محسنی اژه‌ای: شرایط موسوی و کروبی تغییر نمی‌کند

غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه ایران.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه ایران، روز دوشنبه ۹ مرداد در نشست خبری خود گفت که در مورد «رایزنی‌ها» برای آزادی میرحسین موسوی و مهدی کروبی، رهبران مخالفان دولت، چیزی نشنیده‌است و افزود که «در مورد این دو نفر بر فرض اینکه رایزنی‌هایی صورت گیرد، امکان آزادی‌شان نیست.»

به گزارش خبرگزاری ایسنا، محسنی اژه‌ای در پاسخ به سؤال خبرنگاری که در مورد صحت «گزارش برخی رسانه‌ها در مورد رایزنی‌های افراد اصولگرا برای آزادی موسوی و کروبی» پرسید اظهار داشت که «من چنین چیزی نشنیده‌ام ولی این دو فرد در منزل خود هستند و شرایط تغییر نمی‌کند.»

به نوشته ایسنا وی در بخشی از این نشست گفت: «اینکه افراد بخواهند خلاف قانون و مقررات کاری را انجام دهند از هیچ کس پذیرفته نیست ولی در مورد این دو نفر بر فرض اینکه رایزنی‌هایی صورت گیرد، امکان آزادی‌شان نیست زیرا کسانی که ظلم عظیم و ناامنی را ایجاد کرده‌اند اینطور نیست که هر کسی رایزنی کند جواب مثبت به آن بدهیم.»

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری در خصوص صحت و سقم آزادی موسوی و کروبی از حصر خانگی نیز گفت: «من این مسئله را نشنیده‌ام. شما می‌توانید منبع موثقتان را بیان کنید تا ما ببینیم اصلا منبع شما موثق است یا خیر.»

به گزارش خبرگزاری مهر محسنی اژه‌ای در ادامه سخنانش در این نشست خبری با اشاره به «رایزنی‌هایی از سوی خاتمی برای آزادی موسوی و کروبی» افزود: «نمی‌شود کسی صبح از خانه‌اش بلند شود و بیاید و دنبال آزادی آنها باشد. البته آنها حبس نیستند و در خانه هستند.»

این خبرگزاری‌ها در مورد جزئیات این «رایزنی‌ها» اطلاعات بیشتری نداده‌اند اما در حالی که خبرگزاری مهر نوشته‌است که این رایزنی‌ها توسط محمد خاتمی، رئیس‌جمهوری پیشین، انجام شده، خبرگزاری ایسنا می‌نویسد که خبرنگاران حاضر در نشست دوشنبه، از محسنی اژه‌ای در مورد «رایزنی‌های افراد اصولگرا» سؤال کرده‌اند.

در همین زمینه آذر ماه گذشته رحمت‌الله صدیق بیگدلی، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی، در صفحه فیس‌بوک خود خبر داده بود که «با رایزنی برخی مقامات سیاسی و دینی، به زودی مهدی کروبی و میرحسین موسوی، از حصر خارج خواهند شد».

رحمت‌الله صدیق بیگدلی در این پیام، اقدام برای برچیده شدن حصر خانگی موسوی و کروبی را «نتیجه تلاش‌های برخی از شخصیت‌های برجسته کشور و اعضای بیت بنیانگذار جمهوری اسلامی» دانسته بود.

مهدی کروبی، فاطمه کروبی، میرحسین موسوی و زهرا رهنورد پس از راهپیمایی معترضان در تهران و چند شهر دیگر ایران در روز ۲۵ بهمن سال ۸۹، تحت حبس خانگی قرار گرفته‌اند. فاطمه کروبی چندی بعد از این حصر خانگی آزاد شد ولی حصر خانگی سه تن دیگر هنوز ادامه دارد.

گرچه دادگاهی برای مهدی کروبی و میرحسین موسوی تاکنون تشکیل نشده، اما مقام‌های قضایی و اجرایی جمهوری اسلامی، این دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری را متهم به برنامه‌ریزی برای اقدام علیه حاکمیت کرده‌اند. اتهامی که از سوی این میرحسین موسوی و مهدی کروبی رد شده‌است.

محمدتقی کروبی، فرزند مهدی کروبی، روز یک‌شنبه در نامه‌ای اظهار داشته‌است که وضعیت پدرش از «زندانیان اوین نگران‌کننده‌تر» است و از حاکمیت خواسته اگر می‌خواهد به مجازات آقای کروبی ادامه دهد، بهتر است یا او را به خانه‌اش در جماران و یا به «زندان اوین و کنار همراهانش» منتقل کند.

تکذیب بازداشت معاون پیشین مطبوعاتی وزارت ارشاد

به گزارش ایسنا، غلامحسین محسنی اژه‌ای در ادامه نشست خبری دوشنبه خود در پاسخ به پرسشی درباره اینکه «آیا بازداشت معاون اسبق مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به جرم جاسوسی صحت دارد یا خیر؟» با طرح این پرسش که آیا «منظور شما معاون پیش از آقای [محمدجعفر] محمدزاده است؟»، اظهار کرد: «در مورد فردی که بیان می‌کنید چنین چیزی صحت ندارد و این موضوع تکذیب می‌شود.»

همان خبرنگار مجددا پرسید که: «آیا بازداشت یکی از معاونان پیشین وزارت ارشاد را تایید می‌کنید؟» و محسنی اژه‌ای در پاسخ گفت: «من چنین چیزی نشنیده‌ام.»

معاون اسبق مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که پیش از محمدجعفر محمدزاده در این سمَت بوده، محمدعلی رامین است که پس از شکل‌گیری دولت دهم، در آبان ماه سال ۸۸ به سمت معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد منصوب شد.

محمدعلی رامین که از طراحان ایده انکار هولوکاست در جمهوری اسلامی است در دوران مدیریت خود در این حوزه، بر برخورد با رسانه‌های منتقد دولت شدت بیشتری بخشید و معدود روزنامه‌ها و نشریات منتقد بازمانده از سال‌های پیش از آن نیز یک به یک به توسط او به کام تعطیلی رفتند.

وب‌سایت «ملی-مذهبی» دوشنبه ۲۶ تیر نوشت: «شنیده شده‌است که محمد علی رامین به اتهام جاسوسی دستگیر شده‌است.»

این سایت در ادامه نوشته‌بود که «اطلاع بیشتری در مورد جزئیات و نیز صحت و سقم این اتهام در دست نیست. همچنین مشخص نیست که انگیزه واقعی این بازداشت همین اتهام است یا مسائل دیگری به عنوان پشت صحنه عمل می‌کند.»