ویروس کرونا: شمار مبتلایان همچنان رو به افزایش است، داروی تازه آزمایش می‌شود

امدادگران و نیروهای داوطلب در حال ضد عفونی کردن ایستگاه راه‌آهن در چانگ‌شا، استان هوان، چین

شمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونای تازه، به‌ویژه در شهر ووهان چین، همچنان روندی فزاینده دارد. همزمان پزشکان و پژوهشگران در مراحل نهایی آزمایش یک داروی تجربی جدید قرار دارند.

بنا بر آمار رسمی اعلام‌شده از سوی دولت چین، شمار مبتلایان به ویروس کرونا (کروناویروس جدید-۲۰۱۹) از ۲۸ هزار و ۲۰۰ نفر فراتر رفته‌است. شمار قربانیان به ۵۶۵ نفر رسیده است. دو نفر نیز خارج از سرزمین اصلی چین جان خود را از دست داده‌اند.

در عین حال بنا بر آمار دولتی بیش از ۱۱۵۰ نفر نیز درمان و راهی خانه‌های خود شده‌اند. موارد درمان کامل در برخی دیگر کشورها از جمله کره جنوبی نیز گزارش شده‌است.

خارج از سرزمین اصلی چین تا کنون ۳۱ مورد ابتلا در مناطق ویژه هنگ‌کنگ و ماکائو، ۴۵ مورد در ژاپن، ۲۵ مورد در تایلند، ۲۸ مورد در سنگاپور، ۱۹ مورد در کره جنوبی و ده‌ها مورد دیگر در دیگر کشورها گزارش شده‌است.

بیشتر در این باره: ایرانیان مقیم ووهان پس از بازگشت به ایران، «در راه ⁧قرنطینه»

با این حال بیش از ۷۰ درصد کل موارد تلفات انسانی متعلق به شهر ووهان است. البته بسیاری از موارد گزارش‌شده نیز مربوط به کسانی‌ست که پیامدهای ابتلا به ویروس در آن‌ها شدید یا نسبتا شدید بوده و این احتمال وجود دارد که ده‌ها هزار مورد از موارد خفیف گزارش نشده باشد.

برای نمونه رویترز این احتمال را مطرح کرده که در خود ووهان تنها یک سوم موارد ابتلا، تائید شده‌است.

آمار فعلی حاکی‌ست در شهر ووهان از هر ۲۳ بیمار تائیدشده یک نفر جان خود را از دست داده، در سراسر چین از هر ۵۰ مورد تائیدشده یک نفر جان خود را از دست داده و در جهان این رقم به یک قربانی در هر ۱۱۴ مورد تائیدشده می‌رسد.

البته این آمار ممکن است در روزها یا هفته‌های آینده ممکن است به کلی تغییر کند؛ ولی همچنان تلفات انسانی کم‌تر از موارد ابتلا به «سارس» و به‌طور مشخص کم‌تر از موارد مبتلا به کروناویروس خاورمیانه، یا «مرس» است که از هر سه نفر جان یک نفر را گرفت. با این حال سرعت انتقال ویروس تازه به‌مراتب بیشتر از دو مورد مشهور دیگر است.

همزمان گزارش‌ها از چین حاکی‌ست پژوهشگران در حال آزمایش داروی ساخت شرکت آمریکایی گیلیاد هستند.

این دارو «رمدسیویر» نام دارد و اساسا برای مقابله با بیماری‌های دیگر مانند ابولا توسعه یافته بود.

بنا بر گزارش‌ خبرگزاری رسمی شین‌هوا تیمی از «بیمارستان دوستی چین و ژاپن» در ووهان و بیمارستان جی‌نین‌تان روز پنج‌شنبه قرار است این دارو رو روی ۷۶۱ بیمار آزمایش کنند. از این میان بیش از ۳۰۰ نفر با پیامدهای خفیف تا متوسط و بیش از ۴۵۰ نفر با پیامدهای شدید ابتلا به ویروس روبه‌رو شده‌اند.

البته «رمدسیویر» هنوز توسط هیچ کشوری تائید نشده و آزمایش‌های فعلی نیز همچنان تجربی هستند و کم و بیش در مراحل آزمون و خطا قرار دارند.

منابع: ساوث‌چاینامورنینگ‌پست، شین‌هوا، رویترز، یون‌هاپ