم مطرح کرده است اگر ایران رفتارش تغییر دهد می تواند آینده بسیار بهتری داشته باشد. ما فکر می کنیم آنچه مردم ایران مطالبه می کنند و آنچه ما خواهان آن هستیم در یک راستا قرار دارند.
آقای هوک در ماههای اخیر مذاکراتی را با کشورهای اروپایی به منظور تغییر توافق هستهای با ایران انجام داده است.
وی در خصوص مذاکراتش با مقام های دیگر کشورهای جهان گفت: در گفت وگوهایم با مقام های دیگر کشورها تلاش میکنم مذاکرات را به مسائلی فراتر از صرف برنامه هستهای ایران گسترش دهیم.
برایان هوک به مسایلی مانند حضور ایران در عراق، سوریه، یمن، تأمین مالی حزبالله لبنان و شبهنظامیان شیعه در خاورمیانه اشاره کرد.
وی تصریح کرده است که ایران تهدیدی فراتر از برنامه موشکی و هستهایش برای صلح و ثبات است.
در حالی که مقامات آمریکا بارها خواستار تغییر رفتار جمهوری اسلامی شدهاند، وزیر خارجه ایران دو هفته پیش گفت که با «فشار و تبلیغات نمیتوانند سیاست ایران را عوض کنند».
محمد جواد ظریف پیش گفته بود: «آنها در آن مدت متوجه شدند که با فشار و تبلیغات نمیتوانند سیاست ایران را عوض کنند».
آمریکا میگوید، خواهان مذاکره مجدد در خصوص برنامه هسته ای و موشکی ایران و همچنین اقدامات این کشور در منطقه است.