قوهٔ قضائیه ایران اعلام کرد حکم اعدام چهار متهم اصلی پروندهٔ «مسمومیتهای ناشی از مصرف مشروبات الکلی در استان البرز» در ندامتگاه مرکزی کرج اجرا شد.
مرکز رسانهٔ قوهٔ قضائیه چهارشنبه دوم آبان نوشت این چهار نفر به اتهام «افساد فی الارض از طریق جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد» به اعدام محکوم شده بودند.
این مرکز اعلام کرد این افراد در حوزهٔ فروش لوازم آرایشی و بهداشتی و تجهیزات پزشکی در کرج فعالیت و «الکل متانول» را به جای «الکل اتانول» برای مصارف بهداشتی عرضه میکرد.
بر اساس اعلام قوهٔ قضائیه جمهوری اسلامی این افراد «برای فریب خریدار برگهٔ آنالیز جعلی که نشاندهندهٔ اتانول بودن الکل است»، ارائه میکردند.
بیشتر در این باره: حکم اعدام برای چهار نفر به دلیل توزیع «مشروبات الکلی مرگبار»«الکل اتانول» مادهٔ اصلی مشروبات الکلی خوراکی است، در حالی که «الکل متانول» با بو و خواص ظاهری مشابه «الکل اتانول» برای انسان سمی بوده و نوشیدن آن میتواند به نارسایی کلیه، از دست رفتن بینایی و حتی مرگ منجر شود.
در همین زمینه توزیع «مشروبات الکلی مسموم» در خرداد پارسال به مرگ ۱۷ نفر و مسموم شدن ۱۹۱ نفر در استان البرز منجر شد.
یک سال پس از آن رئیسکل دادگستری استان البرز با بیان اینکه در این پرونده ۱۱ نفر دستگیر شدند، اعلام کرد: «برای چهار نفر از آنها حکم اعدام صادر شده و برای هفت نفر دیگر بر اثر وضعیت جرم احکام دیگری صادر شده که حبس با سالهای متفاوت است.»
طی خرداد و تیر ۱۴۰۲ و طی کمتر از دو هفته در استانهای البرز، آذربایجان غربی، هرمزگان، تهران، مازندران، قزوین و گیلان گزارشهایی از مسمومیت با نوشیدنیهای الکلی دستساز منتشر شده بود.
بیشتر در این باره: افزایش تعداد قربانیان «نوشیدنی الکلی تقلبی» در گیلان به ۱۸ نفربا توجه به ممنوعیت تولید و فروش نوشیدنیهای الکلی در ایران و در نبود محصولات سالم و استاندارد در بازار در دهههای گذشته، بسیاری از شهروندان مجبور به مصرف انواع غیراستاندارد این نوشیدنیها هستند.
در این باره هر از گاهی خبرهای مربوط به مرگ و مسمومیت، از دست دادن بینایی و کلیه مصرفکنندگان این محصولات غیر استاندارد خبرساز میشود.
در یکی از آخرین موارد رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان ۲۳ مهر امسال اعلام کرد: «۶۶ بیمار با علائم مسمومیت شدید در اثر مصرف نوشیدنی الکلی صنعتی اتانول به مراکز درمانی رشت مراجعه کردهاند که ۱۸ تن آنها جان خود را از دست داده اند».
درباره میزان دقیق مصرف نوشیدنیهای الکلی غیر استاندارد در ایران، آمار دقیقی در دست نیست و بارها از سوی مسئولان مختلف آمارهای متفاوتی در این زمینه اعلام شده است.