بعد از دو حادثه سقوط بوئینگ ۷۳۷ مکس ۸ طی یک سال و دستور دولت چین برای توقف پرواز این مدل از هواپیماها تا زمان «تایید اقدامات مربوطه برای تضمین امنیت پرواز»، شمار بیشتری از کشورها پرواز این مدل از هواپیماهای بوئینگ را متوقف کردند.
سهام بوئینگ بعد از این این وقایع به شدت سقوط کرده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، سازمان نظارت و ارزیابی شرکتها و خطوط هواپیمایی کشوری بریتانیا روز سهشنبه ۲۱ اسفند ماه اعلام کرد به رغم ادامه بازرسیها، فعلا هر گونه پرواز ورودی یا خروجی بوئینگ ۷۳۷ مکس ۸ به کشور متوقف شود.
هماکنون پنج مدل از این نوع هواپیماها در اختیار ناوگان هوایی بریتانیا است و ششمین هواپیما قرار بود هفته آینده آغاز به پرواز کند.
به غیر از بریتانیا، چین، استرالیا، سنگاپور، اندونزی و اتیوپی، دولت عمان نیز اعلام کرده است که پرواز این مدل از هواپیمای بوئینگ را فعلا متوقف میکند و امارات نیز گفته است که وارد پرونده بررسی سقوط هواپیماها با سازمانهای هواپیمایی آمریکا و چین، و همچنین بوئینگ شده است.
امارات گفته است اگر شرکت هواپیمایی این کشور تشخیص داد که استفاده از بوئینگ ۷۳۷ مکس ۸ مشکلساز است، نباید تردیدی در زمینگیر کردن آن بکند.
عمان پنج فروند و امارات یک فروند هواپیمای بوئینگ ۳۷۳ مکس ۸ در ناوگان هوایی خود دارند.
کشورهای نروژ، استرالیا و کره جنوبی نیز اعلام کردهاند که پرواز این نوع از هواپیماها متوقف شده است.
ارزش سهام بوئینگ طی دو روز گذشته حدود ۹.۵ درصد افت کرده است.
با سقوط بوئینگ ۷۳۷ مکس ۸ خطوط هوایی اتیوپی در روز یکشنبه، همه ۱۵۷ سرنشین آن جان خود را از دست دادند.
پارسال نیز حادثه مشابهی برای همین مدل بوئینگ در خطوط هواپیمایی اندونزی اتفاق افتاد که منجر به کشته شدن ۱۸۹ سرنشین آن شد.
یک شاهد عینی به آسوشیتدپرس گفته است در حادثه اتیوپی، هواپیما با دماغه خود به زمین خورده است، در حالی که دم آن به سمت بالا بود.
پیشبینی میشود علت سقوط هر دو هواپیما که اتفاقا نو بودهاند، نقص فنی باشد.
در تحقیقات بازرسان و پژوهشگران آژانس امنیت ترابری اندونزی در مورد سقوط ۷۳۷ مکس ۸ هواپیمایی لاینایر، تمرکز اصلی بر این بود که آیا اطلاعات اشتباه از سنسورهای هواپیما سبب شده تا نوک هواپیما دائم بهسوی زمین متمایل شود یا نه؛ موضوعی که در نهایت به سقوط هواپیما انجامید.
با این حال، سازمان هوانوردی فدرال آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که پرواز این نوع هواپیماها ایمن است، اگرچه تحقیقات پیرامون حوادث سقوط هواپیماها ادامه دارد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز در صفحه توییتر خود نوشته است: «هواپیماها برای پرواز بسیار پیچیده شده اند. دیگر نیاز به خلبان نیست، بلکه دانشمندان علوم کامپیوتر از دانشگاه «امآیتی» کنترل را در دست دارند. من در بسیاری از محصولات این پدیده را میبینم، تلاش غیرضروری برای یک قدم جلو رفتن، در حالی که مدلهای قدیمی و ساده اغلب بهتر جواب میدهند. پیچیدگی خطرناک است و بسیاری از اینها هزینههای بالا و سود کمی دارند. نظر شما را نمی دانم، اما من حتی نمیخواهم خلبان من البرت اینشتین باشد. من خلبانان حرفهای میخواهم که اجازه داشته باشند سریع و راحت کنترل هواپیما را در دست خود نگه دارند.»