اعتراض مقام نظارتی به «استقرار نیروهای مسلح» در شعب اخذ رای

دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران، جمعه ۲۹ اردیبهشت برگزار خواهد شد.

در واکنش به سخنان رئیس ستاد انتخابات ایران، رئیس هیئت عالی نظارت بر انتخابات شوراها در استان تهران احتمال کمک گرفتن نیروی انتظامی از دیگر بخش‌های نیروهای مسلح جمهوری اسلامی برای تامین انتخابات را «غیرقابل قبول» دانست.

علیرضا رحیمی، رئیس هیئت عالی نظارت بر انتخابات شوراها در استان تهران، روز سه‌شنبه، ۲۶ اردیبهشت، به خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، گفت: «نباید به بهانه تامین امنیت، نیروهای مسلح جایگزین نیروهای انتظامی در شعب اخذ رای شوند.»

آقای رحیمی با اشاره به سخنان اخیر رئیس ستاد انتخابات کشور در این باره افزود: «رئیس ستاد انتخابات کشور اعلام کرد که ممکن است به دلیل کافی نبودن تعداد نیروهای انتظامی برای تامین امنیت مجبور شویم از برادران سپاه و بسیج استفاده شود. حال این که طبق قانون، تامین امنیت انتخابات بر عهده وزارت کشور است که این موضوع از طریق نیروهای انتظامی انجام می شود.»

پیشتر علی‌اصغر احمدی، رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان این که «تامین امنیت فیزیکی و مکانی انتخابات برعهده نیروی انتظامی است» گفته بود که «ممکن است نیروی انتظامی برای تامین نیرو با هماهنگی ستادکل نیروهای مسلح از سایر نهادها نیرو بگیرد».

به گزارش ایرنا، آقای احمدی همچنین خود اشاره کرده بود که در صورت این اقدام «ممکن است برخی به شبهه‌افکنی دست بزنند».

رئیس ستاد انتخابات کشور با رد چنین «شبهه»ای افزوده بود: «همه نیروهای نظامی و انتظامی و امنیتی اعم از سپاه، ارتش، ناجا، وزارت اطلاعات و... ید واحده بوده و افتخار ملت ایران هستند.»

این در حالی است که به گفته رئیس هیئت عالی نظارت بر انتخابات شوراها در استان تهران، «در دوره‌های قبلی نیز امنیت انتخابات از سوی نیروی انتظامی تامین می‌شد و تاکنون نیز نیروی انتظامی به خوبی توانسته امنیت را در فضای انتخاباتی در شهرها و پایتخت برقرار کند».

آقای رحیمی تاکید کرد: «استقرار نیروهای مسلح در شعب و صندوق‌های اخذ رای به بهانه کمبود نیروی انتظامی قابل قبول نیست.»

دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران روز جمعه، ۲۹ اردیبهشت، برگزار خواهد شد.

پیش از این، علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران گفته بود که این نهاد مستقیما در انتخابات دخالت نمی‌کند، اما برای تأمین امنیت «ماموریتی» به عهده سپاه گذاشته شده که آن را به انجام می‌رساند.