وکیل مدافع عیسی سحرخیز، روزنامهنگار زندانی، گفته که رسیدگی به پرونده موکلش به اتهام توهین به رئیس قوه قضائیه «اولین دادگاه جرائم سیاسی در تاریخ جمهوری اسلامی» است که «با حضور هیئت منصفه» برگزار میشود.
محمود علیزاده طباطبایی، چهارشنبه ۳۰ تیر به سایت جماران گفته که در پرونده عیسی سحرخیز، بازپرس پرونده ابتدا اتهام «فعالیت تبلیغی علیه امنیت نظام» را به او تفهیم کرد اما «دادیار این اتهام را نپذیرفت و اتهامات فعالیت تبلیغی، اجتماع و تبانی و توهین به رهبری» به آقای سحرخیز تفهیم کرد.
آقای طباطبایی تاکید کرده که این پرونده به دادگاه انقلاب رفته و او همراه با صالح نیکبخت قرار است از عیسی سحرخیز دفاع کنند.
وکیل آقای سحرخیز از «توهین به رئیس قوه قضائیه» به عنوان یکی دیگر از اتهامات موکلش نام برده و تاکید کرده که تنها این اتهام به عنوان «جرم سیاسی و با حضور هیئت منصفه» بررسی خواهد شد اما دادگاه نپذیرفته که اتهاماتی مانند «نشر اکاذیب» یا «توهین به رهبری» به عنوان جرم سیاسی بررسی شود.
سایت سحام هم خبر داده که دادگاه کیفری تهران، شنبه دوم مرداد، شکایت سازمان اطلاعات سپاه پاسداران علیه عیسی سحرخیز به اتهام «نشر اکاذیب به مقام معظم رهبری در فضای مجازی» را بررسی میکند.
عیسی سحرخیز در سالهای اخیر چند بار دستگیر و زندانی شده است.
او از منتقدان صریح آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی است.
آقای سحرخیز از ۱۱ آبان سال ۱۳۹۴ مجددا در بازداشت به سر میبرد. خانواده و وکلای این روزنامهنگار میگویند که او به بیماریهای مختلف مبتلاست و باید از حق مرخصی استعلاجی برخوردار باشد.
بر اساس اصل ١٦٨ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران «رسیدگی به جرایم سیاسی و مطبوعاتی علنی است و با حضور هیئت منصفه در محاکم دادگستری صورت میگیرد».
اما این اصل تا اردیبهشت ۱۳۹۵ که شورای نگهبان مصوبه مجلس درباره آن را تایید کند، معلق مانده بود.
دولت حسن روحانی میگوید که اگرچه با کلیت قانون مصوب موافق است اما این طرح «جامعیت کافی ندارد».