چین تعرفه واردات ۷۵ میلیارد دلار کالاهای آمریکایی را افزایش داد

چین در اقدامی متقابل نسبت به افزایش تعرفه واردات کالاهای چینی توسط آمریکا، بر واردات ۷۵ میلیارد دلار کالای ساخت ایالات متحده تعرفه اضافی وضع کرد.

به گزارش خبرکزاری رویترز، وزارت خارجه چین با انتشار اعلامیه‌ای گفته است این تعرفه‌ها بر بیش از پنج هزار قلم کالای وارداتی از آمریکا شامل محصولات کشاورزی، سویا، خودرو و قطعات آن، نفت و هواپیماهای کوچک می‌شود.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در راستای تشدید فشار بر چین برای دستیابی به توافق تجاری ۱۰ مرداد اعلام کرد که از اوایل ماه آینده میلادی بر ۳۰۰ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی از این کشور تعرفه ۱۰ درصدی وضع می‌کند.

البته، دولت آمریکا ۲۲ مرداد در یک عقب‌نشینی ناگهانی از مواضع تند خود اعلام کرد که وضع تعرفه ۱۰ درصدی بر برخی ازکالاهای چینی از جمله لپ‌تاپ، تلفن‌های همراه و کنسول بازی‌های ویدئویی را تا ۱۵ دسامبر به تاخیر خواهد انداخت.

ترامپ پیشتر بر ۲۵۰ میلیارد دلار کالاهای وارداتی از چین تعرفه ۲۵ درصدی وضع کرده بود.

چین نیز در مقابل این اقدام دونالد ترامپ، بر ۱۱۰ میلیارد کالاهای وارداتی از امریکا تعرفه وضع کرده است.

اکنون چین دوباره بر ۷۵ میلیارد دلار کالای آمریکایی تعرفه وضع کرده است. تعرفه برخی از کالاها ۵ درصد و بخش دیگر ۱۰ درصد افزایش خواهد یافت و این تعرفه‌ها نیز همزمان با اجرای افزایش تعرفه توسط دولت آمریکا، در اول سپتامبر و ۱۵ دسامبر به اجرا گذاشته خواهد شد.

با اعلام این خبر، نه تنها شاخص سهام در آمریکا مقداری افت کرد، قیمت نفت شاخص آمریکا نیز ۱.۵ درصد افت کرد، در حالی که قیمت نفت شاخص برنت تنها کمتر از نیم درصد کاهش یافت.

بر اساس تازه‌ترین گزارش گمرک چین که جمعه همزمان با انتشار اعلامیه وزارت خارجه چین دباره افزایش تعرفه‌ها منتشر شد، این کشور طی هفت ماه سال جاری میلادی بیش از ۲۳۸ میلیارد دلار صادرات به آمریکا داشته که نسبت به دور مشابه پارسال نزدیک ۸ درصد کاهش یافته، اما واردات چین از آمریکا در همین دوره زمانی با افتی بیش از ۲۸ درصدی به زیر ۷۰ میلیارد دلار رسیده است.

آمریکا می‌گوید اختلاف چشمگیر تراز تجاری با چین عادلانه نیست و این کشور بایستی تسهیلات و شرایطی برای افزایش صادرات آمریکا به چین فراهم سازد.

پیتر ناوارو مشاور کاخ سفید به «فاکس‌نیوز» گفته است که مذاکرات با چین پیرامون تعرفه‌ها و مناقشات تجاری ادامه دارد.

منابع: رویترز، گمرک چین، رادیو فردا. ف.ق