سازمان جهانی بهداشت از بحرانی شدن وضعیت کرونا در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا خبر میدهد و همزمان صلیب سرخ جهانی نیز هشدار داده که «سیاسی شدن» موضوع کرونا در برخی کشورهای قاره آمریکا، هزینهای بسیار سنگین بهجا گذاشته است.
همزمان با کاهش محدودیتها و فاصلهگذاریها در کشورهای خاورمیانه و افزایش موارد ابتلا به کرونا در این منطقه، سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۱۱ تیر هشدار داد که خاورمیانه در مبارزه با ویروس کووید-۱۹ وارد «برههای سرنوشتساز» شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، احمد المنظری، رئیس بخش خاورمیانه سازمان جهانی بهداشت، گفت که «اکنون در این منطقه به آستانه بحران رسیدهایم.»
طبق آمارهایی که روز چهارشنبه از سوی سازمان جهانی بهداشت منتشر شد در ۲۲ کشور مسلمان، از مراکش تا پاکستان، شمار مبتلایان به کرونا اکنون از یک میلیون نفر گذشته و تعداد جانباختگان کرونا در این منطقه نیز به حدود ۲۵ هزار نفر رسیده است.
المنظری گفت که عبور از یک میلیون مبتلا یک «رکورد نگرانکننده» است و از این کشورها خواست تا تلاشهای خود را برای مقابله با کرونا بیشتر کنند.
او گفت که در این منطقه تعداد موارد ابتلای گزارش شده در ماه ژوئن به تنهایی بیشتر از کل تعداد گزارش شده در چهار ماه پیش از آن است.
او این امر را با کاهش تعطیلیها و تضعیف زیرساختهای درمانی در کشورهای خاورمیانه و اسلامی مرتبط دانست.
بنا به گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیش از ۸۰ درصد از مرگ و میر کووید-۱۹ در منطقه یادشده مربوط به پنج کشور مصر، ایران، عراق، پاکستان و عربستان سعودی است.
خبرهای روز چهارشنبه از ایران حکایت از افزایش شمار بیماران کرونایی بدحال و بازگشت محدودیتها در ۱۱ استان کشور داشت.
سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است که با حدود ۵۲۰ هزار مورد مرگومیر و بیش از ۱۰٫۵ میلیون مورد ابتلا به کرونا در سرتاسر جهان، این بیماری همهگیر به پایان خود حتی نزدیک هم نشده است.
آمریکا و برزیل
در همین حال، رئیس صلیب سرخ جهانی روز چهارشنبه هشدار داد که «سیاسی شدن» موضوع کرونا در برخی کشورها، هزینهای بسیار سنگین داشته است.
فرانچسکو روکا میگوید: موضوع شیوع بیماری کرونا در برخی کشورها مانند ایالات متحده و برزیل، به مسئلهای سیاسی تبدیل شده است.
او با محکوم کردن این «سیاسیکاری» گفت: «رویکرد تفرقهانگیزِ مسئولان این کشورها به موضوع کرونا، که غالباً با توصیههای علمی در مورد نحوه مقابله با این بیماری مغایرت دارد، هزینهای بسیار سنگین دربرداشته است.»
رئیس فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ گفت قاره آمریکا، به دلیل اینگونه اظهارات یا بیتوجهی به توصیههای پزشکی، اکنون بیشترین هزینه را در این زمینه میپردازد.
یک چهارم موارد جهانی مرگومیر ناشی از کرونا متعلق به ایالات متحده آمریکاست و به دنبال آن، برزیل با بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار مبتلا و بیش از ۶۰ هزار مورد مرگومیر، قرار دارد.
آمریکا با شناسایی ۵۰ هزار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در روز چهارشنبه رکورد جدیدی ثبت کرد.
فرمانداران ایالتهایی از آمریکا که در آنها گردش ویروس و ابتلای جدید به آن بیشتر است، و در رأس آنها کالیفرنیا، مجددأ دستور بستن اغلب اماکن عمومی را صادر کردند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، موارد جدید بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در ایالات متحده روز چهارشنبه به ۵۰ هزار تن رسید، در حالیکه روز سهشنبه خبرها حاکی از شناسایی ۴۸ هزار مورد جدید در این کشور بود.
گاوین نیوسام، فرماندار دمکرات کالیفرنیا، با صدور دستور بستن مجدد بارها و ممنوعیت صرف غذا در داخل رستورانها در ۱۹ منطقه این ایالت اعلام کرد که گسترش بیماری به طرز نگرانکنندهای در این مناطق افزایش یافته، و ۷۰ درصد ساکنان آنها مشمول این ممنوعیت میشوند.
رویترز در گزارش روزانه خود، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان را بیش از ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تن و تعداد جانباختگان را بیش از ۵۱۵ هزار تن اعلام کرد.