کاترین اشتون از بازداشت روزنامه‌نگاران در ایران ابراز نگرانی کرد

خانم اشتون از جمهوری اسلامی خواسته است تا مشخص کند چه اتهامی متوجه این اشخاص است.

در حالی که طبق گزارش‌ها بازداشت روزنامه‌نگاران در ایران همچنان ادامه دارد، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نسبت به این بازداشت‌ها ابراز نگرانی کرده است.

در بیانیه‌ای که روز پنجشنبه، ۱۲ بهمن‌ماه منتشر شده است، سخنگوی کاترین اشتون اعلام کرده است که خانم اشتون، این بازداشت‌ها را «تهدیدهایی با انگیزه سیاسی» دانسته و تأکید کرده است که دستگیری روزنامه‌نگاران به ویژه به توجه به نزدیک بودن انتخابات آینده ریاست جمهوری ایران، «نگران کننده» است.

خانم اشتون با تأکید بر حق آزادی بیان، از مقام‌های جمهوری اسلامی خواسته است تا ضمن بررسی «کامل» پرونده افراد بازداشت شده، مشخص کنند که چه اتهامی متوجه این اشخاص است.

در روزهای اخیر مأموران امنیتی ایران دستکم ۱۶ تن از روزنامه‌نگاران را بازداشت کرده‌اند که یک نفر از این افراد، مطهره شفیعی، به قید کفالت آزاد شده است.

در آخرین مورد، بر اساس گزارش‌های رسیده، ریحانه طباطبایی، روزنامه‌نگار روزنامه شرق، روز پنجشنبه، ۱۲ بهمن‌ماه، در خانه خود بازداشت شده است. علی دهقان، سردبیر اقتصادی روزنامه بهار نیز ۱۱ بهمن ماه بازداشت شده بود.

سایر روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده شامل میلاد فدایی اصل، سلیمان محمدی، ساسان آقایی، نسرین تخیری، جواد دلیری، امیلی امرایی، نرگس جودکی، صبا آذرپیک، پوریا عالمی، پژمان موسوی، اکبر منتجبی، کیوان مهرگان و حسین یاغچی هستند.

اين روزنامه‌نگاران در خبرگزاری ايلنا،‌ روزنامه‌های آرمان،‌ اعتماد،‌ بهار و شرق و هفته‌نامه آسمان فعالیت می‌کنند.

وزارت اطلاعات ایران ۱۱ بهمن‌ماه اعلام کرد که روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده، «یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های رسانه‌ای متصل به اردوگاه رسانه‌ای استکبار» هستند که ماموران این وزارتخانه پس از «ماه‌ها تحت‌نظر و تعقیب» گرفتن این گروه، موفق به کشفش شده‌اند.

این وزارت خانه همچنین تأکید کرد که این بازداشت‌ها ادامه خواهد داشت.

بازداشت‌های اخیر انتقاد سازمان‌های بین‌المللی از جمله عفو بین‌الملل، گزارشگران بدون مرز، دیدبان حقوق بشر و سازمان اطلاع‌رسانی و امنيت خبرنگاران ايتاليا را در پی داشته است و دولت‌های بریتانیا و فرانسه هم این بازداشت‌ها را محکوم کرده‌اند.


ایران یکی از بدترین آمارها را از نظر آزادی مطبوعات در جهان دارد. گزارشگران بدون مرز در فهرست سالانه شاخص آزادی مطبوعات، ایران را از میان ۱۷۹ کشور جهان در رتبه ۱۷۴ قرار داده است.

در این فهرست، ایران از نظر آزادی مطبوعات در میان تعداد کشورهای یادشده در رتبه ۱۷۴ام قرار گرفته‌است. برپایه اطلاعات این جدول، تنها پنج کشور سومالی، سوریه، ترکمنستان، کره شمالی و اریتره در زمینه آزادی مطبوعات جایگاه بدتری نسبت به ایران دارند.